Citytrip New York, ontdek dé hotspots

Maximaal genieten in de ‘City that never sleeps’

Weekendje in New York
Een citytrip New York is erg in trek bij Nederlanders. New York City is één van de belangrijkste wereldsteden en speelt een leidinggevende rol op het gebied van mode, entertainment, kunst, financiën en op nog veel meer gebieden. Nieuw Amsterdam Nederland speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van New York.

De stad werd in het jaar 1625 gesticht onder de naam Nieuw Amsterdam als handelspost van de Nederlanders. Op veel plaatsen in de stad is de Nederlandse historie nog terug te vinden, zoals bijvoorbeeld in de wijken Harlem (genoemd naar Haarlem) en Brooklyn (genoemd naar Breukelen). ‘The Big Apple’ heeft vele monumenten en wijken die bekend zijn over de hele wereld.

Tijdens een weekendje New York kun je ervoor kiezen om een aantal van deze monumenten te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building, Wall Street. Of de beroemde wijken SoHo en Greenwich Village. Ook het hippe Meatpacking District en Nolita waar je coole boutiques en kleinschalige restaurantjes vind zijn aan te raden.Midtown Manhattan (Central Park)

Midtown Manhattan (Central Park)

Midtown Manhattan is het economische centrum van de stad en telt vele tientallen wolkenkrabbers, maar ook een aantal belangrijke hotspots voor toeristen, zoals Times Square, de Empire State Building, het prachtige Chrysler Building en Grand Central Station. Meer dan 3 miljoen mensen werken dagelijks in dit deel van de stad. Wil je de hectiek van New York beleven? Dan moet je in Midtown Manhattan zijn.

Bekijk vakantiehuizen in Midtown Manhattan

Brooklyn Brooklyn
Brooklyn, één van de vijf boroughs (stadsdelen) van New York City, heeft ruim 2,5 miljoen inwoners. Brooklyn is een smeltkroes van vele verschillende nationaliteiten en culturen. Kenmerkerd van Brooklyn is de vele typische laagbouw. Eén van de belangrijkste verkeersaders in Brooklyn heet New Utrecht (!) Avenue. Een bezoek aan Coney Island, een schiereiland in het uiterste zuiden beschikt over attractieparken en een strand (Manhattan Beach) mag niet ontbreken in een weekendje New York.

Bekijk vakantiehuizen in Brooklyn

Manhattan Upper West Side Manhattan Upper West Side
De Upper West Side ligt tussen de Hudson Rivier en Central Park in. Wie kent Central Park niet? Het wereldberoemde park is een absolute must wanneer u een trip naar New York maakt. Op zondagochtend is het een genot om te kijken naar de New Yorkers die er op allerlei manieren ontspannen. Huur een fiets en geniet van de oase in deze wereldstad!

Bekijk vakantiehuizen in de Upper West Side

East Village East Village
East Village wordt gekenmerkt door de grote populatie jonge mensen en is daardoor een zeer levendige wijk. Je vindt er vele discotheken en andere gelegenheden die veel jongeren aantrekken. De vele verschillende nationaliteiten zorgen er tevens voor dat de keuze aan leuke restaurantjes erg groot is. Trendy mensen gaan naar het Oostelijk gedeelte van East Village, Alphabet City. Hier vind je de nieuwste en hipste producten op het gebied van mode, eten en drinken.

Bekijk vakantiehuizen in East Village

Harlem Harlem
De wijk Harlem staat bekend om de vele Afro-Amerikaanse inwoners van de wijk. Harlem is altijd een broedplaats geweest voor muzikanten uit de jazz, soul en hiphop. Het beroemde Apollo Theater in Harlem is het boegbeeld van de levendige muziekcultuur van Harlem. Bezoek de beruchte Amateur Nights in dit theater waar beginnende talenten hun opwachting maken. De wijk heeft in de loop van de jaren een ware metamorfose ondergaan. De veiligheid is verbeterd en is ontdekt door de ‘yuppen’ van de stad. Het kantoor van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton is gevestigd aan W 125th Street.

Bekijk vakantiehuizen in Harlem


Het is belangrijk voordat je een citytrip naar New York gaat om vantevoren te bepalen welke delen van de stad je wilt gaan bezoeken. De stad is zo inmens groot dat je lang niet alle hotspots in één weekend kunt bekijken. Een weekend New York moet je voorbereiden.

Theater District

Houd je van het theater? Kijk dan voor een appartement, studio of loft in het Theatre District. Heb je meer behoefte aan het groen van Central Park? Kijk dan voor een accommodatie in Midtown Manhattan. HomeAway.nl beschikt over een ruim aanbod aan appartementen en vakantiehuizen voor een weekendje New York. Boeken doe je direct bij de eigenaar. Dit is makkelijk en tegelijkertijd een stuk voordeliger.

Hip en trendy

Voor wie van trendy en hip houdt, vormt een bezoekje aan de wijken SoHo, NoHo en Nolita een absolute must. SoHo en NoHo (North of Houston) staan al jaren bekend om de grote trendy modezaken, conceptstores en galerieën. Nolita daarentegen is een positieve uitzondering op het drukke en vluchtig SoHo en Noho. In Nolita vind je leuke kleine restaurantjes en hippe boutiques. In Mott Street en Prince Street kun je heerlijk flaneren en de kleine en exclusieve winkeltjes in en uit lopen. De straten zijn rustig en de mensen hip en trendy. Voor de nieuwste trends moet je op dit moment écht in Nolita zijn!

Meatpacking District

Wil je tijdens je weekend New York ook het bruisende nachtleven beleven? Dan moet je tegenwoordig in het Meatpacking District zijn. Een groot aantal trendy clubs is in dit deel van de stad te vinden. Ook overdag is dit gebied een bezoekje waard. De brede straten stralen een industrieel, maar aangenaam sfeertje uit. Vele moderne en hippe zaken zijn in de oude pak- en slachthuizen gevestigd. Op vrijdag- en zaterdagavond is het zien en gezien worden in het Meatpacking District. Meatpacking District kun je vinden rondom W13th Street tegen de Hudson river.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie