Top 5 natuurverschijnselen

Reis dit jaar de mooiste natuurverschijnselen achterna!

Top 5 natuurverschijnselenEen maans- of zonsverduistering is een van de populairste natuurverschijnselen om mee te maken. Dit natuurfenomeen reist de wereld rond en zelfs in Nederland is een verduistering soms te zien. Maar voor andere bijzondere natuurverschijnselen moet je echt zelf op reis. Iets wat helemaal niet erg is, want je vindt ze op de mooiste plekken van de wereld. In de top vijf van de natuurverschijnselen op aarde kom je overigens plaatsen tegen, die helemaal niet zo ver weg zijn. Want ook ons eigen land komt in de topvermeldingen voor en dat maar liefst tweemaal. Ga bijvoorbeeld kijken hoe een compleet park in het voorjaar prachtig tot bloei komt, dankzij de royale aanwezigheid van de mooiste bolgewassen. Daarvoor hoef je alleen maar naar de Keukenhof in Lisse te reizen.


 

 

Maar ook de Noordzee kent een bijzonder natuurfenomeen. Wanneer het warm weer is, kan de zee een blauw licht uitstralen dankzij zeevonk. Een verschijnsel dat de mooiste foto's oplevert. Hou je meer van explosieve natuurverschijnselen, dan moet je op reis naar het buitenland. Op het Canarische eiland Lanzarote bijvoorbeeld spuiten de geisers in het vulkanische landschap het water metershoog de lucht in. En wil je een echte grote vulkaan zien? Neem dan het vliegtuig naar het prachtige eiland Bali en je vindt er de mooiste exemplaren. Zoek je behalve het mystieke blauwe licht in de Noordzee naar nog een sprookjesachtig natuurfenomeen? Die is er zeker, maar dan in de lucht. Dat is het noorderlicht in Zweden. Een cadeautje van de natuur om de donkere wintermaanden in dit land op te lichten.

 

Accomodaties voor je reis naar Lanzarote, Zweden of Bali


   

Het noorderlicht in Zweden: een kleurrijk spektakel Het noorderlicht in Zweden: een kleurrijk spektakel

 

Vlammende lichten, een golvende gloed of bundels met stralen... het noorderlicht in Zweden is een van de ´creatiefste´ natuurverschijnselen in de wereld. Het wordt veroorzaakt door een natuurkundig proces waarin onder andere plasmawolken, het aardmagnetische veld en zuurstof- en stikstofatomen een rol spelen. Maar hoe dan ook, dat kleurige schouwspel is gewoon prachtig om te zien.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Zweden

 
   
 

   

Spuitende geisers in het bloedhete landschap van Lanzarote Spuitende geisers in het bloedhete landschap van Lanzarote

 

Van het koele noorderlicht naar bloedhete natuurtaferelen. Daarvoor kun je naar het Spaanse eiland Lanzarote, dat voor de Afrikaanse kust ligt. Je zou er alleen al voor het bijzondere landschap naar toe kunnen gaan. Met zijn lavavelden en kraters, lijkt het wel op een maanlandschap. Om het nog spectaculairder te maken, zijn er ook nog spuitende geisers. Je vindt dit allemaal in het nationale park Timanfaya.

 

Bekijk Vakantiehuizen op Lanzarote

 
   
 

   

Beklim de pieken van het vulkanische landschap van Bali Beklim de pieken van het vulkanische landschap van Bali

 

'Dansen op de vulkaan', De Dijk zong erover. Maar jij kunt het echt doen. Op Bali zijn er namelijk verschillende exemplaren, die je kunt beklimmen. Sommige vulkanen slapen, maar ook zijn er een aantal nog steeds actief. Vanaf iedere berg verschilt het landschap. Als je dus van stevig wandelen en klimmen houdt, dan liggen er in Bali verschillende uitdagingen op je te wachten.

 

Bekijk Vakantiehuizen op Bali

 
   
 

   

Verwonder je in Lisse over het samenspel tussen natuur en mens Verwonder je in Lisse over het samenspel tussen natuur en mens

 

De Keukenhof in Lisse is niet alleen in Nederland een begrip, maar staat wereldwijd bekend als een van de mooiste bloemenspektakels. Er zijn in het voorjaar maar liefst 7 miljoen bloeiende bolgewassen te bewonderen, die ook nog eens door de tuinarchitecten als een echt kunstwerk zijn aangelegd. Hier komen natuur en mens samen, wat voor een prachtige natuurshow zorgt.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Lisse

 
   
 

   

Geniet van prachtig blauw licht aan de Nederlandse kust Geniet van prachtig blauw licht aan de Nederlandse kust

 

Het is maar een heel klein organisme, dat in het voorjaar en het begin van de zomer talloze mensen 's avonds, als het donker is, naar de Noordzee lokt. Maar doordat ze met zovelen zijn, zorgt de zeevonk voor een prachtig blauw schijnsel. Het beste lichteffect ontstaat bij warm weer en in ondiep water. Let dus op de temperaturen als de tijd daar is.

 

Bekijk Vakantiehuizen aan de Noordzeekust

 
   
 

 

Als er een ster is in het creëren van spectaculair mooie verschijnselen, dan is het wel de natuur. Gelukkig mogen wij daar vaak toeschouwer van zijn. Let er wel op, dat als je een natuurfenomeen wilt meemaken, dat je er op het juiste tijdstip bij bent. Wanneer de zeevonk de Noordzee opsiert, dan is dat haast niet te missen, want het komt dan meestal volop in het nieuws. Net als de opening van de Keukenhof in Lisse. Het noorderlicht in Zweden is wat verder van ons bed, maar ga je in de winter naar het noorden van dit land, dan heb je grote kans om dit natuurverschijnsel mee te maken. Wil je een vulkaan opzoeken in het tropische Bali? Vanwege de jaarlijkse regentijd, kun je dan het beste van mei tot en met september naar het Indonesische eiland reizen. Zo heb je de meeste kans om droog bovenop de berg te komen. Voor een bezoek aan de geisers op Lanzarote is je reistijd afhankelijk van je verdere plannen. In de zomer is het zeewater het lekkerste en heb je de meeste kans op droog weer. Maar het kan er dan ook goed heet zijn, dus als je veel wilt zien van het spuitende water en overige natuur, dan is het voorjaar of najaar een beter idee. Zorg in ieder geval, dat je goed op de hoogte bent van de klimaatomstandigheden, voordat je je reis boekt naar een van de top vijf natuurverschijnselen in de wereld, zoodat je optimaal kunt genieten!

 

 

Vakantiehuizen in Nederland

Comfortabele vakantiewoning in een rietgedekte boerderij met tuin, in Zweeloo

In een deel van een rietgedekte, voormalige boerderij in het dorpje Zweeloo in Drenthe, ligt deze comfortabel ingerichte vakantiewoning. Waar vroeger de koeien stonden, verblijf je nu in een vakantiewoning met twee terrassen, eigen ingang en uitzi...

Romantische bosbungalow voor twee met sauna, jacuzzi en diepe tuin

De wellnessfaciliteiten van deze bungalow voor twee laten u helemaal tot rust komen. Tijdens uw verblijf heeft u de mogelijkheid om te ontspannen in de sauna, pakt u daarna een (buiten)douche of laat u het lichaam afkoelen in het koud-water-dompel...

Vakantiehuis in vroegere kustwachttoren met prachtig uitzicht over land en zee

Nergens kunt u dichter aan zee slapen dan in deze toren. Dit unieke vakantieappartement ligt in het lieflijke kustdorpje Huisduinen. De voormalige kustwachttoren is omgetoverd tot een schitterend appartement met een adembenemend uitzicht over land...
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie