Reisperioden

ReisperiodenNederland is een mooi land en je kunt er het hele jaar door op vakantie. Maar soms is ons kikkerlandje toch wat fris en wil je een bestemming met temperaturen in de wat hogere sferen. Of misschien is het je juist nog niet koud genoeg en wil je lagere temperaturen plus een aantal bergen voor een lekker weekje wintersport.

Het is dan zaak om je goed te informeren over de juiste reisperioden, zodat je niet per ongeluk in het natste seizoen belandt, bergen zonder sneeuw aantreft of - nog erger - tropische orkanen op je af ziet stormen. In zijn algemeenheid en tot ieders tevredenheid is het het hele jaar door mogelijk om van een ideale vakantie te genieten. Houd bij het boeken van een reis rekening met het hoogseizoen om zodoende de drukste tijdstippen te vermijden. Je wilt per slot van rekening het liefst in alle rust bezienswaardigheden bekijken. De beste reisperiode voor bijv. een safari of rondreis is wanneer het niet te heet is. Soms kan het ook té warm zijn. Let dus goed op de maximumtemperaturen in de verschillende maanden. Een strandvakantie is natuurlijk weer een heel ander verhaal. De beste reistijden hiervoor zijn juist weer wanneer het heerlijk heet is.

Er moet dan natuurlijk wel voldoende afkoeling in de buurt zijn, zoals een zwembad of zee en dat met een heerlijke cocktail in de hand. Hieronder vind je meer informatie over populaire bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Australië, Zuid-Afrika en Marokko, waar het uitstekend vertoeven is als het in ons eigen landje eens wat kouder is.In de winter op vakantie naar de Canarische Eilanden

In de winter op vakantie naar de Canarische Eilanden

Is de 'r' weer in de maand? Reis dan naar Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote of een van de andere Canarische Eilanden! Voor velen is dit namelijk een van de populaire reisperioden voor deze Spaanse eilanden voor de kust van Afrika. In de zomermaanden kan het erg heet zijn, met temperaturen boven de 40°C als de sirocco, een Sahara-wind, waait. December is de natste maand met ongeveer 6 dagen neerslag.

Bekijk accommodaties op de Canarische Eilanden


De beste reistijden voor een vakantie in Australië

De beste reistijden voor een vakantie in Australië

Omdat Australië zo'n grote oppervlakte beslaat en een gevarieerd klimaat heeft, kun je het land het hele jaar door bezoeken. De aanbevolen reisperiode voor Noord-Australië is mei-oktober. Het Great Barrier Reef in het oosten kan tussen juni-september worden bezocht. In het zuiden van Australië met bijv. Tasmanië is het het droogste tussen november-april en voor parken zoals de Pinnacles in het westen geldt dit tussen september-april.

Bekijk accommodaties in Australië


Reisperioden voor een verblijf in Zuid-Afrika

Reisperioden voor een verblijf in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent een aangenaam en relatief constant klimaat. Dat betekent dat Zuid-Afrika het hele jaar door goed bereisbaar is. Als je wat keuzevrijheid hebt, kies dan voor de maanden maart, april, september of oktober. Het is er dan niet te warm, koud of nat. Druk kan het zijn tijdens de schoolvakantie in Zuid-Afrika in de maanden december en januari.

Bekijk accommodaties in Zuid-Afrika


Overwinteren op vakantie in Marokko

Overwinteren op vakantie in Marokko

Het aantal Nederlanders dat in Marokko overwintert, neemt toe. En dat is begrijpelijk, want in de winter heersen er lenteachtige temperaturen, soms tot wel 25°C. Wintersporters kunnen er echter ook hun hart ophalen, bijvoorbeeld in het Atlasgebergte. De beste reisperiode is voor sommigen de zomer die parallel loopt aan de onze. Wel kan het dan erg heet worden.

Bekijk accommodaties in Marokko


De beste reistijd voor een vakantie op de Caribbean

De beste reistijd voor een vakantie op de Caribbean

De Caribbean telt meerdere reisperioden. De temperatuur is er namelijk het hele jaar door vrij constant tussen de 27°C en 30°C en de zon schijnt er veel. Het hoogseizoen is tussen midden december en april, omdat de kans op regen dan het kleinst is. September en oktober zijn de maanden waarop het weer het meest veranderlijk is met kans op tropische stormen.

Bekijk accommodaties op de CaribbeanHet hele jaar door genoeg mogelijkheden voor een topvakantie, is dat geen heerlijk vooruitzicht? Het is over de hele wereld mogelijk met populaire bestemmingen zoals de Caribbean, Canarische Eilanden, Australië, Zuid-Afrika en Marokko. Op deze bestemmingen is ontzettend veel te zien en door ze zelf te bezoeken kun je eindelijk eens met eigen ogen getuige zijn van de schoonheid van deze verre windstreken. De beste reisperiode varieert per maand en is afhankelijk van het klimaat, de schoolvakanties en bijv. de door jezelf gewenste vakantie-activiteiten. Marokko en de Canarische Eilanden liggen op zo'n vier uur vliegen van Nederland en in reisperioden als de herfst, winter en lente is het hier heerlijk ontspannen om de koudere Nederlandse temperaturen te vermijden. Wel kan het op bijv. de Canarische Eilanden in deze periode drukker zijn, omdat anderen op hetzelfde idee gekomen zijn. Voor een reis naar Marokko heb je overigens geen visum nodig, maar voor Australië geldt dit bijv. wel. De seizoenen in o.a. het Caribisch gebied lopen niet gelijk aan die van Nederland. Hier heerst namelijk een vrijwel constante temperatuur en eilandhoppen doe je hier het hele jaar door, alhoewel er in de herfstmaanden een verhoogde kans op stormen is. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan in reisboeken of op internet wat voor jou de beste reistijden zijn!
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie