Top 5 Duitse kerstmarkten

Gluhwein drinken en kerstinkopen doen op een Duitse kerstmarkt

Gluhwein drinken en kerstinkopen doen  op een Duitse kerstmarktIt's the most wonderful time of the year: kerst. De huizen, winkels en straten worden versierd met lampjes en andere versieringen. Wil je van deze kerst een heel bijzondere maken? Geniet dan van de kerstsfeer op een gezellige kerstmarkt in Duitsland. Onze oosterburen weten hoe je het traditionele kerstgevoel op kan roepen, zij doen dat niet alleen met de bekende glühwein, maar ook met prachtig versierde en verlichte kraampjes. De top vijf Duitse kerstmarkten vind je in Düsseldorf, Keulen, Aken, Oberhausen en Berlijn. Ben je op zoek naar een uniek cadeau of kerstversiering? Kies dan bijvoorbeeld voor Aken, een stad vlak over de grens bij Maastricht. Het is lekker dichtbij, maar ook de gebaksspecialiteiten zijn de moeite waard.

 

 

 

 

Wil je ten volste genieten van de kerstmarkt? Maak er dan een gezellig dagje van. De markten zijn open van 's ochtends tot 's avonds, dus je hebt alle tijd om elke snuisterij goed te bekijken en te genieten van het lekkers en warme aanbod. Op een Duitse kerstmarkt vind je namelijk naast de unieke kerstversieringen en handgemaakte kunstwerken, ook warme winterkleding en heerlijk snoep en gebak. Wil je met het hele gezin een kerstmarkt bezoeken, maar ben je bang dat een hele dag te lang is voor je kleine kinderen? Ook dan zit je in Duitsland goed. De meeste steden hebben ook met de allerkleinsten rekening gehouden. Ga dus naar de Kaboutermarkt in Oberhausen en waan je samen met je kids in een sprookjeswereld. Lees meer over de top vijf en vier kerst in Duitsland.

 

Accomodaties voor je vakantie naar een van de Duitse kerstmarkten


   

December in Düsseldorf December in Düsseldorf

 

Als je maar één kerstmarkt in Duitsland wilt gaan bezoeken, kies dan voor Düsseldorf. In december verandert deze hele stad namelijk in één grote kerstmarkt. Zoiets bijzonders zie je niet in elke Duitse stad. Alle straten worden prachtig verlicht en de kramen van de markt worden helemaal aangepast aan de rest van de stad. Het hoogtepunt is het oude centrum met het prachtige, begroeide raadhuis en een echte houten kribbe.

 

Bekijk Appartementen in Düsseldorf

 
   
 

   

Kerst in Keulen Kerst in Keulen

 

Één van de kerstmarkten in Keulen is geconcentreerd rondom de gigantische Dom van Keulen. Deze enorme kathedraal wordt voor de gelegenheid versierd met gezellige kerstverlichting. Bovendien zijn er nog verschillende andere kerstmarkten in de stad, die allemaal te voet te bereiken zijn en allemaal even leuk om te bezoeken. In de stad is de Kerstman altijd aanwezig voor de kinderen, maar ook volwassenen kijken hun ogen uit!

 

Bekijk Appartementen in Keulen

 
   
 

   

Aangenaam kerstshoppen in Aken Aangenaam kerstshoppen in Aken

 

Aken ligt slechts een half uur van Maastricht en is dus de kerstmarkt in Duitsland die het dichtst bij de Nederlandse grens ligt. De inwoners van de stad ontmoeten elkaar in december op de kerstmarkt, dus het is er altijd gezellig. Ook mensen van buiten de stad hebben de kerstmarkt gevonden met zijn heerlijke Akense printen, een soort taaitaai.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Aken

 
   
 

   

Oberhausen, ook voor de allerkleinsten Oberhausen, ook voor de allerkleinsten

 

De kerstmarkt in Oberhausen ligt niet in het centrum van de stad, maar in CentrO, het grootste winkelcentrum van Europa. Daar zijn maar liefst drie gezellige kerstmarkten te vinden. Op de Bergkerstmarkt waan je je in de Alpen, met mooie berghutten. In Santa's Village vind je vooral veel lekkernijen. Ook de kinderen zullen zich niet vervelen in Oberhausen, want speciaal voor hen is er de Kaboutermarkt.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Oberhausen

 
   
 

   

Beleef een bijzondere kerst in Berlijn Beleef een bijzondere kerst in Berlijn

 

Als je op stedentrip naar Berlijn gaat, ga je er vast naartoe om de muur te bekijken en Checkpoint Charlie een bezoekje te brengen. Met kerst is dat heel anders. Geen donkere geschiedenis, maar een stad vol met lichtjes. Bezoek de kerstmarkt bij het Opernpalais en maak meteen met één van de koetsen een romantische tour. Bekijk de lichtjeszee en geniet van kerst in Duitsland.

 

Bekijk Appartementen in Berlijn

 
   
 

 

Als je kerst in Duitsland wilt vieren, is er voor ieder wat wils. Of je nu van klein of groot houdt, van cultuur opsnuiven of culinair genieten, op de kerstmarkt in Duitsland kan het allemaal. In Düsseldorf is bijvoorbeeld de hele stad één grote kerstmarkt, terwijl de kerstmarkt in Oberhausen gecentreerd is in CentrO. Moet je voor de hele familie kerstinkopen doen? Dan is CentrO ideaal. Als je dat unieke cadeau niet vindt op de kerstmarkt, kun je het nog proberen in het grootste winkelcentrum van Europa. Wil je je bezoekje aan de kerstmarkt combineren met het bewonderen van cultuur? Dan sla je twee vliegen in één klap als je kiest voor de kerstmarkt bij de Dom in Keulen. Als je niet zo'n fan van architectuur bent, maak dan een romantische tour na het kerstshoppen in Berlijn. Wil je niet alleen toeristen tegenkomen op een Duitse kerstmarkt? Ga dan naar Aken. De bewoners ontmoeten elkaar daar in december op de kerstmarkt om een lekker glühweintje te drinken en te smullen van Akens lekkernijen. Wil je je kinderen kennis laten maken met de Duitse gezelligheid in december? Neem ze dan mee naar de Kaboutermarkt in Oberhausen. De Kaboutermarkt heeft niet alleen een pratende sprookjesboom, de hele markt lijkt op een sprookje. Bezoek één van deze kerstmarkten en maak van deze kerst een kerst om nooit te vergeten.

 

 

Vakantiehuizen voor een vakantie naar de kerstmarkt in Keulen

Comfortabel en centraal gelegen appartement

Het appartement ligt zeer centraal. Het is slechts ongeveer 5 tot 7 minuten naar het centraal station (Köln Hbf) of de (Kölner Dome) door te lopen. De aantrekkelijke centrale locatie, de tentoonstelling en de Tanzbrunnen die ver over de Rijnbrug ...

Nieuw appartementencomplex in Keulen, nabij het centrum

Nieuw huis geopend in april 2018. De appartementen zijn modern en goed onderhouden. Ze hebben allemaal een woon- / slaapkamer voor maximaal 4 personen (eenpersoonsbedden) met een moderne kitchenette, een zithoek en een eigen badkamer. uitrusting:...

K84 appartement Keulen Weiden

Beschrijving van het appartement Keulen Weiden De moderne en in 2013 volledig verbouwde appartement in Keulen Weiden is gelegen in het eerste Verdieping (moderne lift) van een goed onderhouden appartementencomplex in een rustige locatie en is ges...
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie