Cultuurreizen

CultuurreizenVerruim je grenzen en boek een cultuurreis! Het doet een mens goed om af en toe eens de boel de boel te laten en de vier muren van de oude vertrouwde omgeving te doorbreken. Ontdek nieuwe werelden en laad je energie op door de vele schitterende indrukken. Daarvoor hoef je overigens niet eens heel ver te reizen. Voor cultuurreizen kun je namelijk al uitstekend terecht in Europa. Denk maar eens aan steden als Parijs, Rome of Sint-Petersburg. Deze eeuwenoude steden zijn bekend om hun architectuur, musea, kunst, kerken, cultuurschatten, enz.. Verken er nieuwe culturen, luister naar vreemde talen en kom in contact met mede-Europeanen die ondanks de nabijheid toch een heel ander leven leiden.

Culturele vakanties hoeven natuurlijk niet enkel tot steden beperkt te blijven. Culturele reizen naar Frankrijk, Italië of Rusland bijv. zijn ook mogelijk. Maar wat te denken van cultuur reizen naar landen als Griekenland en Egypte? De oude Grieken en Egyptenaren waren machtige volkeren met koninkrijken die zich over grote gebieden uitstrekten en waarvan er vandaag de dag nog vele sporen van over zijn. Denk aan de Akropolis van Athene of de piramides bij Gizeh. Een rondreis of stedentrip zijn ideale manieren om ontspannen in deze landen te vertoeven. Bovendien is het mediterrane klimaat er erg aangenaam en dus ideaal om culturele bezoeken af te leggen. Neem daarom tijdens je vakantie zeker ook een duik in heerlijk, helder blauw zeewater. Cultuur vakanties maken sightseeing en ontspannen zo wel erg aantrekkelijk, dus wacht niet langer en boek je reis.Een culturele stedentrip naar Parijs

Een culturele stedentrip naar Parijs

Parijs is de culturele hoofdstad van de wereld. Toch? Als je twijfelt, bezoek dan zelf deze magistrale Franse stad. Een aantal musea is zelfs gratis toegankelijk, zoals de permanente collectie van het Musée Carnavalet. Met een 'Paris Museum Pass' krijg je tijdens cultuurreizen korting bij de musea waar je voor je entree moet betalen. Snel op locatie ben je met de gratis plattegrond voor het openbaar vervoer: verkrijgbaar bij metro-stations.

Bekijk vakantiehuisjes in Parijs

Cultuur in Rome op elke straathoek

Cultuur in Rome op elke straathoek

Alle cultuur vakanties leiden naar Rome. Zo bijzonder zijn de historische bezienswaardigheden in de Italiaanse hoofdstad dat je ze echt met eigen ogen gezien moet hebben. Bezoek bijv. het Colosseum, de Vaticaanse Musea, de Galleria Borghese of het Pastamuseum. Wil je ook de Sint-Pietersbasiliek bezoeken? Doe dit dan niet op woensdag, dan houdt de Paus zijn audiëntie. Kerken zijn vaak tussen 12u en 14u gesloten.

Bekijk vakantiehuisjes in Rome

Een culturele rondreis in Egypte

Een culturele rondreis in Egypte

De sfinx, de piramides van Gizeh, de Nijlvallei, de Vallei der Koningen: Egypte is voor culturele reizen een must. En natuurlijk zul je tijdens je reis in contact komen met de Egyptenaren. Dit volk houdt van een praatje, wat je merkt als je een souvenir wilt kopen. Word je bij iemand thuis uitgenodigd, neem dan een kleinigheidje mee en trek je schoenen uit voor het betreden van het huis.

Bekijk vakantiehuisjes in Egypte

Cultuur en reizen in Griekenland

Cultuur en reizen in Griekenland

Zesduizend jaar geschiedenis is wat Griekenland aan cultuur te bieden heeft: reusachtig veel dus. Aanbevolen cultuurreizen op het vasteland leiden naar Athene, Thessaloniki of Ioannina, maar ook op de eilanden Kreta, Naxos, Lesbos en Chios is veel schitterends te zien. Zeventien Griekse bezienswaardigheden staan op de werelderfgoedlijst, waaronder de Akropolis met het Parthenon en de Tempel van Apollon Epikourios.

Bekijk vakantiehuisjes in Griekenland

Een cultuurvakantie in Sint-Petersburg

Een cultuurvakantie in Sint-Petersburg

Het Russische Sint-Petersburg is nog niet eens zo heel oud: in 1703 wordt de stad gesticht door tsaar Peter de Grote. Toch explodeert Sint-Petersburg nu uit zijn culturele voegen. Tot cultuur reizen naar Sint-Petersburg behoren zeker ook een bezoek aan het museum Hermitage en het Alexander Nevski-klooster. Vergeet ook het bekendste theater in de stad niet: het Mariinskitheater.

Bekijk vakantiehuisjes in Sint-Petersburg


Heerlijk op vakantie gaan en genieten van cultuur: met cultuurreizen naar Parijs, Rome en Sint-Petersburg is voldoening gegarandeerd. Bezoek deze steden en ontdek waarom ze bijnamen hebben als: Parijs ´de Lichtstad´, Rome ´de Eeuwige stad´ en Sint-Petersburg oftewel de ´Stad der Botten´. Parijs is uitstekend met de auto bereikbaar, maar ook met het vliegtuig. Datzelfde geldt voor Rome, maar mocht je met de auto gaan en door Zwitserland reizen, denk dan wel aan het verplichte tolvignet. Sint-Petersburg is verder weg en beter met het vliegtuig bereikbaar. Een uitstapje van Sint-Petersburg naar de hoofdstad Moskou is mogelijk, maar de afstand bedraagt wel 700 km. Voor cultuur vakanties in Griekenland en Egypte moet je ongeveer 3 tot 4,5 uur vliegen vanaf Nederland. In beide landen kun je tijdens culturele reizen alleen of in groepen verder reizen en zoveel mogelijk zien. Je kunt van het openbaar vervoer gebruikmaken en in contact komen met de 'locals' of een auto of scooter huren. Ook eilandhoppen met de veerdiensten is een aanrader. Overigens is in Egypte het wegennet niet zo goed ontwikkeld. Verplaats je daarom met name overdag. In ieder geval gaan cultuur en reizen hier prima samen met een bezoekje aan de stralende Middellandse of Rode Zee. Kies voor geestelijke verrijking en boek je reis!

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie