Vakantie in Afrika

Vakantie in AfrikaAls je denkt aan een Afrika reis, dan zie je meestal een safari voor je. Want als er één continent bekendstaat om zijn prachtige natuur, dan is het wel Afrika. Niet alleen is er een bijzonder dieren- en plantenrijk, maar ook vind je er bergen, meren, dichte tropische oerwouden, de leegte van een woestijn en een afwisselende kustlijn.

Behalve een indrukwekkende natuur heeft Afrika echter nog zoveel meer te bieden. Het leent zich bijvoorbeeld prima voor een zonvakantie vanwege het warme klimaat en de vele uren zonneschijn. Daarbij heeft het Afrikaanse continent prachtige stranden. Niet gek dus dat diverse Afrikaanse landen zich inmiddels hebben gespecialiseerd in het zontoerisme. Daarnaast biedt een vakantie naar Afrika een ideale gelegenheid om nieuwe culturen te ontdekken. Je zult niet alleen heel andere indrukken opdoen dan die van je eigen maatschappij, maar ook verschillen de landen op het Afrikaanse continent onderling sterk. Of je nu kiest voor het noorden van Afrika en naar een land als Marokko gaat of dat je helemaal naar het andere eind reist, naar Zuid-Afrika: je vindt er een uniek stuk van de wereld. Behalve strand en safari biedt Afrika dus ook genoeg mogelijkheden om culturele uitersten te zien.

Daarbij vind je in Afrika genoeg interessante bezienswaardigheden. Denk maar aan de piramides van Egypte en de Marokkaanse koningsstad Marrakesh. Of bezoek een van de wijnhuizen in Zuid-Afrika. Wanneer je gaat reizen in Afrika, wil je daarom misschien wel meerdere landen tegelijk zien. Toch is het misschien beter om je vakantie in één land te vieren. De Afrikaanse landen zijn ieder namelijk zo kleurrijk, cultuurrijk, vol met natuurschoon dat ze genoeg mogelijkheden bieden voor een interessante en enerverende vakantie. Daarbij kun je kiezen voor een lowbudgetreis of juist voor een zeer luxe accommodatie. Alles is mogelijk in Afrika!Zuid-Afrika heeft alles voor een bijzondere Afrika reis

Zuid-Afrika heeft alles voor een bijzondere Afrika reis

Als je wilde dieren wilt spotten tijdens het reizen in Afrika, dan zit je goed in Zuid-Afrika. Het land heeft diverse natuurparken, waaronder het beroemde Kruger National Park. Ook kun je kennismaken met een deel van de indrukwekkende geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens een bezoek aan Soweto. Verder is het in dit land mogelijk om heerlijk te relaxen aan een van de lange stranden.

Bekijk accommodaties in Zuid-Afrika


Reis naar Kenia voor ontspanning en avontuur tijdens een vakantie in Afrika

Reis naar Kenia voor ontspanning en avontuur tijdens een vakantie in Afrika

In Oost-Afrika ligt aan de kust het prachtige Kenia. Zoek je een tropisch paradijs aan zee, dan vind je dat in dit land. Je kunt ook de zogenaamde 'Big Five' spotten in een van de wildparken, zoals bij de Ngorongoro-krater. Dit is een van de gebieden met de meeste wilde dieren op één plek. Van leeuwen tot aan nijlpaarden: hier heb je grote kans dat je ze ziet.

Bekijk accommodaties in Kenia


Marokko: een vakantie in Afrika aan het strand of in historische steden

Marokko: een vakantie in Afrika aan het strand of in historische steden

Marokko is een land van uitersten. Je vindt er een grote stad als Casablanca aan de zee met al zijn vertier, maar ook kun je rondtrekken op een kameel door de woestijn of wandelen door het prachtige Rifgebergte. Of ontdek de historie van Marokko in de prachtige koningssteden, zoals Marrakesh. Ben je daar, bezoek dan ook zeker de gezellige lokale markten, de zogenaamde 'souks'.

Bekijk accommodaties in Marokko


Kaapverdië: een ideale eilandengroep voor een actieve en exotische vakantie in Afrika

Kaapverdië: een ideale eilandengroep voor een actieve en exotische vakantie in Afrika

Kaapverdië bestaat uit tien eilanden die ieder een eigen karakter hebben. Daarbij heeft de bevolking Portugese en Afrikaanse invloeden, wat een interessante culturele mix oplevert. Dit vind je onder andere terug in de authentieke muziekstijlen. Ga je naar Kaapverdië, dan kun je bijvoorbeeld van de zon genieten aan een van de tropische stranden op Sal, uitgaan in de levendige stad Mindelo op São Vicente of een vulkaan beklimmen op Fogo.

Bekijk accommodaties in Kaapverdië


Senegal: ontdek traditionele culturen tijdens je Afrika reis

Senegal: ontdek traditionele culturen tijdens je Afrika reis

In West-Afrika vind je het Franstalige Senegal. Het ligt aan de Atlantische Oceaan, wat in dit land volop strandmogelijkheden oplevert. Maar je kunt er ook opuit trekken naar bijvoorbeeld het Bassari-volk, waar je een wereld vindt waar de moderne technologie nog bijna geen invloed heeft. Verder biedt Senegal mooie natuurgebieden en interessante steden. Ga bijvoorbeeld naar Saint Louis om meer over de geschiedenis te leren tijdens je reizen door Afrika.

Bekijk accommodaties in SenegalAfrika is een bijzonder continent dat voor iedere reiziger genoeg uitdaging biedt: of je nu tijdens het reizen in Afrika zo veel mogelijk culturen wilt ontdekken of juist wilt ontspannen op een tropisch strand. Voordat je op vakantie naar Afrika gaat, moet je echter wel rekening houden met een aantal zaken. Zo is het voor bepaalde gebieden in Afrika nodig om inentingen te halen, tegen verschillende besmettelijke ziektes. Verder heb je meestal malariatabletten nodig tijdens een reis in Afrika. Ook is het raadzaam om te zorgen dat muggen je niet kunnen bijten door onder andere een middel tegen muggen op te smeren en onder een klamboe te slapen. Verder heb je voor een bezoek aan een Afrikaans land een visum nodig. De voorwaarden daarvoor verschillen per land. Zorg daarom dat je op tijd informeert naar de gang van zaken rondom het visum, zodat je niet te laat bent met je visumaanvraag. Wil je nog extra leuke dingen doen tijdens je Afrika-reis, zoals een excursie of een activiteit, dan is het een goed idee om te kijken of je die vooraf al kunt boeken. Zo kun je bijvoorbeeld safari's of excursies naar bijzondere plaatsen vaak al van tevoren via internet boeken. En natuurlijk reis je meer ontspannen als je vooraf je accommodatie in Afrika hebt geregeld.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie