Partnerprogramma voor softwarebedrijven


Het ondersteunen van toonaangevende producten en diensten voor de vakantiewoningindustrie


Verbonden zijn met een van de grootste netwerken van vakantiewoningwebsites ter wereld is eenvoudiger dan ooit en biedt u talloze voordelen.

HomeAway.nl is onderdeel van HomeAway®, een toonaangevend bedrijf binnen de vakantiewoningindustrie met ruim 15 jaar ervaring met agentschappen helpen bij het online aanbieden van hun vakantiewoningen. Wanneer u bij ons adverteert, worden uw advertenties daarnaast op meer dan 25 andere toonaangevende vakantiewoningwebsites binnen ons wereldwijde netwerk geplaatst.

Voordelen als softwarepartner

Bereik miljoenen reizigers via onze 25 internationale websites

Al uw klanten zullen toegang hebben tot de extra advertentiekanalen van HomeAway.nl, waaronder Expedia en Kayak

Bied een soepel boekingsproces en de kans om het aantal potentiële boekingen te verhogen met online boeken

Uw beheersysteem wordt geheel geïntegreerd als onderdeel van een oplossing die aan alle wensen van uw klanten tegemoetkomt

Werf nieuwe klanten met ons partnerprogramma

Profiteer van alle marketingactiviteiten van HomeAway.nl

Ontvang professionele voortgangsrapporten over prestaties (de advertentiekwaliteitsscore, score met betrekking tot het reactiepercentage, statistieken over het aantal paginabezoeken, acceptatiescore voor online boekingen en omzetcijfers via online boeken)

U kunt zich heel eenvoudig gratis registreren voor ons partnerprogramma voor softwarebedrijven. Als u eigenaar van een accommodatiesoftwarebedrijf bent, neem dan contact met ons op via PM.Partner@homeaway.com

Geschiktheidscriteria

Om in aanmerking te komen voor ons partnerprogramma voor softwarebedrijven, dient het softwarebedrijf voor vakantiewoningbeheer aan de volgende criteria te voldoen:

 • Het dient een tool te bieden voor professionele agentschappen (bureaus die woningen namens de particuliere eigenaren professioneel beheren) waarmee zij onder andere tarieven, beschikbaarheid, beperkingen, annuleringen en de status van boekingen automatisch kunnen updaten voor alle woningen die zij beheren.
 • Het dient de technische mogelijkheid te bieden om (volgens de push-pull-strategie) te adverteren op websites van derden.
 • Er dienen minimaal 5.000 vakantiewoningen aan de software gekoppeld te zijn.
 • Het dient vakantiewoningen met een enkele unit te hebben.
  Het dient woningen, gebouwen, locaties of vakantieparken te hebben met ofwel meerdere dezelfde, of meerdere verschillende units.
 • Agentschappen en woningen die met HomeAway.nl samenwerken dienen exclusief aan uw software gekoppeld te zijn.
 • De woningen dienen gekoppeld te zijn aan agentschappen die uw software gebruiken.
 • De 5.000 woningen dienen van agentschappen te zijn die tenminste 5 woningen beheren.
 • Aanvragen mogen uitsluitend ingediend worden door professionele agentschappen. Particuliere woningeigenaren worden helaas niet overwogen.
 • Het dient een tool te bieden van niet ouder dan maximaal 2 vorige versies dan onze nieuwste XML-versie.
 • Het dient online boeken in te schakelen voor alle agentschappen en alle woningen.
 • Het softwarebedrijf voor vakantiewoningbeheer dient ermee akkoord te gaan dat ten minste 10% van hun klanten (agentschappen) geïntegreerde agentschappen zijn.
 • Het dient de databases van agentschappen 2 keer per jaar te delen, waarbij minimaal de volgende informatie wordt verstrekt: de bedrijfsnaam, website, het e-mailadres voor contact, telefoonnummer en een inventarisatielijst.

HomeAway.nl erkent voorkeurspartners voor het bieden van unieke oplossingen in de industrie voor vakantiewoningen, en voor het genereren van een aanzienlijk aantal nieuwe advertenties binnen zijn wereldwijde markt.

Als u eigenaar van een accommodatiesoftwarebedrijf bent en registreert voor ons partnerprogramma, dan bieden we u graag de volgende badges, die u op uw website kunt gebruiken om nieuwe klanten te werven.

HA - XML

De HA-XML integratie van advertenties is de basisintegratie die nodig is om gebruik te kunnen maken van enige andere integratieaanbiedingen. Dankzij de integratie van advertenties kan een integratiepartner hun vakantiewoningen op de websites van de HomeAway-familie plaatsen. De integratie van advertenties omvat vaste advertentiecontent, prijsinformatie en beschikbaarheid.

Bij het HA-XML integratieproces voor aanvragen kan een integratiepartner reizigersaanvragen van het HomeAway-platform ontvangen. Deze aanvragen kunnen vervolgens doorgestuurd worden naar de eigenaar of het agentschap in hun eigen systeem voor klantenrelatiebeheer (CRM) of accommodatiebeheersysteem, zodat er op de aanvraag gereageerd kan worden.

Dankzij het HA-XML integratieproces voor online boeken kan een integratiepartner woningen ondersteunen die alleen geboekt kunnen worden via het HomeAway-netwerk. De integratie bestaat uit drie onderdelen:

 1. Offerteverzoek / Offertereactie
 2. Boekingsaanvraag / Boekingsreactie
 3. Boekingsupdate

Door de recensie-integratie van HA-XML kunnen gekwalificeerde integratiepartners recensies verzamelen en publiceren bij vakantiewoningen binnen het HomeAway-platform.

Dankzij de HA-XML integratie voor commissies kan een partner met integratie voor online boeken informatie ontvangen over commissies voor boekingen die via HomeAway zijn verwerkt, naast metadata voor de boekingen. Deze integratie kan helpen bij financiële vereffening en kan helpen om het delen van de commissie in de systemen van onze integratiepartners te verwerken.