Wijnreizen in Europa: er lekker tussenuit

Wijnreizen in EuropaCombineer uw passie voor goede wijn met een wijnreis

Op vakantie gaan om wijnen te proeven en te leren kennen is enorm populair geworden. Het is niet langer alleen voorbehouden aan wijnkenners. Wijn is één van de weinige producten waarbij de natuur en de kennis van de maker de kwaliteit bepalen. Dit maakt dat elke wijn uniek is. Of u nu een echte oenoloog bent of gewoon geniet van een goed glas wijn, een wijnreis zal u zeker bevallen.

Wijngebieden liggen meestal in prachtige landelijke streken en goede wijn gaat samen met een vergelijkbare gastronomie. Ideaal dus om in uw vakantievilla te genieten van de natuur, de wijn en het lekkere eten.

Maar een vakantiehuis in een wijnstreek betekent nog niet dat u een hele week in een wijngaard moet doorbrengen. En zeker niet als u zelf uw wijnreizen organiseert. Wijngebieden liggen vaak dichtbij belangrijke attracties en bezienswaardigheden zoals de heerlijke stranden van Spanje en Zuid-Frankrijk of de cultureel interessante steden van Italië.Wijnreis in Gironde

Wijnreis in Gironde

Het wijnland bij uitstek, Frankrijk, heeft de beroemdste wijngaarden ter wereld en ook de meest vermaarde wijnmakers. Het is nergens beter om wijn te leren proeven. En het uitstekende eten rechtvaardigt altijd wel het openen van een beroemde jaargang.Dit zijn de ideale omstandigheden voor een heerlijke wijnvakantie. Dit in combinatie met een prachtig landschap.

Bekijk vakantiehuizen en villa’s voor wijnreizen in Gironde

Wijnvakantie in Andalusië

Wijnvakantie in Andalusië

Wijnproeven tijdens een vakantie in Spanje is perfect te combineren met het genieten van cultuur, zon en natuurschoon. De wijnrevolutie in Spanje, dat wil zeggen het toepassen van moderne technieken, heeft ervoor gezorgd dat de Spaanse wijnen tegenwoordig tot de beste wijnen ter wereld behoren. Dit zijn alle elementen die u terug zult vinden in een ontspannen Andalusische wijnreis.

Bekijk vakantiewoningen voor wijnreis in Andalusië

Een ontspannen wijnvakantie in Chianti

Een ontspannen wijnvakantie in Chianti

De prachtige streken van Toscane en Veneto zijn de ideale bestemmingen om te wandelen door de oude wijngaarden en in middeleeuwse kelders de voortreffelijke wijnen te proeven. De wijnmakers zullen u graag uitleg geven en hun beste producten laten proeven. Een Italiaanse wijnreis naar Chianti is samen met de heerlijke lokale keuken een aanrader voor elke wijnliefhebber.

Vind het beste vakantiehuisje voor wijnreizen in Chianti


Zelf uw wijnreis organiseren is een aangename manier om meer kennis op te doen tijdens uw vakantie, of u nu een kenner of geïnteresseerde beginneling bent. U kunt een reis plannen naar een bepaalde wijngaard of wijnkelder en de rest van de tijd genieten van de omgeving en de bezienswaardigheden. Of u maakt dagelijkse trips naar de verschillende wijngaarden van een wijnbouwgebied. Wijnproeven en wandelen door het landschap waar uw favoriete wijn vandaan is, zijn een perfecte manier van ontspanning. Tochten door de bergen waar op de lager gelegen hellingen de wijnstokken staan, bieden u geweldige uitzichten. En na zo'n stevige wandeling doet u zich in het dal te goed aan een heerlijke maaltijd met daarbij de plaatselijke wijn.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie