Muziekreizen


MuziekreizenVoor een reis met een speciaal tintje is een concertreis een goed idee. In Europa, de bakermat voor de klassieke muziek, zijn er volop mogelijkheden om tijdens een vakantie opera's, klassieke concerten en musicals bij te wonen. Behalve de klassieke variatie kun je je vakantie natuurlijk ook in het teken van andere muziekstijlen plaatsen.

Zo kun je naar een stad reizen om een concert van een bekende popster bij te wonen. Of ga naar een van de grote muziekfestivals in Europa. Die heb je namelijk in allerlei variaties, zoals jazz, blues en rock. Maar wil je de beste operasterren en klassieke orkesten aan het werk zien, dan zijn er genoeg concertgebouwen die je een zitplaats bieden. Ook kun je muziek reizen maken waarbij je richt op een bepaalde componist. Heb je een favoriet, dan is dat misschien een goede optie. Je hoort tijdens zo'n reis niet alleen veel muziek van de betreffende componist, maar het geeft je ook kans om veel over zijn of haar achtergrond te leren. Het thema muziek is een prima reden voor een paar dagen er tussenuit. Maar je kunt ook een echte muziek vakantie maken. Je kunt op de plaats van bestemming de concerten combineren met bezienswaardigheden van de desbetreffende stad.

En natuurlijk is het leuk om 's avonds in plaats van de concertzaal te betreden ook eens het uitgaansleven verkennen. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere plaatsen te bezoeken waar grote orkesten en artiesten verblijven. Zo is het mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te vergelijken en natuurlijk om vooral te genieten van de muziek in diverse concertzalen.Boek je muziek reizen naar Londen

Boek je muziek reizen naar Londen

In Londen kom je als muziekliefhebber volop aan je trekken. Je vindt hier diverse grote concertgebouwen. In de hoofdstad van Groot-Brittannië is zelfs een van de belangrijkste operahuizen ter wereld gevestigd: Royal Opera House in Covent Garden. Hier kun je niet alleen terecht voor indrukwekkende opera's maar ook voor prachtige dansvoorstellingen.

Bekijk accommodaties in LondenCombineer je concertreis naar Wenen met de klassieke hoogtepunten van deze stad

Combineer je concertreis naar Wenen met de klassieke hoogtepunten van deze stad

Wenen is de muziekstad bij uitstek. Behalve de Weense wals vind je hier ook een van de belangrijkste operahuizen van de wereld. Het is de Wiener Staatsoper waar je topartiesten en -orkesten kunt zien optreden. Behalve dat biedt Wenen nog meer concertgebouwen van wereldklasse. Verder blijft de Oostenrijkse hoofdstad een prachtige historische plek volop bezienswaardigheden, waar je je gemakkelijk in het klassieke verleden kunt wanen.

Bekijk accommodaties in Wenen

Ga op muziek vakantie naar Estland en ontdek meteen een bijzonder land

Ga op muziek vakantie naar Estland en ontdek meteen een bijzonder land

In de hoofdstad van Estland, Tallinn, vind je meerdere interessante concertgebouwen. Zo is er de Estonian National Opera, een gebouw waar de inwoners van deze Estlandse stad erg trots op zijn. Ontdek waarom en woon een concert bij in de majestueuze White Hall. Bekijk daarna de vele bezienswaardigheden van deze voormalige Culturele Europese Hoofdstad. Reis dan eventueel verder door dit kleinste land van de Baltische staten.

Bekijk accommodaties in Estland

Maak een concertreis door Leipzig en leer alles over Bach

Maak een concertreis door Leipzig en leer alles over Bach

Leipzig is de stad waar de grote Duitse componist Johann Sebastian Bach ligt begraven. In deze voormalige Oost-Duitse plaats vind je dan ook volop klassieke muziek. Ga bijvoorbeeld naar een opera in het Opernhaus Leipzig. Of bezoek een concert van het jongenskoor in de Thomaskirche. Genoeg muziek gehoord? Misschien wil je dan meer te weten komen over het leven van Bach in het Bach Museum.

Bekijk accommodaties in Leipzig

Luisteren naar muziek en reizen in Salzburg in je eigen tempo

Luisteren naar muziek en reizen in Salzburg in je eigen tempo

De stad waar Mozart is geboren, is natuurlijk een populaire bestemming bij liefhebbers van klassieke muziek. Salzburg is sowieso een prachtige stad die bol staat van de cultuur. Als je daar dol op bent dan moet je vooral de jaarlijkse Salzburger Festspiele bezoeken, die zomers plaatsvinden. Dit wereldberoemde festival met operavoorstellingen en klassieke concerten wordt gewoon in de straten en op de pleinen van de stad gehouden.

Bekijk accommodaties in Salzburg


In Europa kun je volop kennismaken met het voormalige leven en de werken van overleden grote componisten. Maar ook jonge talenten kun je aan het werk zien in de concertgebouwen. Ga je een concertreis maken, check dan vooraf de uitgaanskalender van je plaats van bestemming. Want behalve de grootheden in de bekende concertzalen, is het misschien ook leuk om de minder bekende musici op kleinere podia te bezoeken. Wie weet zie je wel een beroemde artiest in wording? Het is ook een goed idee om, voordat je een muziek vakantie boekt, te checken of er leuke festivals plaatsvinden in de stad waar je naar toe wilt. Misschien is het de moeite waard om dan juist in die periode te gaan. Zijn er evenementen? Boek dan je accommodatie vroegtijdig, want vaak zijn deze festivals erg populair. Bovendien is het raadzaam om toegangskaartjes voor concerten waar je graag naar toe wilt, al vooraf te boeken. Zeker in de grote operahuizen kunnen deze al ver voor aanvang van de voorstelling zijn uitverkocht. Wil je tijdens je muziek reizen zoveel mogelijk leren over de muziekgeschiedenis van een stad, dan kun je kijken of je deel kunt nemen aan een excursie met een gids. Zo worden er bijvoorbeeld stadswandelingen door Salzburg georganiseerd, waarbij je van alles te weten komt over Mozart.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie