fussball-banner-wm_1.jpg

Nu wereldkampioenschap in de wedstrijdlocaties boeken:


Fussball WM Buttons_2.jpg

Op naar... Het wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië

Maak u klaar voor de grootste show van de wereld!

In Brazilië is voetbal niet alleen een sport, maar een religie die alle delen van de samenleving doet trillen. De brazilianen zijn nauwelijks uit de luiers ontgroeid en zijn al met bal en voet een onafscheidelijke eenheid geworden. Overal rennen schoppende kinderen blootvoets op de straat of aan het strand. Voetballers worden als goden vereert. Zonder twijfel, hier wordt het wereldkampioenschap een carnaval van voetbalpassie waarop zich de hele wereld verheugd.

Gans Brazilië is nu al door voetbalkoorts besmet. Vier zonnige weken regeert koning voetbal tot de finale op 13 juli in Estàdo do Maracanã in Rio. Hoe zal de sfeer rond de Sugarloaf berg beginnen koken, wanneer de succesvolste voetbalnatie aller tijden voor de zesde keer wereldkampioen wordt – en dat in eigen land?

Zelfs wanneer men geen tickets te pakken krijgt, loont zich een reis naar het land van de samba en carnaval. De levendige atmosfeer voelt men in de twaalf wereldkampioenschapssteden - Rio de Janeiro, São Paulo, Manaus, Belo Horizonte, Curitiba, Salvador, Brasilia, Culaba, Recife und Porto Alegre – en ook buiten de stadiums. Hier vindt u een grote keuze aan beschikbare woningen.Rio de Janeiro
Sao Paulo

Zonder twijfel is Rio de Janeiro gewoonweg het braziliaanse culturele en toeristische centrum. Hun speciale reputatie heeft de stad naast de niet vergelijkbare natuurlijke schoonheid te danken aan de aanstekende levensvreugde van hun bewoners, die hun hoogtepunt in de jaarlijkse nieuwjaars- en carnaval vieringen vinden. Tussen regenwoud en droomstranden, tussen bergen en Corcovado strekt zich tegenstellend een metropool uit. Wanneer de architectuur uit de kolonialiteit het verleden onthult, symboliseren de moderne wolkenkrabbers de toekomstvisies van het land.

Als gevolg van lelijkheid en gevaarlijkheid – Braziliaans bevolkingsrijkste stad gekenmerkt als economisch hart van het land, niet alleen met de moderne wolkenkrabbers. In het bijzonder wat architectuur, kunst, musea, gastronomie en nachtleven betreft, komt de stad in de buurt van New York. Er is zelfs een historische stad met een bischopskerk en een historische markt. De levendige uitgaansbuurt is in het algemeen bij internationale studenten geliefd. Daarenboven geldt Sampa, São Paulos naam bij de lokale bewoners, als wieg van het braziliaanse voetbal.

 


Termine Rio.png
Termine Sao Paulo.png

 


Salvador_Bahia
Fortaleza

Om te beginnen komt Salvador. 1549 gingen hier de eerste Portugesen van boord, stichtten de stad en bevolkten het hele land. Dit ging niet altijd van een leien dakje, maar vandaag dankt Salvador zijn verleden als kolonie en slavenhandelplaats door zijn culturele diversiteit. Van de gevechtssport Capoeira tot muziek en religie zijn de afrikaanse invloeden aan iedere straathoek te bespeuren. Het historische centrum van de stad, de Pelourinho met zijn kerken en kleurrijke koloniale gebouwen is sinds 1985 UNESCO werelderfgoed. Naast het voetbal regeert ook het straatcarnaval in de kuststad.

Met hun droomstranden en het tropische klimaat is Fortaleza in noord-oost Brazilië een geliefd vakantieparadijs, vooral bij de brazilianen zelf. Tot de mooiste stranden horen de „Praia do Futuro“, Iracema en Mucuripe. Aan de promenade „Beira Mar“ vindt dagelijks een traditionele handwerkersbeurs plaats. Talrijke restaurants, nachtclubs en dansbars bieden een afwisselingsrijk programma voor feestvierders. De historische oorspronkelijke locatie Fortalezas verpersoonlijkt het opgerichte fort „Nossa Senhora da Assunção“ in het midden van het stadscentrum door de nederlanders in 1649.

 


Termine Bahia.png
Termine Fortaleza.png


Natal
Recife

Ja, en wat nu – Kerstmis of zon? In de hoofdstad van de deelstaat Rio Grande Do norte behoren deze beide onafscheidelijk bij elkaar. Op 25 december 1599, werd de stad gesticht als Natal (Portugese kerstmis). Het hele jaar door warme tropische temperaturen, 300 zonnige dagen zijn zo goed als gegarandeerd. Geen wonder, dat Kerstmis bij de grote boulevard van Via Costeira en de zandstranden van Ponta Negra, Genipabu, redinha, Pipa of Prangi zo populair is. Als het meest noordoostelijke punt van Zuid-Amerika is geen andere stad op het continent dichter bij Europa.

Hun koloniaal verleden dankt de hoofdstad aan de deelstaat Pernambuco met hun typische architectuur en de bijnaam “Venetië van Brazillië’’.  De sporen van de Nederlandse kolonisatie zijn tot op vandaag nog steeds overal te zien. Twee van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Fort Oranje en de historische oude binnenstad van Olina, die sinds 1982 een werelderfgoed van de UNESCO is. Andere hoogtepunten van het gebied zijn de spectaculaire zandstranden, evenals de jaarlijkse vieringen zoals Carnaval die hier zeer uitgebreid worden gevierd en een hoogtepunt van elke vakantie is.

 


Termine Natal.png
Termine Recife.png