Citytrips met de auto

Met de auto naar Parijs, Berlijn of Antwerpen!

Citytrips met de autoVoor veel mensen is het ontdekken van nieuwe steden met de daarbij behorende cultuur de ultieme ontsnapping uit de sleur van het dagelijkse leven. Soms heb je maar een paar dagen om de broodnodige ontspanning te zoeken en dan is een citytrip met de auto heel aantrekkelijk. Je bent dicht bij huis en hebt toch het gevoel dat je in een totaal andere wereld bent terechtgekomen. Denk bijvoorbeeld eens aan onze buurlanden: in België en Duitsland is veel te zien en te ontdekken. Vind je het niet erg om wat verder te rijden, dan kun je ook wat dieper Duitsland in en bijvoorbeeld Berlijn bezoeken, of je rijdt naar het zuiden richting Frankrijk en verblijft een paar dagen in Parijs. Alleen al het rijden door een onbekend landschap stelt je in staat om de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten. Kies voor België met het gemoedelijke volk en de bourgondische inslag, de bijzonder mooie Ardennen en de rijke historie.


 

 

Rijd je liever naar Duitsland voor een stedentrip met de auto, dan kun je onderweg genieten van de spectaculaire natuur die dit land te bieden heeft. Stop onderweg eens bij een restaurant met typisch Duitse specialiteiten: een heerlijke, originele "Bockwurst" met een biertje van een van de vele plaatselijke of regionale brouwerijen, of een glas wijn uit een van de Duitse wijnstreken. Voor een citytrip met de auto behoort ook de Franse hoofdstad Parijs zeker tot de mogelijkheden. Deze romantische "lichtstad" is zeer geliefd bij een groot internationaal publiek. Hier is altijd wat te doen, dus dit is een heel goede keuze.

 

Accomodaties in Europa voor een citytrip met de auto


   

Luik, stad aan de Maas Luik, stad aan de Maas

 

Luik is qua inwoneraantal de vierde stad van België. Al sinds 1817 is de Universiteit van Luik hier gevestigd. In het museum Grand Curtius is via een uitgebreide collectie de geschiedenis van deze levendige stad te zien. Naast diverse andere musea vind je in Luik ook bijzondere kerken en kathedralen. Op zondag kun je La Batte, de grote markt op de Maaskade, bezoeken.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Luik

 
   
 

   

Duitse hoofdstad Berlijn Duitse hoofdstad Berlijn

 

De geschiedenis van Berlijn, met de val van de Berlijnse Muur als een van de belangrijkste gebeurtenissen, maakt deze stad zeer de moeite waard voor een citytrip met de auto. Daarnaast staat de stad bekend om het rijke culturele leven, met festivals en musea, en het nachtleven. Breng een bezoek aan de indrukwekkende Berliner Dom en natuurlijk de wereldberoemde Brandenburger Tor.

 

Bekijk Appartementen in Berlijn

 
   
 

   

Levendig en veelzijdig Antwerpen Levendig en veelzijdig Antwerpen

 

Zoek je een bestemming die relatief dicht bij huis ligt en toch heel uitdagend is? Boek dan een stedentrip met de auto naar Antwerpen. Deze hippe stad, met een internationaal publiek, kenmerkt zich door een rijk uitgaansleven en een keur aan prachtige winkels. De Modeacademie heeft al verschillende succesvolle ontwerpers voortgebracht. Op de Grote Markt met de indrukwekkende panden is het goed vertoeven in een van de vele restaurants.

 

Bekijk Appartementen in Antwerpen

 
   
 

   

Parijs, de stad van het licht Parijs, de stad van het licht

 

Parijs is moeilijk in een paar woorden te vatten. In deze stad is alles te vinden: cultuur, uitgaan en groene parken. De wereldberoemde stad heeft highlights die je tijdens een citytrip met de auto niet mag missen, zoals de Eiffeltoren, de Nôtre Dame, het Louvre. Een boottocht over de Seine geeft een prachtig beeld van Parijs en ook de inspirerende wijken (Quartier Latin en Le Marais) moet je hebben gezien.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Parijs

 
   
 

   

Belangrijke havenstad Hamburg Belangrijke havenstad Hamburg

 

Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland. Wanneer je een stedentrip met de auto naar deze stad maakt, kom je tijd tekort om alle musea (bijvoorbeeld de Hamburger Kunsthalle), kerken (zoals de Sint-Michaelskerk) en andere bezienswaardigheden te bezoeken. In de uitgaanswijk Sankt Pauli ligt de beroemde, in liederen bezongen Reeperbahn.

 

Bekijk Vakantiehuizen in Hamburg

 
   
 

 

Een stedentrip met de auto is een prettige manier om even weg te zijn van alles. Je kunt kiezen voor een stad in een gebied met de nodige natuur eromheen. Denk daarbij aan Luik met de Ardennen dichtbij, waardoor je in de gelegenheid bent om de drukte even achter je te laten en te ontspannen in de rust. Je kunt ook kiezen voor een stad waar de hectiek hoogtij viert, zoals Parijs, waar het leven dag en nacht doorgaat. Gelukkig heeft deze stad ook veel mooie parken, zoals de Tuilerieën en het Parc du Luxembourg, waar je helemaal tot rust kunt komen. In elke stad zijn er talloze musea, met elk hun eigen thema, waardoor er voor iedere cultuurliefhebber iets te vinden is van zijn of haar gading. Denk bij het kiezen van een bestemming voor je volgende citytrip met de auto ook eens aan de verschillende keukens van een land of streek. Het is altijd spannend om de specialiteiten ter plekke te ontdekken en te genieten van nieuwe smaken en gerechten. In een van de vele clubs en discotheken in de steden kun je daarna de rest van de avond (en nacht) dansen en plezier maken. Maar pas op: de volgende dag is er weer heel veel te doen en te zien in de stad van je keuze.

 

 

Vakantiehuizen in Brussel voor een citytrip met de auto

KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie