Wintersport in Duitsland

Wintersport in DuitslandHoewel veel mensen voor de wintersport naar Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk gaan, is het ook bij onze oosterburen heerlijk skiën. In het zuidoosten van Duitsland, in Beieren, bieden de glinsterende, hoge bergtoppen van de Alpen sneeuwvertier voor iedereen. Behalve voor skiën zijn de gebieden voor wintersport in Duitsland ook goed uitgerust voor wandelen door de vele wandelroutes.

Zo kun je ook op die manier heerlijk ontspannen van het winterse landschap genieten. Ook de stad München is nooit ver weg en zeker een bezoekje waard tijdens een skivakantie in Duitsland. Deze stad kent enkele prachtige historische kerken, maar is vooral geliefd vanwege de vele musea voor liefhebbers van kunst, geschiedenis, auto's en tuinieren. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Beieren kent enkele heel traditionele skigebieden die hun populariteit door de jaren heen steeds opnieuw hebben bewezen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan wintersport in Garmisch-Partenkirchen. De skigebieden van deze stad strekken zich uit om Duitslands hoogste berg, de Zugspitze. Samen met Oberstdorf is Garmisch-Partenkirchen ook een van de vier locaties van het bekende Vierschansentoernooi. Tijdens de wintersport in Oberstdorf ski je in de schaduw van de hoge bergen Nebelhorn en Fellhorn.

Aan de voet van de Hochvogel-berg ligt Bad Hindelang, waar wintersport ook al jarenlang tot het aanbod hoort. Er zijn echter nog ontelbare andere skigebieden in Beieren. Denk maar eens aan wintersport in Lenggries, dat vooral bekendstaat om de vele kindvriendelijke activiteiten. Ook wintersport in Allgäu behoort tot de mogelijkheden. Hier worden allerlei sneeuwactiviteiten aangeboden. Natuurlijk ontbreekt ook in Duitsland de traditionele après-ski niet!



Wintervakantie in Garmisch-Partenkirchen: traditionele wintersportplaats

Wintervakantie in Garmisch-Partenkirchen: traditionele wintersportplaats

Wie op skivakantie in Duitsland wil, moet zeker eens denken aan Garmisch-Partenkirchen. Deze stad staat al lange tijd bekend als wintersportplaats bij uitstek met ongeveer 60 km aan pisteplezier in de skigebieden eromheen. Een ander idee is om de tandradbaan omhoog te nemen naar de Zugspitze: Duitslands hoogste berg. Bovendien kun je genieten van een wandelwegennet van meer dan 300 km. Wintersport in Garmisch-Partenkirchen is daarom altijd populair geweest.

Bekijk vakantiehuisjes in Garmisch-Partenkirchen


Beleef Beierse gezelligheid met een skivakantie in Oberstdorf

Beleef Beierse gezelligheid met een skivakantie in Oberstdorf

Het plaatsje Oberstdorf biedt sneeuwactiviteiten voor zowel beginnelingen als gevorderden en is daarom een ideale plek voor een skivakantie in Duitsland. Bovendien kun je tijdens de wintersport in Oberstdorf een bezoek brengen aan de Heini-Klopfer-Skiflugschanze, een van 's werelds vijf skivliegschansen. De stad Oberstdorf met haar prachtige kerktoren zelf, is zeker ook een bezoekje waard.

Bekijk vakantiehuisjes in Oberstdorf


Vakantie in Bad Hindelang: geniet van onbeperkt sneeuwplezier

Vakantie in Bad Hindelang: geniet van onbeperkt sneeuwplezier

Het plaatsje Bad Hindelang ligt aan de voet van de Hochvogel-berg, die met een hoogte van 2592 m als vanzelf uitnodigt tot sneeuwpret. Bezoek tijdens de wintersport in Bad Hindelang ook het raadhuis uit 1660, dat eerder een jachtslot was. Geniet na een dag op de piste van de heerlijke Beierse keuken. Bad Hindelang is dus een ideale bestemming voor wintersport in Duitsland.

Bekijk vakantiehuisjes in Bad Hindelang


Ga op vakantie in Allgäu en ontdek het grote wintersportgebied van Duitsland

Ga op vakantie in Allgäu en ontdek het grote wintersportgebied van Duitsland

Wintersport in Allgäu is een echte ervaring. Met 35 bergbanen en meer dan 200 liften kunnen skifanaten hier hun hart ophalen. Ook andere activiteiten zijn mogelijk, zoals langlaufen, schaatsen, sneeuwschoentochten en romantische wandelingen door het winterse landschap. Denk bovendien aan rodelen, arrensleetochten, ijsklimmen en iglo's bouwen. In Allgäu is je wintersport in Duitsland compleet.

Bekijk vakantiehuisjes in Allgäu


Vakantie in Lenggries: ga naar het skidorado voor de hele familie

Vakantie in Lenggries: ga naar het skidorado voor de hele familie

Het skigebied Lenggries telt 18 liften en 34 km aan goed onderhouden pistes met verschillende moeilijkheidsgraden. Door de vele activiteiten voor kinderen, zoals het Kids Park en de Funny Villa, is deze bestemming een echte aanrader voor het hele gezin. Het skigebied ligt op nog geen 60 km onder München. Wintersport in Lenggries is daarom ook goed te combineren met een bezoek aan deze hartelijke Beierse stad.

Bekijk vakantiehuisjes in Lenggries



Dankzij de hoge Alpen-toppen in Beieren behoort een skivakantie in Duitsland ook tot de mogelijkheden voor wie in Europa op wintersport wil. De skigebieden hier zijn goed bereikbaar met de eigen auto, maar je kunt bijvoorbeeld ook met het vliegtuig naar München vliegen. Verder kun je vanuit Nederland met de Duitse hogesnelheidstrein, de ICE, naar Beieren afreizen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport in Lenggries of op wintersport in Oberstdorf, dan is de reis toch weer net even iets korter dan dat je op wintersport gaat in Oostenrijk. Tijdens wintersport in Duitsland mag ook het heerlijke Beierse eten niet worden vergeten. Na een lange dag skiën of langlaufen kun je met een groot glas bier of een heerlijk glaasje wijn genieten van traditionele Beierse gerechten zoals witte worst. Dat alleen is al reden genoeg om bijvoorbeeld in Bad Hindelang op wintersport te gaan. Beieren is al heel lang een populaire plaats om in Duitsland op skivakantie te gaan en kent enkele traditionele gebieden die al generaties lang voor sneeuwpret hebben gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan wintersport in Allgäu of wintersport in Garmisch-Partenkirchen. Al deze skigebieden beschikken over goed verzorgde pistes, uitstekende voorzieningen, kindvriendelijke activiteiten en bovenal hoge bergen met sneeuw. Tijdens een wintervakantie in Duitsland zal het je dus aan niets ontbreken!

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie