Weg in eigen land in een vakantiehuisje op Texel

Weg in eigen land in een vakantiehuisje op Texel

Nederland heeft ontzettend veel te bieden voor mensen die in eigen land vakantie willen vieren. Of u nu kiest voor de heuvels in Limburg, de bossen op de Veluwe, de bruisende Randstad of de uitgestrekte zee, er zit altijd wel iets van uw gading bij. Heeft u al eens aan Texel gedacht? Dit gevarieerde Waddeneiland biedt een weelde aan vakantiehuizen voor allerlei vakantietypen. Het strand dat achter de fraaie duinen ligt, biedt legio mogelijkheden voor ontspanning of juist een beetje actie op het water. Ook buiten het strand zijn de activiteitenopties meer dan divers. Of u nu wilt parachutespringen of vogelspotten, een huisje op Texel is een aantrekkelijke vakantieoptie voor iedereen.

Ruimte voor elk gezelschap in een huisje op Texel

Texelse schapenkaas

Gaat u met uw gezin of partner op pad? Dan kunt u heerlijk overnachten in een knus twee- of vierpersoonshuisje. Wilt u met uw hele familie, vriendengroep of team van kantoor op stap, dan bent u ongetwijfeld op zoek naar een grotere groepsaccommodatie. Een 8-persoons huisje op Texel in De Koog staat garant voor een geslaagd weekend met het strand om de hoek. Er zijn op Texel nog diverse dorpjes andere te vinden met elk met zijn eigen aanbod aan vakantiehuisjes. De hoofdplaats is Den Burg midden op het eiland. Andere bekende plaatsjes waar u misschien al wel van heeft gehoord zijn Den Hoorn en De Cocksdorp. In elk dorpje zijn eetgelegenheden te vinden, waar u ook de inwendige mens kunt verzorgen. Bent u een liefhebber van kaas? Dan mag u zeker de Texelse schapenkaas niet laten liggen!

Texelse variatie: een huisje nabij het strand, dorp of bos

Van alle Nederlandse Waddeneilanden is het Noord-Hollandse Texel veruit het grootst, niet alleen qua oppervlakte maar ook qua aantal inwoners. En dit eiland is van alle eilanden nog het snelste te bereiken ook. U neemt in Den Helder de frequente veerdienst en komt slechts korte tijd later al aan. Op Texel zijn meerdere dorpjes te vinden en elk dorpje heeft zo zijn eigen charme. Ook verschilt het aanbod aan accommodaties sterk: van luxe groepsaccommodaties tot knusse strandhuisjes aan zee. En uw hond mag in veel gevallen gewoon met u mee. Wordt het een huisje pal op het strand of in het bosachtige gebied? Kiest u voor de gezelligheid van een van de dorpjes of trekt u zich liever terug in een huisje op een rustige plek? Stel u voor dat u een huisje aan het strand zou boeken: ’s ochtends wordt u wakker met een uitzicht op de oneindige zee en kunt u ontspannen aan de dag beginnen met een kopje koffie.

Genieten van de natuur met een huisje op Texel

Texel heeft een prima weggennet en de plaatsjes zijn desgewenst gewoon te bereiken per auto. Texel is het enige eiland dat u als niet-inwoner van het eiland met uw eigen auto mag bezoeken. Maar misschien is het een beter idee om de fiets te pakken, want dan kunt u waar en wanneer u maar wilt stoppen om de frisse schone zeelucht en het uitzicht in u op te nemen. Vanuit uw vakantiehuisje op Texel kunt u gemakkelijk het rijke en gevarieerde landschap verkennen, met polders, kwelders, heide en bos. De natuurliefhebber komt hier dus zeker aan zijn trekken! Het duinengebied van Texel is zelfs uitgeroepen tot nationaal park. Op een warme zomerdag is het op Texel goed toeven op de brede zandstranden die het eiland rijk is. Als u voor uw rust naar het eiland komt, wordt u er niet geconfronteerd met de grote drukte die bij hoge temperaturen ontstaat in andere bekende Nederlandse badplaatsen. Ook als het weer tegenzit, hoeft u zich op Texel niet te vervelen. Wat dacht u van een bezoekje aan de zeehondenopvang van Ecomare, waar zieke, gewonde en of achtergelaten zeehonden worden verzorgd. Een leuk dagje uit met het gezin is gegarandeerd!

Een feestje en een huisje op Texel

Vuurtoren op Texel

Op Texel worden diverse folkloristische tradities in ere gehouden, zoals Luilak, het feest dat net als elders in Noord-Holland wordt gevierd op de zaterdag vóór Pinksteren. Een perfect moment om een huisje op Texel te boeken! De plaatselijke VVV op Texel kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden en evenementen tijdens uw verblijf. Ook vertellen de Texelaars zelf u er graag meer over. Laat u inspireren in een van de cafétjes, onder het genot van een hapje en een drankje. Misschien leert u nog wel een woordje Tessels dialect!