Wereldwonderen in Europa

Ontdek de mooiste wereldwonderen in Griekenland, Engeland of Spanje

Wereldwonderen in Europa

De term wereldwonder wordt gebruikt voor een bijzonder of beroemd bouwwerk. De bekendste wereldwonderen zijn de zeven beroemde bouwwerken uit de oudheid: de piramide van Cheops, de hangende tuinen van Babylon, de tempel van Artemis in Efese, het Colossus van Rhodos, de vuurtoren van Pharos in Alexandrië, het mausoleum van Halicarnassus en het Zeusbeeld in Olympia. Het was de Griekse schrijver en dichter Antipatros van Sidon die deze opsomming van wereldwonderen in de tweede eeuw voor Christus maakt. Het is geen toeval dat deze opsomming precies zeven bouwwerken telt: in de klassieke oudheid was zeven een magisch getal en dat past bij deze wonderlijke en soms bijna onwerkelijke bouwwerken.

Helaas is van al de wereldwonderen uit de klassieke oudheid alleen de piramide van Cheops bewaard gebleven. De piramide van Cheops, ook wel de grote piramide van Gizeh genoemd, is eeuwenlang het hoogste gebouw ter wereld geweest. Deze piramide is, samen met enkele andere piramiden, waarschijnlijk ruim twee eeuwen voor de start van onze jaartelling gebouwd en is tot op heden bewaard gebleven door de stabiele constructie. Met recht een wereldwonder te noemen dus!

 


 

 

Gelukkig zijn er verspreid in Europa nog monumentale bouwwerken te vinden die bewaard zijn gebleven en die op de hedendaagse lijsten van wereldwonderen zijn opgenomen. En hoewel deze lijst van wereldwonderen hedendaags is, zijn de daarin opgenomen bouwwerken dat zeker niet. Zo dateert de Akropolis in Athene bijvoorbeeld al van voor onze jaartelling en werd de bouw van het Colosseum in Rome gestart in de eerste eeuw na Christus. De Hagia Sophia in Istanbul startte in de vijfde eeuw na Christus en ook de historie van het Alhambra in Spanje gaat honderden jaren terug.

 

Accomodaties in Europa voor je vakantie naar een wereldwonder


   

Het grootse amfitheater in Rome Het grootse amfitheater in Rome

 

In de eerste eeuw na Christus werd in Rome het grootste amfitheater van het gehele Romeinse Rijk gebouwd. Het Colosseum was bedoeld als een arena voor gladiatorengevechten maar ook voor jachtpartijen met wilde dieren, de zogenaamde venationes. Het grootste deel van het Colosseum staat nog steeds fier overeind en is een grote toeristische trekpleister die jaarlijks vele toeristen naar Rome brengt.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Rome

 
   
 

   

De beroemde berg in Griekenland De beroemde berg in Griekenland

 

In de Griekse hoofdstad Athene ligt de tafelberg Akropolis, die het hoogste punt van de stad vormt. Op de Akropolis, die vooral diende als toevluchtsoord voor de bevolking, zijn ruim voor onze jaartelling verschillende tempels en paleizen gebouwd. Naast het Parthenon is hier bijvoorbeeld de tempel van Nikè te bewonderen.

 

Bekijk Appartementen in Athene

 
   
 

   

Het rode paleis van Granada Het rode paleis van Granada

 

In de Spaanse stad Granada staat het Alhambra, ofwel het ‘rode paleis’. Dit middeleeuwse paleis is gebouwd in de periode van de Moorse overheersing. Kenmerkend voor de verschillende paleizen die samen het historische bouwwerk vormen zijn de rode bakstenen, de islamitische bouwkunst, de enorme torens en de wereldberoemde en weelderig versierde paleiszalen.

 

Bekijk Appartementen in Granada

 
   
 

   

Heilige wijsheid in Istanbul Heilige wijsheid in Istanbul

 

De Hagia Sophia in de Turkse hoofdstad Istanbul is tegenwoordig een museum, waar de prachtige mozaïeken en de wereldberoemde koepel jaarlijks vele bezoekers trekken. De Ayasofya heeft lange tijd dienst gedaan als moskee, hoewel dit wereldwonder in de vijfde eeuw na Christus gebouwd is als kathedraal. De letterlijke vertaling van de naam is heilige wijsheid en dit bouwwerk heeft model gestaan voor alle moskeeën die later werden gebouwd.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Istanbul

 
   
 

   

Geheimen dichtbij Amesbury in Engeland Geheimen dichtbij Amesbury in Engeland

 

Vlakbij Amesbury in het zuiden van Engeland ligt het bekendste monument uit de prehistorie: Stonehenge. Het is een beschermd cirkelvormig bouwwerk van enorme stenen. Naar alle waarschijnlijkheid is de constructie een heilige plaats die tevens dienst heeft gedaan als begraafplaats. De formatie van de enorme stenen en de patronen die de stenen en het zonlicht samen vormen, doen bovendien vermoeden dat het een astronomische betekenis had.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Engeland

 
   
 

 

Wereldwonderen zijn monumentale en bijzondere bouwwerken of gebieden, die door mensen tot stand zijn gebracht. Deze bouwwerken of gebieden worden wereldwonderen genoemd, omdat ze van een wonderlijke schoonheid of een wonderlijke betekenis zijn en tot ieders verbeelding spreken. Altijd zijn ze intrigerend door hun vorm of constructie en vaak hebben ze een mysterieuze of zelfs spirituele uitstraling. Zo bevat het Engelse Stonehenge nog steeds veel geheimen voor ons en wordt nog altijd nieuwe informatie over de piramide van Cheops ontdekt. De constructie en maatvoering van deze piramide is even indrukwekkend en ingewikkeld als mysterieus, zeker als je die plaatst in de tijd waarin de piramide ontworpen is en gebouwd werd.

Van de zeven klassieke wereldwonderen is de piramide van Cheops het enige wereldwonder dat nog bestaat. Er is ook een lijst gemaakt van de zeven moderne wereldwonderen. Daarin zijn verschillende wereldwonderen opgenomen die buiten Europa liggen, zoals de Chinese Muur, Machu Picchu en de Taj Mahal, maar ook het Europese Colosseum in Rome is opgenomen in deze lijst. Als er een lijst van de zeven wereldwonderen in Europa opgesteld zou worden, zouden daarop zeker ook het Alhambra in Spanje, de Hagia Sophia in Istanbul, de Griekse Akropolis en Stonehenge in Engeland voorkomen!

 

 

Vakantiehuizen in Engeland voor je vakantie naar Stonehenge

1 slaapkamer woning in Royal Wootton Bassett. Huisdiervriendelijk.

Deze mooie lodge stijl vakantiehuis is gelegen in een rustige laan, 3 mijl van de beroemde stad van Royal Wootton Bassett. Er is een eigen tuin om de standpunten van de velden, bossen genieten van en kijken naar de wilde dieren. Er zijn tal van at...

Periwinkle Cottage - een huis voor 4 personen in 2 slaapkamers

Periwinkle Cottage is een gezellige, vakantiehuis met een heerlijk ontspannen gevoel. Gelegen in een rustige zijstraat, op slechts enkele minuten van de haven, het strand en de hoofdstraten met een aantal opwindende onafhankelijke winkels, geweldi...

North Clapham vlak bij openbaar vervoer en bars

Studio-appartement in Clapham North. Vijf minuten lopen van station Wandsworth Rd en op 8 minuten lopen van het station van Queenstown. Deze mooie studio heeft een tweepersoonsbed, een ruime keuken en een moderne badkamer met een geweldig terras...
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie