Wintersport in Frankrijk

Wintersport in FrankrijkHet oosten van Frankrijk is bekend vanwege de prachtige skigebieden. Op de hoge bergtoppen en bergmassieven ligt elk jaar gegarandeerd sneeuw en kun je extra lang genieten van het wintersportseizoen. Bovendien kun je tijdens een skivakantie in Frankrijk gebruikmaken van de typisch Franse aaneengesloten gebieden, waardoor je een verscheidenheid aan afdalingen hebt en niet steeds dezelfde weg hoeft te volgen.

Wintersport in Frankrijk is geschikt voor zowel beginnelingen als gevorderden. Aan elk niveau is dan ook gedacht. Accommodatie kun je vinden in de zogenaamde Franse skistations of skidorpen. Die zijn speciaal gebouwd voor wintersporters en liggen dan ook direct aan de pistes. Je kunt zo niet alleen genieten van een prachtig uitzicht, maar 's morgens ook zo op de piste stappen zonder eerst een lange weg te moeten afleggen. Wat zijn de mogelijkheden in Frankrijk? Ga eens op wintersport in de Rhône-Alpen, een van 's werelds grootste skigebieden aan de grens met Zwitserland en Italië. Voor echt hoge bergen ga je op wintersport in de Midi-Pyreneeën, ofwel de centrale Pyreneeën. Deze liggen tegen Spanje aan.

Aan de andere kant van Frankrijk, verder naar het noordoosten, is ook wintersport in de Elzas of wintersport in Lorraine of Lotharingen een aanrader. Precies ertussenin kun je nog op wintersport gaan in de Auvergne. Dit zijn natuurlijk slechts enkele opties die het grote en prachtige Frankrijk rijk is. Denk bovendien ook aan de vele bezienswaardigheden die je tussen het skiën door kunt bezichtigen: van de mooie natuur tot de historische steden van Frankrijk. Tijdens een vakantie in Frankrijk hoef je je dus ook in de winter niet te vervelen!Bezoek de Mont-Blanc tijdens een vakantie in de Rhône-Alpen

Bezoek de Mont-Blanc tijdens een vakantie in de Rhône-Alpen

De hoge bergtoppen van de Rhône-Alpen lenen zich uitstekend voor een heerlijke skivakantie in Frankrijk. Hier ligt ook de hoogste berg van Europa: de Mont-Blanc. Het skigebied bevindt zich te midden van groene naaldbomenbossen en blauwe alpenmeren. Voor wie eerder van wandelen houdt, is er ook aan wandelroutes door de prachtige omgeving geen gebrek als je in de Rhône-Alpen op wintersport gaat.

Bekijk appartementen in de Rhône-Alpen


De Midi-Pyreneeën: ga voor de ultieme wintersport in Frankrijk

De Midi-Pyreneeën: ga voor de ultieme wintersport in Frankrijk

In de Franse Pyreneeën zijn de skigebieden kleiner dan in de Alpen, maar ook veel rustiger. Wat nog belangrijker is, ze zijn heel goed verzorgd. Als je in de Midi-Pyreneeën op wintersport gaat, kun je genieten van adembenemende besneeuwde bergtoppen. Bovendien hangt er een gemoedelijke sfeer in de vele traditionele dorpjes die het gebied rijk is.

Bekijk appartementen in de Midi-Pyreneeën


De Midi-Pyreneeën: ga voor de ultieme wintersport in Frankrijk

Blijf dicht bij huis op skivakantie tijdens wintersport in de Elzas

Denk bij een skivakantie in Frankrijk niet alleen aan de Alpen, maar ook aan de Vogezen in het noordoosten van het land. Dit gebergte ligt zo dicht bij Nederland, dat het zelfs al de moeite waard is om er voor een weekend of midweek heen te reizen. Zo kun je snel even heerlijk skiën of langlaufen.

Bekijk appartementen in de Elzas


Vind gegarandeerd sneeuwplezier op wintervakantie in de Auvergne

Vind gegarandeerd sneeuwplezier op wintervakantie in de Auvergne

De twee grootste skigebieden in de Auvergne liggen rondom de bergmassieven Sancy en Du Cantal. Er zijn echter ook kleinere skistations te vinden, waardoor er legio mogelijkheden zijn om te genieten van de sneeuw. Tijdens de wintersport in de Auvergne is er dus ook plaats voor andere sneeuwactiviteiten, zoals langlaufen, raquetten of gewoon heerlijk wandelen.

Bekijk appartementen in de Auvergne


Ga op wintersport in Frankrijk naar het veelzijdige Lorraine

Ga op wintersport in Frankrijk naar het veelzijdige Lorraine

Direct naast de Elzas in het noordoosten van Frankrijk bevindt zich een ander populair skigebied: Lorraine. Wanneer je in Lorraine op wintersport gaat, kun je niet alleen skiën en langlaufen, maar bovendien lange wandelingen maken. Sneeuwschoenen zijn niet noodzakelijk, maar wel een aanrader, want ook in de Vogezen valt er in de winter meer dan genoeg sneeuw.

Bekijk appartementen in LorraineZoals je hebt gelezen is Frankrijk tijdens de wintersportmaanden een wintersportland bij uitstek. Het is dan ook zeker de moeite waard om tijdens een skivakantie in Frankrijk te ontdekken wat het land allemaal te bieden heeft. Er zijn talrijke mogelijkheden voor jong en oud. Of je nu van skiën, langlaufen of wandelen houdt, als je in Frankrijk op wintersport gaat, kom je aan je trekken. Mocht je je onzeker voelen over de Franse taal, vergeet dan niet dat veel skigebieden beschikken over Nederlandstalige reisleiding en ski-instructeurs. Voor een van de meest populaire bestemmingen in Frankrijk en een bezoek aan de hoogste berg van Europa, de Mont-Blanc, ga je op wintersport in de Rhône-Alpen. Zoek je het liever dichter bij huis, dan kun je ook denken aan wintersport in de Elzas of wintersport in Lorraine. Je kunt je vakantie combineren met een bezoek aan de indrukwekkende slagvelden van Verdun. Deze gebieden hebben bovendien het voordeel dat ze eenvoudig bereikbaar zijn met je eigen auto. Vergeet daarbij niet de vereiste sneeuwkettingen en winterbanden! Wil je juist verder weg, mogelijk met de trein of met het vliegtuig, dan kun je ook denken aan wintersport in de Midi-Pyreneeën met zijn hoge bergtoppen. Ten slotte is wintersport in de Auvergne ook een echte aanrader.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie