Fantastisch vakantie vieren in een Vlielands huisje

Fantastisch vakantie vieren in een Vlielands huisje

Tussen Texel en Terschelling wacht u een oase van rust op het autoluwe eiland Vlieland. Nederlands kleinste bewoonde Waddeneiland is de ultieme plek als u wilt ontspannen en genieten van prachtige natuur. En dankzij de talloze fantastische vakantiehuizen kunt u in huiselijke sfeer genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Of u nu met zijn tweeën, met uw gezin of met een groep op vakantie gaat, de Vlielandse huisjes komen in allerlei soorten en maten. En ook uw hond kan mee, want bijna overal zijn huisdieren toegestaan. Laat u verrassen door de waanzinnige vakantiewoningen op dit prachtige eiland en kom als herboren weer thuis.

Samen genieten vanuit een Vlielands huisje voor 2 personen

Wit huisje met rode dakpannen, ramen met luiken en een balkon

Het gemoedelijke Vlieland is een heerlijke plek om even met zijn tweeën te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en verplichtingen. Een moeder-dochteruitje, vriendinnenweekend of uitstapje met uw partner, op Vlieland zult u zeker genieten! En als u in een vakantiehuis verblijft, hoeft u niets van de gemakken van thuis te missen. Kies bijvoorbeeld voor een knus, rietgedekt huisje met terras aan de rand van het bos of voor een vrijstaande vakantiewoning met houtkachel in de duinen. Vanuit uw huisje stapt u direct de prachtige natuur in en kunt u te voet of met de fiets het eiland verkennen. Heerlijk luieren op een van de mooie stranden kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld op het brede strand aan het eind van de Badweg. U vindt hier ook een gezellig strandpaviljoen waar u tussendoor kunt genieten van een hapje en een drankje. Wilt u liever midden in het dorp Oost-Vlieland verblijven? Ook dat kan, bijvoorbeeld in een knus huisje met tuin vlak bij de haven. Vanaf hier wandelt u in enkele minuten naar de gezellige Dorpsstraat om wat te winkelen of heerlijk te eten bij een van de geweldige restaurants.

De natuur in vanuit een huisje op Vlieland met hond

Border Collie met stok in zijn bek op het strand

Ook voor uw hond is Vlieland een waar paradijs. Het eiland bestaat bijna helemaal uit natuur, dus er is alle ruimte voor uw trouwe viervoeter om zich helemaal uit te leven. Rennen over het strand, afkoelen in zee of stokken verslepen in het bos, het kan hier allemaal! Vlieland is een zeer hondvriendelijk eiland: honden mogen loslopen op alle stranden en in de bossen en duinen op het oostelijk deel van het eiland. In het dorp is aanlijnen wel verplicht en datzelfde geldt voor sommige gebieden op het westelijk deel van het eiland. Langs de talloze wandel- en fietsroutes staan bordjes van Staatsbosbeheer waarop wordt aangegeven of uw hond los mag. Handig! Ook bij de accommodaties op Vlieland zijn honden bijna altijd welkom. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaande vakantiewoning met tuin in de bossen, zodat uw viervoetige maatje ook bij uw huisje alle ruimte heeft. Met een Vlielands huisje beleven zowel u als uw hond een fantastische tijd.

Gezelligheid met een huisje op Vlieland voor een groep

Een uitstapje met uw gezin, de hele familie of een vriendengroep? Ook dan is Vlieland een uitstekende keus. En waarom zou u in één dag heen en weer reizen terwijl u allerlei geweldige vakantiehuizen tot uw beschikking heeft? Als u optimaal van strand en natuur wilt genieten, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mooie villa in de duinen voor 4, 5, 10 of zelfs 14 personen. Behalve dat u vanaf uw huisje een prachtig uitzicht heeft, kunt u ook gebruikmaken van een moderne keuken, terras en kinderbedden. Zin in wat extra luxe? Kies dan voor een ruime groepsaccommodatie met sauna en stoomcabine, zodat u even helemaal tot rust kunt komen. Nadat u zich in uw vakantiehuis heeft geïnstalleerd, is het tijd om het eiland te ontdekken. Maak bijvoorbeeld met zijn allen een tocht in de Vliehors Expres over de enorme zandvlakte aan de westkant van het eiland, ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. Ook de Dorpsstraat biedt genoeg vermaak, van leuke winkeltjes tot monumentale panden en gezellige restaurants. Voor kinderen is het strand natuurlijk altijd een topper. Geulen graven, zandkastelen bouwen, spetteren in zee: ze zullen zich hier niet snel vervelen. Met een huisje op Vlieland beleeft jong en oud een fantastische tijd!