Carnaval in Rio de Janeiro en Venetië: laat je gaan!

Carnaval Het is de moeite waard om te reizen voor het grootste carnaval van de wereld!

Het carnaval in bijvoorbeeld Rio of Venetië is een boeiend en prachtig feest van kleur en geluid waar ook ter wereld. Carnaval is ontstaan uit een christelijk feest als markering van de laatste maaltijd vóór het vasten.

Carnaval of Mardi Gras (of ‘vette dinsdag’ in Frankrijk of Vastenavond in de UK) is altijd al een tijd van grote feesten en partijen. Hoewel de religieuze aspecten van het feest veelal zijn verdwenen is de viering van carnaval er een van feesten en uitbundigheid. Het feest verplaatst zich gedurende het jaar door heel Amerika, Zuid-Amerika en een groot deel van Europa. Vandaag de dag is het Carnaval in Europa en Zuid-Amerika totaal anders. De meest bekende carnavals, zoals van Rio de Janeiro, Venetië, Sydney en het New Orleans Mardi Gras festival, zijn gemarkeerd met uitgebreide gemaskerde feesten, grote optochten door de straat met mensen gehuld in kleurrijke kostuums en overdonderende muziek. De meer traditionele Carnavalsfeesten zijn te vinden in delen van Europa, waaronder Spanje, Frankrijk en Italië. Hier worden beeltenissen die de overdaad uitbeelden verbrand; een totaal andere invulling van de betekenis van het carnaval.Carnaval in Rio de Janeiro

Carnaval in Rio de Janeiro

40 dagen voor Pasen, staan de altijd al levendige straten van Rio helemaal op zijn kop. Enorme parades trekken door ieder district van de stad, met fantastische kostuums, samba dansen, de hele nacht lang. Dit is wellicht de meest dampende plaats om carnaval te vieren. Een Carnavalsvakantie naar Rio de Janeiro is een beleving die iedereen een keer meegemaakt moet hebben.

Bekijk accommodaties voor het Carnaval in Rio de Janeiro


Maskers in Venetië

Maskers in Venetië

Het Carnaval van Venetië is wereldberoemd om haar maskers. De masker makers van Venetië staan bijzonder hoog in aanzien. Het twee weken durende feest is wereldberoemd en trekt bezoekers uit de hele wereld. Tijdens de Krokusvakantie kunt u naast prachtige maskers ook genieten van een aangenaam klimaat in deze prachtige waterrijke stad.

Bekijk Villa’s voor het Carnaval van Venetië


Mardi Gras in New Orleans

Mardi Gras in New Orleans

Het Mardi Gras festival in New Orleans is een van de grootste Carnavalsfeesten ter wereld en trekt duizenden bezoekers uit de hele wereld. De optocht is de grootste in zijn soort en er trekt een enorm aantal praalwagens door de straten. De optocht is het hoogtepunt van een uitbundig Mardi Gras feest. De hete nachten van New Orleans geven de carnavalsvakantie een geheel andere betekenins.

Bekijk Mardi Gras Appartementen in New Orleans


Carnaval in België

Carnaval in België

De stad Binche in Wallonië, België is de thuishaven van het door UNESCO erkende Carnaval van Binche, een enorm Carnavalsfeest waar meer dan 1000 dansers de straten vullen vanaf 4 uur tot laat de volgende avond. De Krokusvakantie in Binche is lekker dichtbij en toch een beleving op zich. Dit unieke feest kent geen gelijke tijdens de Carnavalsperiode. Hier hoort natuurlijk ook een feestelijk onderkomen bij.

Bekijk Carnavalsaccommodaties in Wallonië

Carnaval in Nice

Carnaval in Nice

Het carnaval van Nice is een van de meest spectaculaire gebeurtenissen in Frankrijk. De met bloemen bestrooide optochten en de nachtelijke lichtshows zijn prachtig. Ook met het grote aanbod aan straattheater, concerten en optochten zult u zich tijdens het 10 dagen durende carnaval vermaken. Nog nooit eerder zo’n spectaculaire Carnavalsvakantie. Hier is het goed toeven in de Krokusvakantie in het milde Zuid Franse klimaat.

Bekijk Villa’s voor het Carnaval in Nice


Feesten tot diep in de nacht in steden zoals Carnaval in Rio de Janeiro, Venetië of New Orleans zijn overgoten met de prachtige kleuren van het carnaval. Carnavalsmaskers- en kostuums van de feestvierders zijn gebaseerd op de drie carnavalskleuren, gekozen in 1872. Paars voor rechtvaardigheid, groen voor geloof en goud voor de macht. Als u op zoek bent naar het echte authentieke carnavalskostuum of masker, dan zijn er twee plaatsen die u moet bezoeken. Venetië, waar de makers van de maskers een bijzondere positie innemen binnen de samenleving en Rio de Janeiro waar de kostuums overweldigend zijn. Carnaval vindt jaarlijks plaats, met allerlei feesten die plaatsvinden rond de eigenlijke dag. Dus, of u nu het carnaval wilt bewonderen en feesten tot in de kleine uurtjes of op een meer traditionele manier de vastentijd wilt beleven. HomeAway.nl heeft de perfecte accommodatie die u rechtstreeks kunt boeken bij de eigenaar. Zo heeft u alles om te genieten van een onvergetelijke carnaval.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie