Vakantie naar het Noorderlicht

Op vakantie naar IJsland, Zweden of Canada op zoek naar het poollicht.

Vakantie naar het Noorderlicht

Noorderlicht is een bijzonder en spectaculair natuurverschijnsel dat in bepaalde periodes en op bepaalde plaatsen zichtbaar is als een gloed of als lichtstralen aan een donkere horizon. Dit natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, waarbij deeltjes vrijkomen die met energie geladen zijn. Zodra deze deeltjes de atmosfeer van de aarde binnendringen, komt die energie weer vrij. Dat is voor mensen zichtbaar als een helder of juist gekleurd licht aan de hemel. De naam noorderlicht of poollicht wordt verklaard doordat deze aurora’s het beste zichtbaar zijn aan de noordelijke horizon, boven de poolcirkel. Dit heeft te maken met het feit dat vanwege de magnetische aantrekkingskracht, de meeste deeltjes juist in de buurt van de pool de atmosfeer van de aarde binnendringen.

 


 

 

Noorderlicht kan vele kleuren hebben, variërend van helder wit tot rood, groen of zelfs paars. Ook de vorm kan variëren: de stralende strepen van de ene avond, kunnen afgewisseld worden met heldere lichtbogen of een mysterieuze gloed op een volgende avond. Noorderlicht is niet overal en ook niet ieder jaar even goed zichtbaar. Het bijzonder fraaie lichtverschijnsel is alleen waar te nemen in de periode tussen september en maart, tijdens heldere en donkere uren. In jaren waarin veel activiteit op de zon plaatsvindt, is de kans op noorderlicht groter. Aan de hand van het grote aantal zonnevlekken op de zon, lijkt de winterperiode 2013-2014 een goede periode te zijn om dit bijzondere natuurverschijnsel mee te maken. In Nederland is noorderlicht slechts op enkele dagen waar te nemen, maar je kunt verschillende speciale noorderlicht reizen boeken. Met name op hoge geografische breedten, zoals in Noorwegen, Zweden en Finland, of in IJsland en Canada liggen veel plaatsen waar noorderlicht te zien is. Stuk voor stuk prachtige plekken om een noorderlicht vakantie te vieren!

 

Accomodaties voor je vakantie naar het Noorderlicht


   

Noordelijk licht in Noorwegen Noordelijk licht in Noorwegen

 

Als je op zoek gaat naar het noorderlicht, is een reis langs de Noorse fjorden naar het noorden van Noorwegen een echte aanrader. Het gebied van de Lofoten en de Noordkaap staat er om bekend dat het poollicht hier veelvuldig en goed zichtbaar is. Vooral in de droge en donkere maanden december en januari is het noordelijk licht regelmatig waar te nemen.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Noorwegen

 
   
 

   

Fascinerende hemel in Finland Fascinerende hemel in Finland

 

Ook naar Finland zijn prachtige noorderlicht reizen te maken. De natuur in Finland is in alle seizoenen fascinerend en gevarieerd en je maakt je wintervakantie in Finland helemaal tot een onvergetelijke en avontuurlijke ervaring, door met een sneeuwscooter of met husky’s over bevroren meren op jacht te gaan naar het noorderlicht.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Finland

 
   
 

   

IJspret in IJsland IJspret in IJsland

 

Het winterse landschap van IJsland biedt behalve veel mogelijkheden voor sneeuw- en ijspret, een ideale locatie waar noorderlicht te zien is. Dit komt met name omdat het land hoog en dicht bij de poolcirkel ligt. De kans op het meemaken van het prachtige gekleurde lichtspel in de wintermaanden is hier dan ook groot.

 

Bekijk Vakantiehuizen in IJsland

 
   
 

   

Knetterend spektakel in Canada Knetterend spektakel in Canada

 

In het noorden van Canada is het echt winter. Dat betekent veel sneeuw, enorme ijsvlaktes en knisperend koude en heldere nachten. Als je zorgt dat je voldoende warm bent aangekleed, is dit een prachtige plek om te genieten van het spektakel van het noorderlicht, waarbij de hemel in steeds andere kleuren oplicht. Niet verwonderlijk dus dat er speciale noorderlicht reizen naar Canada worden georganiseerd.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Canada

 
   
 

   

Zinderende lucht in Zweden Zinderende lucht in Zweden

 

Ook in de noordelijke delen van Zweden zijn verschillende plaatsen te vinden waar noorderlicht te zien is tijdens heldere winternachten. Tijdens een noorderlicht vakantie naar het Zweedse Lapland kun je bijvoorbeeld verblijven in Porjus, een typisch noorderlichtdorp. Naast zinderend oplichtende luchten, spreken ook de sledetochten door de besneeuwde wildernis absoluut tot ieders verbeelding.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Noord Zweden

 
   
 

 

Naar het noorderlicht reizen en het vervolgens met je eigen ogen zien is een indrukwekkende ervaring die je nooit meer vergeet. Het natuurverschijnsel van noorderlicht doet zich voor als met energie geladen deeltjes van uitbarstingen op de de zon naar de aarde komen. Als die deeltjes de atmosfeer van de aarde binnendringen komt energie vrij, waardoor een lichtschouwspel aan de horizon ontstaat. In het noorden van Noorwegen en op IJsland zijn de condities bijzonder goed om het noorderlicht waar te kunnen nemen. Dit heeft te maken met de ligging dicht bij de poolcirkel. Het verschijnsel van het noorderlicht doet zich namelijk vooral voor rond de beide poolcirkels en eigenlijk gedurende het hele jaar. Het noorderlicht is alleen zichtbaar als de omgeving donker is en dat is gedurende de wintermaanden. Als de omstandigheden goed zijn, is het noorderlicht ook wat verder van de poolcirkel waar te nemen. Zo is het mogelijk om in delen van Canada, vanuit Zweden en Finland en soms zelfs in Nederland gedurende de wintermaanden poollicht te zien aan de noordelijke horizon. Het is daarvoor wel belangrijk dat het voldoende helder en donker is. De beste plaats waar het noorderlicht te zien is, is dus over het algemeen een dunbevolkt gebied, omdat daar geen afleidend omgevingslicht is.

 

 

Vakantiehuizen in Zweden voor je vakantie naar het Noorderlicht

Charmant huis met een fantastisch uitzicht op de natuur van Noorwegen

Deze residentie heeft een fantastisch uitzicht op de Noorse natuur vanwege de verhoogde ligging. Het huis is gebaseerd op goede kwaliteitsnormen en heeft alles wat u nodig heeft voor zowel korte als lange verblijven. Er zijn twee moderne badkamers...

Gezellige kamer in het centrum + ontbijt

Deze gezellige kleine kamer in ons appartement met 3 slaapkamers is ideaal voor mensen die een kort verblijf willen en Bergen willen bezoeken zonder vervoer te nemen. Je kunt natuurlijk de rest van het appartement gebruiken, maar dat wordt gedeeld...

Cliff zeezicht, dicht bij fjord! grondappartement.

Thuis bij de fjord! Groot appartement op een klif dicht bij de Fjord!met gratis gebruik van tuinhuisje in de buitenlucht om te genieten van het uitzicht op de fjord!(cruiseschepen naar Geiranger kunnen in het seizoen worden bekeken!), 8 minuten lo...
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie