Masseria La Chiusa ligt in de Jato-vallei in de gemeente San Giuseppe Jato, op slechts 30 km afstand. van de stad Palermo en 52 km van de luchthaven Falcone-Borsellino in Punta Raisi. De structuur bestaat uit een oude boerderij uit de tweede helft van de vijftiende eeuw, waarin zes kamers en vier appartementen zijn verkregen, uit een Bourbon-kelder uit de achttiende eeuw die nu als restaurant en ontvangsthal wordt gebruikt, uit een kerk die nog uit dezelfde eeuw is ingewijd. bouw van de Masseria, van een bijgebouw waar vier andere appartementen zijn gecreëerd, van een zwembad en van een grote buitenruimte met een speelplaats voor kinderen.
De boerderij Masseria La Chiusa werd gesticht door de wil van de broers Letizia, Gabriella en Ivo Ferrara na de renovatie van het landhuis van de familie sinds de tweede helft van de negentiende eeuw. De start van het bedrijf vond plaats in continuïteit, zowel met de familietraditie op het gebied van agrarische productie als met een familiale gastvrijheidfilosofie die daarom nog steeds de indruk van een landhuis behoudt. De boerderij, bestaande uit 130 hectare organisch verbouwd land, produceert olijven, avola zwarte druiven, peulvruchten (witte en zwarte kikkererwten), verschillende soorten groenten, durumtarwe en pruimen.
De hoge spanten en de oude vaten, het bewijs van zijn verleden als een Bourbon-kelder (daterend uit het einde van de achttiende eeuw), omlijsten het biologische restaurant van de Masseria. Dankzij zijn capaciteit, die 350 zitplaatsen kan houden, en de fantastische buitenruimte vooraan, presenteert het zichzelf als de ideale plek om grote zondagse banketten of speciale evenementen te organiseren. Het restaurant maakt gebruik van hoogwaardige grondstoffen die zelf worden geproduceerd in een biologisch of nulkilometerregime, wat de vaardigheden en creativiteit van onze chef-kok verbeteren op het gebied van smaak en organoleptische kenmerken. Bovendien besteedt de keuken speciale aandacht aan vegetarische, veganistische en coeliakie-menu's.
"Ospitali per Natura" is het motto dat onze gastvrijheidsfilosofie vertegenwoordigt. Geuren, smaken en natuurlijke landschappen omringen gasten die besluiten om een ervaring in onze faciliteit door te brengen. De maximale capaciteit van de Masseria bereikt veertig bedden verdeeld in zes kamers in het hoofdgedeelte, vier appartementen met kitchenette en een onafhankelijke ingang en vier appartementen met kitchenette in het bijgebouw. De eenvoudige en volledig houten meubels zijn gemaakt door een lokale ambachtsman.
Binnen in de Masseria is er ook een kapel die dateert uit het einde van de vijftiende eeuw, ooit het spirituele hart van het leven van het leengoed, vandaag nog steeds ingewijd, is het zowel een aantrekkingselement voor onze gasten, zowel een gebedsplaats als een keuze voor degenen die besluiten met ons te trouwen.