Tijd voor een frisse neus! Op vakantie met uw hond

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet als uw hond niet mee mag. Gelukkig zijn er in heel Nederland en Europa genoeg huisdiervriendelijke vakantiehuizen te vinden. Van ruime groepsaccommodaties met een tuin bij het bos tot knusse vakantieappartementen in de stad. Het allerfijnst is natuurlijk een plek in de natuur waar u kunt wandelen door mooie bossen, over mooie stranden of langs rustige meren. Als u voor een vakantie met hond in Nederland kiest, kunt u zo op pad. Gaat u naar het buitenland, controleer dan even welke reisdocumenten u nodig heeft.

Vakantie met de hond

Hondvriendelijke Vakanties

Het kan een hele kluif zijn om uw hond ergens onder te brengen als u op vakantie gaat. Maar u kunt uw trouwe viervoeter natuurlijk ook gewoon meenemen! In Bergen aan Zee vindt u bijvoorbeeld tal van huisdiervriendelijke vakantiehuizen. De heuvels en bossen van Duitsland en het strand van Denemarken zijn uitstekende bestemmingen voor een vakantie met hond. Nog meer vakantieideeën nodig? Wat dacht u van flaneren in Frankrijk of vakantiehuizen in Vlaanderen?

Op vakantie in Zeeland met de hond

Hondvriendelijke Vakanties

Gezellige vissersdorpen, fraaie badplaatsen en ruime stranden. Zeeland is de perfecte bestemming voor een vakantie met hond. Oostkappelle is populair vanwege de vele losloopgebieden bij het strand, maar ook Westkapelle, Breskens, Bruinisse en Zoutelande bieden alle gelegenheid voor heerlijke uitwaaimomenten met uw viervoeter. De lokale strandpaviljoens zijn geopend als u de benen even wilt laten rusten.

Vakantie met hond in Duitsland

Hondvriendelijke Vakanties

Tijdens uw vakantie met hond in Duitsland kunt u tal van avonturen beleven. De bergen van Allgäu en Chiemgau bieden eindeloos wandelplezier voor zowel onervaren als doorgewinterde hikers. U zult beslist opkikkeren van een huisje in de plaatselijke natuur. De Waddeneilanden Sylt en Norderney doen qua populariteit niet onder voor de Duitse bergen. Hondenbezitters hebben hier ruime keus uit vakantiehuizen waar ze kunnen genieten van ultieme rust en ruimte.

Hondevakantie Nederland

Hondvriendelijke Vakanties

Als u er even tussenuit wilt met uw hond biedt Nederland tal van mogelijkheden. U hoeft geen rekening te houden met allerlei chips en andere toestanden, maar kunt zo in de auto stappen voor een korte rit naar uw bestemming. De stranden van Zeeland, Noord-Holland en Texel zijn een logische keus vanwege de vele losloopgebieden. Als u bedankt voor al dat zout en zand, zijn Drenthe of Limburg heel geschikte alternatieven voor een vakantie met uw hond.

Strandvakantie met hond

Hondvriendelijke Vakanties

Het strand is voor veel honden een waar paradijs. Al die ruimte en al dat zand nodigt uit tot sprintjes, graafpartijen en misschien zelfs een duik in het water. In Nederland zijn genoeg huisdiervriendelijke vakantiehuizen aan de Noordzee te vinden, maar met een beetje voorbereiding kunt u ook gemakkelijk de grens over trekken. Denemarken is een fijne uitwaaibestemming voor een vakantie met hond en voor zonaanbidders staan er tal van strandhuisjes aan de kust van bijvoorbeeld Mallorca en Italië.