Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenlandJe bruiloft is de mooiste dag van je leven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om die gewoon in Nederland te vieren, maar steeds meer paren kiezen voor een huwelijk in het buitenland. Daar zijn meerdere redenen voor.

Het geeft je bruiloft natuurlijk meteen een speciaal tintje en een bijzondere ambiance. Sommigen kiezen voor een select gezelschap waardoor het makkelijker is om verder weg te reizen. Ze willen geen bruiloft in hun dorp of stad van herkomst met de complete familie, maar iets unieks. Veel stellen knopen meteen een huwelijksreis vast aan de bruiloft, doordat ze zich dan toch al op een prachtige locatie in het buitenland bevinden. Ten slotte heeft trouwen in het buitenland het voordeel dat je een land kunt opzoeken waar gegarandeerd de zon schijnt en waardoor je niet langer afhankelijk bent van het wispelturige klimaat waar Nederland dagelijks mee te maken heeft. Kortom, voordelen genoeg! Enkele populaire bestemmingen voor een bruiloft in het buitenland zijn Curaçao, Las Vegas, Marokko, Brazilië en Egypte, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een plek die voor jou en je partner een speciale betekenis heeft, bijvoorbeeld het land waar je je elkaar hebt leren kennen, waar je je hebt verloofd of waar je andere bijzondere herinneringen aan hebt.

Hoe dan ook, een trouwpartij in het buitenland is altijd speciaal. Of je nu trouwt op het strand, aan het zwembad of in een witte, zuiderse kerk, de mogelijkheden zijn legio. Ook jouw droombruiloft zit er vast en zeker bij! Belangrijk is dat je alles goed en ruim van tevoren plant en je vrienden en familie op tijd informeert in verband met het boeken van de reis.Trouwen in het Koninkrijk der Nederlanden: op Curaçao!

Trouwen in het Koninkrijk der Nederlanden: op Curaçao!

Curaçao is een eiland voor de kust van Venezuela dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Je kunt er daarom gewoon terecht met de Nederlandse taal, maar tegelijkertijd wel genieten van de zon, de zee en het strand die het Caribische gebied eigen zijn. Ook de flora en fauna zijn hier prachtig. Denk daarbij aan zeeschildpadden, flamingo's en orchideeën: de perfecte achtergrond voor je huwelijk in het buitenland!

Bekijk vakantiehuizen op Curaçao

Ga trouwen in het buitenland in Brazilië

Ga trouwen in het buitenland in Brazilië

Brazilië is een prachtig en traditioneel land voor een huwelijk in het buitenland. Mooie stranden, weelderig groene bergen en boeiende steden: in Brazilië zul je je niet snel vervelen. De Portugese taal geeft het geheel natuurlijk een extra romantisch tintje. Dit land is dus zeker het overwegen waard bij het plannen van jouw bruiloft.

Bekijk vakantiehuizen in BraziliëBruiloft in Egypte: land van piramides, de Sfinx en de Nijl

Bruiloft in Egypte: land van piramides, de Sfinx en de Nijl

Een andere mogelijkheid voor een huwelijk in het buitenland is Egypte. Dit land in het noorden van Afrika ligt iets dichter bij huis dan Brazilië en Curaçao, maar is daarom niet minder aantrekkelijk. Ook hier kun je genieten van een stralende zon en mooie stranden en daarna van een prachtige huwelijksreis, waarbij je de piramides en andere bezienswaardigheden in Egypte kunt bezichtigen.

Bekijk vakantiehuizen in Egypte


Culinair genieten en traditionele muziek tijdens een huwelijk in Marokko

Culinair genieten en traditionele muziek tijdens een huwelijk in Marokko

Net als Egypte ligt Marokko aan de noordkust van Afrika. Als je besluit om te trouwen in het buitenland, is dit een goede optie. Geniet tijdens je verblijf van het heerlijke Marokkaanse eten en traditionele streekmuziek. Heb je er trouwens al over nagedacht om op een kameel naar je bruiloft te rijden?

Bekijk vakantiehuizen in MarokkoLas Vegas: de plek bij uitstek voor een trouwpartij in het buitenland

Las Vegas: de plek bij uitstek voor een trouwpartij in het buitenland

Wie wil trouwen in het buitenland, denkt vast meteen aan Las Vegas. Deze stad is gespecialiseerd in bezoekers die besluiten om hier te trouwen. De vele trouwkapellen vormen daarvoor het bewijs. Combineer je bruiloft met enkele dagen in de casino's van Las Vegas of een reis door het prachtige zuidwesten van de Verenigde Staten.

Bekijk vakantiehuizen in Las VegasTrouwen in het buitenland is iets wat je nooit meer zult vergeten. De speciale herinneringen die je samen met je partner maakt, zullen je voor altijd bijblijven. Vergeet niet dat een huwelijk in het buitenland goed geregeld moet worden. Het zou bijv. kunnen zijn dat je vooraf om een speciale administratieve toestemming moet vragen. Je kunt dus specifieke documenten en papieren nodig hebben en het is dan ook belangrijk om op tijd met de voorbereidingen te beginnen. Als je besluit om gasten uit Nederland uit te nodigen, is het ook een goed idee om ze ruimschoots vantevoren op de hoogte te brengen van je plannen. Zo hebben ze genoeg tijd om hun eigen reisplannen op orde te krijgen voor het bijwonen van je huwelijk in het buitenland. Maar misschien zie je een trouwpartij in het buitenland juist als een mogelijkheid om je bruiloft alleen met je partner te vieren of om in kleine en intieme kring met een beperkt aantal gasten in het huwelijksbootje te treden. Dit zijn allemaal keuzes die je zelf kunt maken, ongeacht of je nu trouwt in binnen- of buitenland. Het is jouw dag en het is belangrijk dat je hem invult zoals je dat zelf wilt.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie