Themareizen

Hier vind je reizen onderverdeeld in divese thema's. Romantische vakanties, stedentrips, culinaire vakanties en meer! Volop keuze en genoeg ideeën voor een vakantie net even anders dan anders.
Onderneem voor een culinair thema reizen naar de Moezel

Onderneem een culinaire reis naar de Moezel

Als je een wijnliefhebber bent en van smakelijk eten houdt, probeer dan eens een wijnreis naar de Duitse Moezelstreek. Niet alleen zul je er genieten van het prachtige rivierlandschap met de wijngaarden, maar je kunt er ook volop wijn proeven bij de diverse wijnboeren. Daarbij staat deze streek bekend om zijn goede keuken. En wie weet, kun je ook een wijnfeest meemaken in een van de dorpen!

Bekijk accommodaties aan de Moezel

 


Marseille: reis naar de Europese Culturele Hoofdstad van 2013

Marseille: reis naar de Europese Culturele Hoofdstad van 2013

De eeuwenoude Franse stad Marseille is uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2013. Dat betekent dat er extra bezienswaardigheden zijn geopend. Ook is er een vol programma met evenementen, voorstellingen, exposities, etc. Dus als jij een cultuurliefhebber bent, dan mag je dit niet missen. Behalve om naar Marseille voor het culturele thema te reizen, vind je in deze havenstad aan de Middellandse Zee nog genoeg mogelijkheden om je te vermaken.

Bekijk accommodaties in Marseille

Maak een sprookjesachtige themareis naar de kerstmarkt in Neurenberg

Maak een sprookjesachtige themareis naar de kerstmarkt in Neurenberg

In de maand december vind je op veel plaatsen in Duitsland de traditionele kerstmarkten. Een van de grootste en bekendste is de kerstmarkt in het Beierse Neurenberg. Hier kun je Duitse specialiteiten proeven zoals glühwein en natuurlijk de beroemde worsten. Maar het meest bijzonder is de sprookjesachtige sfeer die de gezellige verlichting en kraampjes in de stad creëren.

Bekijk accommodaties in Neurenberg

Boek een van je volgende muzikale themareizen naar het Montreux Jazz Festival

Boek een van je volgende muzikale themareizen naar het Montreux Jazz Festival

Het op een na grootste jaarlijkse jazzfestival ter wereld vindt plaats in het Zwitserse Montreux. Behalve jazz vind je op dit muzikale evenement ook andere muziekstijlen. Zo trad Billy Idol er in 2010 op, kwam Deep Purple in 2011 langs en liet Bob Dylan in 2012 er van zich horen. Toch blijft jazz de hoofdmoot en worden er ook prestigieuze prijzen aan de beste jazzzangers en -musici uitgereikt.

Bekijk accommodaties in Montreux

Beleef een spetterende themareis en vier carnaval in Rio de Janeiro

Beleef een spetterende themareis en vier carnaval in Rio de Janeiro

Houd je van grote feesten? Reis dan af naar het zinderende carnaval in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Deze stad wordt ook wel beschouwd als de hoofdstad van de wereld als het op carnaval aankomt. Tel daarbij op de passie van de Brazilianen voor feesten en de samba en het is logisch dat jouw carnavalsreis naar Rio de Janeiro een onvergetelijke belevenis wordt.

Bekijk accommodaties in Rio


Wanneer je een themareis wilt gaan ondernemen, houd er dan wel rekening mee dat je het beste vroeg kunt boeken. Zeker als het om een evenement gaat. Wereldwijd willen er veel mensen bijvoorbeeld op vakantie naar Rio de Janeiro tijdens het carnaval of naar Montreux tijdens het internationale jazzfestival. Behalve dat je een accommodatie moet hebben en een ticket voor de reis er naartoe, moet je voor diverse evenementen ook entreekaartjes hebben. Zorg dat je dat, als het mogelijk is, vooraf hebt geregeld. Het zou jammer zijn als je voor een speciaal thema gaat reizen en er dan toch niet bij kan zijn. Overigens kun je themareizen ook mooi combineren met een ander soort vakantie. Ben je in een land als Brazilië dan kun je misschien voor of na het carnaval nog door het land trekken of er een strandvakantie aan vast plakken. Of heb je na het wijnproeven in de Moezel zin in nog meer smaken? Reis dan door naar andere wijngebieden, zoals Palts of Rheinhessen. En na een paar dagen cultuur in de Franse stad Marseille wil je misschien wel een fietstocht maken door het landschap van de Provence. Maar natuurlijk is er ook niks mis mee om puur voor een evenement of je passie een korte vakantie te boeken.
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie