Dutch Open Darts

Dutch Open Darts in Assen: dit jaar van 29 januari tot en met 31 januari 2016.

Darts of darten komt oorspronkelijk uit Engeland, waar het spel in pubs wordt gespeeld. De historie van het spel gaat verder terug: darts is naar verluid eeuwen geleden ontstaan als tijdverdrijf voor soldaten die hun speren naar wijnvaten wierpen. Voor het huidige dartspel heb je een dartbord, een dartbaan en drie darts nodig. Sinds 1973 wordt in Nederland jaarlijks een open dartstoernooi georganiseerd, waarbij duizenden mensen aanwezig zijn. De Dutch Open Darts is een gezellig evenement voor professionals en amateurs. Dat biedt je dus de kans om te spelen met of tegen wereldtoppers of om ze in actie te zien! De Dutch Open Darts bestaat uit bijvoorbeeld een apart jeugdtoernooi en er kan gekozen worden tussen enkelspel of dubbelspel. Per onderdeel wordt een finale gespeeld en winnaar is degene die het eerste een 9-darter gooit. In 2014 vindt de Dutch Open Darts plaats in het laatste weekend van januari, in de Bonte Wever in Assen. Bekijk het toernooi en de stad Assen in alle rust en boek hier een vakantiewoning.

Insider tips

Als je deelneemt aan de Dutch Open Darts speel je misschien tegen de winnaars van vorig jaar, Martin Adams en Trina Gulliver en je loopt de kans andere bekende internationaal bekende darters te ontmoeten. Voor toeschouwers zijn speciale tribunes geplaatst langs de banen voor topwedstrijden.

Geschikt voor...

De Dutch Open Darts is geschikt voor iedereen. Of je nu jong of oud bent en of je nu een topper bent of niet, iedereen kan deelnemen aan de Dutch Open Darts. En bovendien maakt iedereen kans op de prijzen! Ook de toeschouwers zullen veel plezier beleven: het entertainment tijdens de Dutch Open Darts is in handen van een evenementenbureau.

Wat je niet mag missen in Assen

Behalve een groot aantal deelnemers, kan de Dutch Open Darts ook rekenen op veel enthousiaste toeschouwers. Het toernooi duurt drie dagen en biedt naast dartwedstrijden ook professioneel georganiseerd entertainment. Ook buiten het toernooi valt van alles te beleven in de Drentse stad Assen. Er zijn monumentale gebouwen te bekijken, zoals Het Torentje of het Telegraafkantoor uit 1874. In de omgeving van de historische Brink vind je behalve een prachtige abdijklooster en het Provinciehuis, waarin tegenwoordig het Drents museum gevestigd is, ook volop mogelijkheden om gezellig uit te gaan!

Vakantiehuizen in Assen tijdens de Dutch Open Darts

KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie