Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival in Utrecht wordt in 2016 gehouden van 22 september tot 26 september.

Heart shape film reelSinds 1981 is Utrecht in het najaar de filmhoofdstad van Nederland, als hier het Nederlands Film Festival plaatsvindt. Tijdens het Nederlands Film Festival worden speelfilms, korte films, documentaires en televisiedramaproducties van dat jaar vertoond in het ‘Jaaroverzicht’. De producties die in het ‘Jaaroverzicht’ zijn opgenomen, beleven vaak hun première tijdens het Nederlands Film Festival en maken bovendien kans om geselecteerd te worden voor deelname aan de NFF Gouden Kalf Competitie. Het Nederlands Film Festival biedt niet alleen een podium voor de gevestigde professionele filmwereld van Nederland, maar kent ook een competitie voor debuterende regisseurs en net afgestudeerde filmmakers. Ook worden er talkshows en seminars georganiseerd, waar producties besproken kunnen worden. Het Nederlands Film Festival trekt een breed publiek uit binnen- en buitenland, van zowel professionals als filmliefhebbers. Publiek en professionals ontmoeten elkaar en beleven het festival samen. Daar kun jij ook bij zijn: plan tussen 23 september en 2 oktober 2015 een stedentrip naar Utrecht en maak het Nederlands Film Festival zelf mee!

Insider tips

Het absolute hoogtepunt van het Nederlands Film Festival is de uitreiking van de Gouden Kalveren. Deze door Theo Mackaay ontworpen filmprijs wordt jaarlijks tijdens de slotavond van het festival uitgereikt aan de beste film, acteur, actrice, regisseur, scenarioschrijver en producent.

Geschikt voor...

Het Nederlands Film Festival is een evenement dat geschikt is voor een breed publiek. Jong en oud, professional en filmliefhebber; het programma bevat voor iedereen iets aantrekkelijks. Naast de vertoning van speelfilms, televisiedrama en documentaires - filmkaarten kosten €9.50 - biedt het Nederlands Filmfestival ruimte voor exposities, talkshows, livemuziek en natuurlijk filmfeesten. Het filmfestival is daarmee een bruisend evenement met voldoende entertainment voor iedere bezoeker.

Wat je niet mag missen in Utrecht

Utrecht is meer dan filmhoofdstad: de stad beschikt over tal van bezienswaardigheden en culturele mogelijkheden. Wat dacht je van een stadswandeling langs prachtige panden als de Oudaen en Drakenburg, gevolgd door een hapje en drankje aan één van de grachten? Of bezoek de kenmerkende Dom van Utrecht met zijn 112 meter hoge toren. Als je wilt winkelen kun je terecht in het stadscentrum en in Hoog Catharijne naast het Centraal Station. Het is dus zeker de moeite waard om een bezoek aan het Nederlands Film Festival te combineren met een stedentrip naar de Domstad.