Romantisch weekendje weg

Romantisch weekendje wegVoor een romantisch weekendje weg hoef je niet eens zo heel ver te reizen. In Europa zijn namelijk prachtige steden die zich prima lenen voor een weekend stedentrip met je geliefde. Je kunt daarvoor steden uitzoeken die noordelijk of westelijk liggen. Maar zoek je de romantiek, dan wil je misschien toch nog een beetje lekker weer.

En natuurlijk een mooie stad, waar je samen kunt slenteren over pleinen, smalle straatjes of misschien zelfs een wandeling langs een rivier kunt maken. Verder moet er natuurlijk genoeg gelegenheid zijn om samen bij kaarslicht uit eten te gaan. Neem bijvoorbeeld een stad als Parijs: al eeuwen bekend als de stad van de liefde. Daar vind je zeker genoeg romantiek voor een weekend weg. Bovendien kun je er hand in hand langs de Seine wandelen. Of ga iets verder naar het zuiden en reis door naar Portugal. Hier vind je twee romantische steden: Lissabon en Porto. Behalve dat je romantisch samen kunt zijn op een van de gezellige terrassen of knusse restaurants, ben je er ook even helemaal echt uit. De Portugese levensstijl is namelijk heel anders dan de onze. Nog een idee is het om af te reizen naar wat wel beschouwd wordt als een van de mooiste steden van Europa: Praag. Met een bijnaam als 'De Gouden Stad' draagt de Tsjechische hoofdstad vast en zeker ook bij aan de romantiek.

Het toppunt van romantiek kun je hoogstwaarschijnlijk beleven in Venetië. Want daar kun je samen met je geliefde in een gondel varen door een prachtige Italiaanse stad vol romantische geschiedenis. Denk je aan een weekend stedentrip vol romantiek, zorg dan dat je een leuke accommodatie boekt. Zo creëer je een prachtige herinnering voor jullie beiden.Port en cultuur tijdens een weekend weg naar Porto

Port en cultuur tijdens een weekend weg naar Porto

De Portugese stad Porto is een stad met een rijke handelsgeschiedenis. Hier komt ook de wereldberoemde portwijn vandaan. Natuurlijk kun je deze proeven in een van de wijnkelders. Door Porto loopt de rivier de Douro. Daar kun je samen wandelen tijdens een romantisch weekendje weg. Of ga naar het oude stadscentrum en slenter door de smalle straatjes, langs de vele kapellen en historische gebouwen.

Bekijk vakantiehuisjes in PortoEen weekend in Parijs: een stad vol met romantiek

Een weekend in Parijs: een stad vol met romantiek

Parijs is vaak bezongen in ballades over de liefde. Dat is ook niet gek, want de Franse hoofdstad heeft alles in zich voor een weekend stedentrip vol romantiek. Je hebt er prachtige musea, indrukwekkende historische gebouwen en grote pleinen, maar waarschijnlijk vind je de meeste romantiek tijdens een wandeling langs de Seine. Of bezoek de Eiffeltoren en geniet samen van het prachtige uitzicht over Parijs.

Bekijk vakantiehuisjes in Parijs


Ontdek samen de magie van een weekendje Praag

Ontdek samen de magie van een weekendje Praag

De vele historische gebouwen, de talrijke torens, de vele bruggen en de rivier de Moldau die door de stad stroomt, maken van Praag een unieke stad. Loop bijvoorbeeld samen over de 520 meter lange Karelsbrug. Of bekijk het schouwspel van de Astronomische Klok. Behalve bijzondere bezienswaardigheden heeft Praag ook nog veel gezelligheid te bieden. Je vindt in deze magische stad genoeg leuke restaurants voor een romantisch weekendje weg.

Bekijk vakantiehuisjes in Praag


Een weekend naar Lissabon, een stad vol eeuwige hartstocht

Een weekend naar Lissabon, een stad vol eeuwige hartstocht

Een stad die volgens een legende is gesticht door de Griekse held Odysseus, moet wel een ideale plek zijn voor een romantisch weekendje weg. Bezoek het Castelo de São Jorge en geniet samen van het magnifieke uitzicht over de hoofdstad van Portugal. Ga 's avonds vooral naar de oudste wijk van Lissabon: Alfama. Dit is de plek om je te laten meeslepen door de traditionele fado muziek.

Bekijk vakantiehuisjes in Lissabon


Een weekend Venetië: romantisch, bijzonder en stressvrij

Een weekend Venetië: romantisch, bijzonder en stressvrij

Venetië is pure romantiek. De stad, die is gebouwd op eilandjes, biedt je een wereld vol met kanaaltjes, bruggen, smalle straatjes en paleizen. Bijzonder is dat je in Venetië geen auto's vindt. Je kunt lopen, met de watertaxi of met een van de beroemde gondels. Ga je te voet, dan ontdek je de prachtige pleinen met de vele terrassen. Venetië biedt dus alles voor een weekend weg vol romantiek.

Bekijk vakantiehuisjes in VenetiëWanneer je besluit om een romantisch weekendje weg te boeken, zorg dan dat je alles goed voorbereid. Het is handig om voordat je vertrekt al uit te vinden hoe het openbaar vervoer werkt. Ook kun je beter al van tevoren uitzoeken wat de openingstijden van de attracties zijn die je wilt zien. Het is zonde als je tijdens je weekend weg veel tijd kwijt bent met het nachecken van deze dingen. Dat geldt ook als je een restaurant op het oog hebt voor een romantisch diner. Reserveer vooraf een tafeltje. Vaak kun je dat heel gemakkelijk via de website van het restaurant doen. Ook is het beter om eventuele theatervoorstellingen vooraf te boeken. Zo weet je zeker dat de avond niet in duigen valt, omdat er geen tafeltje vrij is of omdat de zaal vol is. Zorg ook dat je voor je weekend stedentrip een accommodatie boekt die gunstig ligt. Voor de romantiek is het natuurlijk een pre als het gezellige oude centrum van een stad makkelijk bereikbaar is vanaf de plek waar je overnacht. Gelukkig zijn er veel steden in Europa waar je prima voor een korte vakantie met je geliefde naartoe kunt. Daarom kun je vast wel de ideale plek vinden. En heb je die gevonden, dan kun je tijd besparen door met het vliegtuig gaan, maar romantischer is het misschien wel om samen op de trein te stappen naar jullie vakantiebestemming.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie