Jaarlijkse evenementen

Jaarlijkse evenementenAls je van afwisseling en spektakel houdt, dan hoef je eigenlijk helemaal niet naar het buitenland te reizen. Je kunt namelijk gerust in Nederland blijven, want door heel het land vinden er leuke jaarlijkse evenementen plaats. Dat kan variëren van internationale consumentenbeurzen op allerlei gebied tot aan culturele festivals met muziek en theater.

Reis bijvoorbeeld zomers naar Terschelling en dompel je onder in het Oerol Festival. Of bezoek een van de popfestivals in Nederland, zoals Pinkpop. Maar ook op kunstgebied wordt er veel georganiseerd. Zo staat het stadje Naarden iedere twee jaar in het teken van de fotografie. Overal vind je dan tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van fotografie. Of bezoek tijdens het Nationaal Museumweekend door heel Nederland musea waar je altijd al naar toe hebt willen gaan. Veel zijn er dan gratis toegankelijk. Wil je puur plezier maken in Nederland dan kan dat ook. Bezoek bijvoorbeeld de grootste kermis van Nederland in Tilburg.

Maar ook sportievelingen kunnen het hele jaar door flink op pad in ons land. Een van de grootste jaarlijkse evenementen in Nederland is de Vierdaagse in Nijmegen. Niet alleen is het leuk om mee te doen, maar veel mensen scheppen ook plezier in het aanmoedigen van de deelnemers. Voor snellere lopers vinden er diverse grote marathons plaats in Nederland. Bezoek bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam en zie de internationale hardlooptop voorbij rennen. Of beter, doe zelf mee als recreant. Een groot evenement is ook een mooie gelegenheid om even kort op vakantie te gaan. Ga je bijvoorbeeld naar een festival in een onbekende stad, dan heb je de tijd om van de activiteiten te genieten en kun je ook nog op je gemak een stukje Nederland verkennen.Amsterdam: de plek voor allerlei jaarlijkse evenementen in Nederland

Amsterdam: de plek voor allerlei jaarlijkse evenementen in Nederland

De Nederlandse hoofdstad bruist van de energie. Het is dan ook dé stad om Koninginnedag of Bevrijdingsdag te vieren. Je vindt dan volop activiteiten en muziek in de stad. Houd je van klassieke muziek dan mag je het Grachtenfestival niet missen. Ook viert Amsterdam de opening van het culturele seizoen met de populaire Uitmarkt. Hier laten schrijvers, muzikanten, acteurs en musea zien wat ze in petto hebben.

Bekijk vakantiehuizen in Amsterdam

Bezoek de feestelijke, jaarlijkse evenementen in Rotterdam

Bezoek de feestelijke, jaarlijkse evenementen in Rotterdam

Een zinderend tropisch carnaval in Nederland? Dat kan! In Rotterdam kun je jaarlijks meedansen op sambamuziek tijdens de straatparade van het Zomercarnaval. Wil je wel eens een concert van een van de grootheden in de jazzmuziek bijwonen? Ook dat kan, want het Ahoy in Rotterdam is de gastheer van het wereldberoemde North Sea Jazz Festival.

Bekijk vakantiehuizen in Rotterdam

Het grote volksfeest in Venlo: een van de bekendere jaarlijkse evenementen

Het grote volksfeest in Venlo: een van de bekendere jaarlijkse evenementen

Carnaval vieren op de Nederlandse wijze kun je prima doen in Venlo. De hele binnenstad staat in het teken van dit feest. Ook kun je er diverse optochten met praalwagens zien. Houd je van sport? Dan moet je zeker een keer meedoen aan een jaarlijkse hardloopwedstrijd in de schitterende natuur rondom Venlo.

Bekijk vakantiehuizen in Venlo


Utrecht: de ideale stad voor de culturele jaarlijkse evenementen van Nederland

Utrecht: de ideale stad voor de culturele jaarlijkse evenementen van Nederland

In Utrecht kun je als cultuurliefhebber prima je tijd doorbrengen met verschillende evenementen. Zo is er jaarlijks een atelierroute in de stad, waarbij honderden kunstenaars de deuren van hun atelier openen. Ook wordt er ieder jaar in Utrecht het Nederlands Film Festival gehouden. Behalve dat de Gouden Kalveren dan worden uitgereikt, zijn er voor het publiek extra activiteiten op het gebied van de Nederlandse film.

Bekijk vakantiehuizen in Utrecht

Internationale culturele festivals en oer-Hollandse jaarlijkse evenementen in Den Haag

Internationale culturele festivals en oer-Hollandse jaarlijkse evenementen in Den Haag

Een van de bekendste evenementen van Den Haag is de jaarlijkse Vlaggetjesdag. Behalve dit culinaire feest rondom haring, organiseert deze stad ook op cultureel gebied leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld eens naar Crossing Border: een internationaal festival voor literatuur, muziek, film en beeldende kunst. De stad staat dan bol van de voorstellingen van zowel gevierde artiesten als jong talent.

Bekijk vakantiehuizen in Den Haag


Als je eens vakantie in eigen land wilt vieren, heb je dus volop mogelijkheden om leuke activiteiten te bezoeken. In plaats van de bekende en grote jaarlijkse evenementen heeft ieder dorp en iedere provinciestad ook regelmatig terugkerende feesten, braderieën en sportieve activiteiten. Besluit je om naar een happening te gaan in een van de grote steden, vertrek dan op tijd. Zorg dat je bijvoorbeeld een trein eerder neemt, zodat je rustig kunt reizen. En ga je met de auto, vertrek dan vroeger en vermijd daarmee drukte op de snelweg. Maar je kunt natuurlijk ook je bezoek aan een stad tijdens een jaarlijkse evenement nog veel relaxter aanpakken. Regel een fijne accommodatie, zodat je voor aanvang van bijvoorbeeld het festival of volksfeest al aanwezig bent. Ook geeft dat je de kans om meer van de stad te zien. En als het om een meerdaags festival gaat, dan hoef je niets te missen als je langer kunt blijven. Als je naar een van de jaarlijkse evenementen in Nederland gaat, moet je meestal een toegangsbewijs hebben. Het beste kun je deze vooraf bestellen. Zo vermijd je een eventuele wachtrij en ben je er zeker van dat je naar binnen kunt. Probeer ook zo snel mogelijk een programma te bemachtigen. Bij evenementen zoals het North Sea Jazz Festival en Crossing Border vinden er tegelijkertijd diverse voorstellingen plaats. Het is dan handig om vooraf te plannen wat je wilt zien, zodat je geen favoriete artiesten hoeft te missen.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie