Wellness sauna weekend in Nederland

Tot rust komen tijdens een heerlijk wellness sauna weekend in je eigen land!

Wellness sauna weekend in Nederland

De oude Grieken en Romeinen wisten het vroeger al: zij bezochten in de oudheid al regelmatig badhuizen of thermen, waar ze bijeen kwamen om te genieten van de heilzame werking van natuurlijke geneeskrachtige bronnen. Eigenlijk ligt daar het begin van ons moderne gezondheidstoerisme. Ook tegenwoordig bezoeken wij bepaalde plaatsen om onze geestelijke of fysieke gezondheid te bevorderen. Behalve kuuroorden en thermen op plaatsen waar zich natuurlijke bronnen bevinden, zijn ook de speciale spa- en wellnesscentra erg populair. Wellness is in ons huidige leven niet meer weg te denken. En dat is eigenlijk wel te begrijpen ook. Want wat is er nu fijner dan een wellness sauna weekend om heerlijk te ontspannen en helemaal tot rust te komen, zodat je de drukte en zorgen van alledag even helemaal achter je kunt laten? Er zijn tal van mogelijkheden om te genieten van spa en wellness in Nederland, van kleinschalige intieme thermen tot grotere ruim opgezette wellnessresorts.

 


 

 

Binnen een goed wellnessconcept past in ieder geval een ruim aanbod van zogenaamde thermenfaciliteiten. Daarbij kun je denken aan saunacabines met verschillende temperaturen en vochtigheidsniveau’s, koude en warme dompelbaden, stortbaden, bubbelbaden, kruidentempels en stilteruimtes. Veel wellnesscentra bieden daarnaast ook schoonheidsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, massages en bijvoorbeeld yogasessies aan. En natuurlijk kun je in de meeste wellnesscentra ook culinair genieten van een heerlijke en gezonde lunch of diner. Tijdens een weekendje weg kun je uitgebreid genieten van alle spa- en saunafaciliteiten, heerlijk eten en goed slapen. De ideale manier om helemaal bij te komen en je weer als herboren te voelen!

 

Accomodaties voor een wellness sauna weekend in Nederland


   

Ontspannen op de Waddeneilanden Ontspannen op de Waddeneilanden

 

Als je kiest voor een wellness sauna weekend op één van de Waddeneilanden, is rust en ontspanning verzekerd. Je vindt hier diverse kleinschalige saunacomplexen en wat ruimer opgezette wellnesscentra. Overal wordt je gastvrij ontvangen in de typische relaxte eilandsfeer die hier bij het leven hoort. Bovendien geniet je hier altijd van de zuivere en gezonde zeelucht!

 

Bekijk Vakantiehuizen op Texel

 
   
 

   

Zuivere zeelucht aan de Noordzeekust Zuivere zeelucht aan de Noordzeekust

 

Ook tijdens een bezoek aan een wellnessresort aan de Noordzeekust adem je de zilte zuivere zeelucht in, wat op zich al een heilzaam effect heeft op lijf en leden. Voeg daar een verfrissend saunabad en een ontspannende lichaamsbehandeling aan toe en jouw spa en wellness sauna weekend in Nederland voelt als een weldadige vakantie!

 

Bekijk Vakantiehuizen aan de Noordzeekust

 
   
 

   

Floaten in Zeeland Floaten in Zeeland

 

Wat dacht je er van om tijdens je wellness sauna weekend in Zeeland eens te gaan floaten? Als floaten ergens kan, dan is het hier wel: aan zeewater immers geen gebrek in Zeeland! Heerlijk relaxen en drijven op het zoute water in een warm bad, zweven op het randje van dromen en slapen…wat een heerlijke manier om lichaam en geest helemaal tot rust te laten komen!

 

Bekijk Vakantiehuizen in Zeeland

 
   
 

   

Spa en wellness in een natuurpark in Utrecht Spa en wellness in een natuurpark in Utrecht

 

In de provincie Utrecht kun je genieten van een spa en wellness weekend in Nederland, terwijl je het gevoel hebt dat je in het buitenland verblijft. Kies bijvoorbeeld voor een wellness arrangement in een ruim opgezet resort in of bij natuurpark de Utrechtse Heuvelrug. Grote kans dat je dan in alle rust een edelhert, een vos of zelfs een boommarter ziet genieten van de serene rust in dit heuvelachtige park!

 

Bekijk Vakantiehuizen in Utrecht

 
   
 

   

Kuren in Scheveningen Kuren in Scheveningen

 

Wist je dat het Kurhaus aan de boulevard langs het strand in Scheveningen oorspronkelijk een badhuis is? Ook tegenwoordig is Scheveningen populair bij liefhebbers van spa en wellness in Nederland. Je vindt hier dan ook uitgebreide mogelijkheden om jezelf te laten verwennen met kruidenbaden, verschillende sauna’s en terrassen met vaak een heerlijk rustgevend uitzicht op zee.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Scheveningen

 
   
 

 

In de drukte en hectiek van ons moderne dagelijks leven, is het heerlijk om je af en toe even terug te trekken om in alle rust weer tot jezelf en tot elkaar te komen. Een wellness break met je lief of met een vriend of vriendin is daarvoor ideaal. Tijdens een bezoek aan een wellness- en beautyresort kun je jezelf verwennen met rustgevende kruidenbaden, verfrissende saunabaden, ontspannende lichaamsmassages, stimulerende schoonheidsbehandelingen en nog veel meer! Ontspan je spieren in een infraroodcabine, wrijf je helemaal in met scrubzout en spoel je daarna af onder een lauwe douche, kruip in de kleurensauna om je organen te stimuleren en ervaar het weldadig effect van een koud dompelbad na 10 minuten in een bloedhete Finse sauna. Lichaam en geest worden gereinigd en komen helemaal tot rust in een weldadige omgeving. Zo raak je weer in balans en ontstaat ruimte om in contact te zijn, met jezelf én met je omgeving. De mogelijkheden om te genieten van spa en wellness in Nederland zijn erg uitgebreid. Op internet kun je veel informatie vinden over de verschillende wellness- en saunaresorts in ons land en ook over de thermenfaciliteiten waarover ze beschikken. Zo maak je jouw eigen wellness arrangement helemaal op maat, of je nu kiest voor een wellness sauna weekend op de Waddeneilanden, een verblijf in een wellnessresort met vakantiewoning of een dagje sauna in Zeeland.

 

 

Vakantiehuizen in Nederland tijdens je wellness sauna weekend

KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie