Groene vakantiebestemmingen wereldwijd

Ecologisch verantwoorde bestemmingen vind je over de hele wereld!

Groene vakantiebestemmingen wereldwijd

We worden ons steeds bewuster van het milieu. Door minder energie te verbruiken en biologisch geproduceerd voedsel te eten, proberen veel Nederlanders hun steentje bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Dit beleid wordt ook buiten onze landsgrenzen doorgevoerd, want duurzaam toerisme is steeds meer in opkomst. Wie nu denkt aan primitieve omstandigheden in een tent op een stuk grond zonder voorzieningen heeft het mis. Een duurzame vakantie kan juist hartstikke comfortabel zijn en je kunt het zelf organiseren. Bovendien zijn ecologisch verantwoorde bestemmingen vaak mooie plekken met veel natuur. Je kunt al duurzamer op vakantie gaan door in plaats van in een grootschalig vakantiecomplex een vakantieaccommodatie te zoeken die dichter bij de lokale bevolking ligt. Zo wordt je vakantie ook nog eens veel interessanter.

 


 

 

Je kunt een groene vakantiebestemming dicht bij huis zoeken. In Nederland en in onze buurlanden floreren de milieuvriendelijke vakanties. Een exotische trip naar rustige en mooie oorden is echter ook mogelijk. Ontdek bijvoorbeeld de witte stranden en mooie natuur op de Seychellen in Afrika. Phuket in Thailand biedt mooie stranden en een groen binnenland met veel natuur. Het Indonesische eiland Bali is ook een prima bestemming voor milieubewuste mensen die graag bijzondere natuur willen ontdekken. Bonaire staat bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Die kun je zien, maar als bestemming die duurzaamheid belangrijk vindt, heeft het Caribische eiland een aantal maatregelen genomen om de koraalriffen te beschermen. Ook Curaçao doet het goed als duurzame vakantiebestemming. Zo kun je profiteren van een mooie omgeving, terwijl je een fijn gevoel aan je duurzame vakantie overhoudt.

 

Groene accomodaties wereldwijd


   

Seychellen: paradijs voor een duurzame vakantie Seychellen: paradijs voor een duurzame vakantie

 

De Seychellen zijn een waar vakantieparadijs met witte stranden, blauwe zee en palmen. De eilandengroep bestaat uit ruim 115 eilanden en ligt ten oosten van het Afrikaanse continent in de Indische Oceaan. Hier vind je een unieke natuur, met dier- en plantsoorten die alleen op de Seychellen voorkomen. De bewoners van de Seychellen beseffen dat ze op een prachtig stukje aarde wonen en zien milieubewuste toeristen dan ook graag verschijnen.

 

 

Bekijk Villa's op de Seychellen

 
   
 

   

Phuket: een groene vakantiebestemming met een spannend festival Phuket: een groene vakantiebestemming met een spannend festival

 

Het Thaise eiland Phuket heeft mooie witte stranden, een blauwe zee en een groen binnenland. Bekijk ook de onderwaterwereld en begrijp waarom we er zo voorzichtig mee moeten omgaan. Wil je een duurzaam festival meemaken? Ga dan in het najaar naar het Vegetarische Festival in de stad Phuket. Tere zielen moeten echter oppassen, want er is dan ook een traditionele processie waarbij deelnemers scherpe voorwerpen door hun gezicht steken.

 

Bekijk Villa's op Phuket

 
   
 

   

Bali: een droombestemming voor duurzaam toerisme Bali: een droombestemming voor duurzaam toerisme

 

De serene rust van de rijstvelden, duizenden tempels en prachtige stranden, op Bali kun je helemaal tot jezelf komen. De rijke Balinese natuur kun je ontdekken in het Nationaal Park West-Bali. Ga 's morgens dolfijnen kijken bij de badplaats Lovina, waar ze vrij in de zee zwemmen, of naar Air Panas Banjar om te zwemmen in de warmwaterbronnen. Dit is geen energieverspilling, want ze worden verwarmd door de vulkanische aarde.

 

Bekijk Vakantiehuizen op Bali

 
   
 

   

Bonaire: een groene vakantiebestemming voor duikers Bonaire: een groene vakantiebestemming voor duikers

 

Als je een hart hebt voor de onderwaterwereld, zul je vast genieten tijdens een vakantie op Bonaire. Het Caribische eiland heeft mooie beschermde koraalriffen die je kunt bezichtigen. Zo biedt het Bonaire National Marine Park diverse duikplaatsen op de mooiste locaties. Wil je het landschap ontdekken? Ga dan te voet, met de fiets of met een elektrische tuktuk.

 

Bekijk Vakantiewoningen op Bonaire

 
   
 

   

Curaçao: een duurzame vakantie en zeldzame dieren Curaçao: een duurzame vakantie en zeldzame dieren

 

Ook Curaçao is een paradijselijk eiland met een vrolijke Caribische sfeer. Hier kun je goed duiken tussen de koraalriffen, of ga mee met een kajaktoer langs de mangroves in Piscadera Bay. Verder heeft het eiland diverse nationale parken, waarvan het Christoffelpark het grootste is. Hier leeft onder andere het zeldzame witstaarthert, dat alleen op Curaçao voorkomt en het park tot een bijzondere groene vakantiebestemming maakt.

 

Bekijk Vakantiehuizen op Curaçao

 
   
 

 

Eigenlijk draait duurzaam toerisme om het effect dat je reis heeft op je vakantieland. De bevolking, de natuur en de lokale economie zouden van je bezoek moeten profiteren en er geen schade van mogen ondervinden. Als je groen reist, wil je dus eigenlijk iets positiefs achterlaten en zo min mogelijk overlast veroorzaken. Dat kun je doen door kleine maar belangrijke dingen zoals zo min mogelijk afval produceren, in een kleinschalige vakantieaccommodatie logeren en respect tonen voor je omgeving, de lokale gewoontes en de natuur. Ga daarom lekker wandelen en fietsen en laat de auto staan. Zo hou je tijdens je duurzame vakantie ook je lichamelijk conditie op peil, wat tenslotte evengoed duurzaam is. Help de lokale bevolking door bij lokale restaurants te eten. Eet en drink echter niet te veel. Zo spaar je het milieu en jezelf. Ook help je de plaatselijke economie door in buurtwinkels of op de markt je inkopen te doen in plaats van in de grote supermarkten. Ga je op souvenirjacht, let er dan op dat voor je aankopen geen beschermde diersoorten of planten zijn gebruikt.

Dan blijft er alleen nog de vliegreis naar de groene vakantiebestemming over. Hoewel de bus of trein minder milieubelastend is, wordt dat een moeilijke onderneming als je naar andere continenten reist. Gelukkig zijn er diverse programma's waarmee je er door een financiële bijdrage voor kunt zorgen dat de CO2-uitstoot van je vliegreis wordt gecompenseerd.

 

 

Vakantiehuizen in Nederland

Comfortabele vakantiewoning in een rietgedekte boerderij met tuin, in Zweeloo

In een deel van een rietgedekte, voormalige boerderij in het dorpje Zweeloo in Drenthe, ligt deze comfortabel ingerichte vakantiewoning. Waar vroeger de koeien stonden, verblijf je nu in een vakantiewoning met twee terrassen, eigen ingang en uitzi...

Romantische bosbungalow voor twee met sauna, jacuzzi en diepe tuin

De wellnessfaciliteiten van deze bungalow voor twee laten u helemaal tot rust komen. Tijdens uw verblijf heeft u de mogelijkheid om te ontspannen in de sauna, pakt u daarna een (buiten)douche of laat u het lichaam afkoelen in het koud-water-dompel...

Vakantiehuis in vroegere kustwachttoren met prachtig uitzicht over land en zee

Nergens kunt u dichter aan zee slapen dan in deze toren. Dit unieke vakantieappartement ligt in het lieflijke kustdorpje Huisduinen. De voormalige kustwachttoren is omgetoverd tot een schitterend appartement met een adembenemend uitzicht over land...
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie