Vakantie aan de Nederlandse kust genieten


Vakantie aan de Nederlandse kustWie kiest voor een vakantie aan de Nederlandse kust heeft volop mogelijkheden. Met een kustlijn van 451km lang is er altijd wel een geschikte vakantieplek aan zee te vinden. Voor strandliefhebbers zijn er brede zandstranden, maar ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Nederlandse kust.

In het Waddengebied kun je goed vogels spotten en zelfs zeehonden tegenkomen. Natuurlijk biedt ook het strand zelf op rustigere tijdstippen een mooie gelegenheid om de natuur te beleven. En dan zijn er nog de duinen, waar je prima op ontdekkingstocht naar de natuur kunt gaan. Je kunt dat te voet doen, maar ook door de fiets te nemen en een van de fietsroutes langs de kust te volgen. Voor de actieve vakantieganger bieden de stranden in veel gevallen watersportmogelijkheden zoals windsurfen. Ook kun je zelf een bal meenemen en bijvoorbeeld beachvolleybal spelen. Of ga lekker hardlopen langs de kustlijn. Behalve mooie natuurgebieden en brede zandstranden bezit Nederland aan zee nog talrijke gezellige en bruisende badplaatsen. Of je nu in Zeeland op vakantie gaat naar de kust van Nederland of een van de Waddeneilanden uitkiest, meestal vind je in de buurt wel een stad of dorp met restaurants, cafés en in de zomer natuurlijk terrasjes.

In het zomerseizoen zijn in de meeste badplaatsen vaak ook nog een of meerdere gezellige strandpaviljoens geopend aan het strand. Voor een strandvakantie hoef je dus niet ver te reizen en kun je prima in Nederland blijven. Of je nu een paar dagen wilt uitwaaien, eens goed wilt uitrusten of juist veel activiteiten wilt doen, er zijn genoeg mogelijkheden voor een passende vakantie.Kies een van de vele stranden aan de kust van Noord-Holland

Kies een van de vele stranden aan de kust van Noord-Holland

Het meest noordelijke deel van Noord-Holland wordt de Kop van Noord-Holland genoemd. Hier vind je kilometerslange zandstranden, maar ook het pure Holland met molens, polders, bloembollenvelden en oud-Hollandse dorpjes. Dit gebied is prima om een vakantie aan de kust van Nederland te houden, want niet alleen vind je hier de Noordzee, maar je kunt ook een uitstapje maken naar het IJsselmeer of eens kijken bij de Waddenzee.

Bekijk vakantiehuisjes in Noord-Holland


Bergen aan Zee: gezellig en ontspannen

Bergen aan Zee: gezellig en ontspannen

Wanneer je voor je vakantie aan de Nederlandse kust kiest voor Bergen aan Zee, dan beland je in een gezellige badplaats. Watersporters komen er graag, maar ook mensen die een relaxte strandvakantie willen. Behalve een mooi strand vind je hier ook duinen, restaurants en zelfs een zee-aquarium. In het nabijgelegen dorp Bergen zijn veel kunstenaars gevestigd, waardoor dit leuke plaatsje extra charme krijgt door de aanwezige kunstgalerieën.

Bekijk vakantiehuisjes in Bergen aan ZeeDe grootste badplaats aan de kust van Noord-Holland: Julianadorp aan Zee

De grootste badplaats aan de kust van Noord-Holland: Julianadorp aan Zee

Helemaal in het noorden van de Kop van Noord-Holland ligt Julianadorp aan Zee. Deze badplaats biedt de juiste ingrediënten voor wie op zoek is naar rust en ruimte tijdens een vakantie aan de kust van Nederland. Er zijn brede stranden, maar ook fietspaden door de natuur en langs de bollenvelden.

Bekijk vakantiehuisjes in Julianadorp aan Zee
Bekijk vakantiehuisjes in Egmond aan Zee

Bekijk vakantiehuisjes in Egmond aan Zee

Het voormalige vissersdorp Egmond aan Zee is tegenwoordig een zeer gewilde badplaats voor een vakantie aan de Nederlandse kust. Hier vind je nog de historie van het dorp terug in o.a. vissershuisjes, het visserijmonument en het visserijmuseum. Daarnaast kun je hier wandelen over de boulevard, shoppen in diverse winkeltjes en een terrasje pikken. Verder is er een breed zandstrand en een mooi duingebied.

Bekijk vakantiehuisjes in Egmond aan ZeeDe breedste en hoogste duinen zijn in Schoorl

De breedste en hoogste duinen zijn in Schoorl

Voor een geslaagde vakantie aan de kust van Nederland is Schoorl een prima bestemming. Je vindt hier een prachtig strand en een gezellig dorpscentrum met veel horecagelegenheden. Daarnaast heeft de badplaats een groot duingebied waar de hoogste duinen van Nederland zijn. Een prima plek voor wie wil uitrusten in de natuur en aan het strand, maar ook voor wie actief in de natuur wil sporten.

Bekijk vakantiehuisjes in Schoorl

 

Om te genieten van een zonsondergang in de zee kun je prima in Nederland blijven. De Nederlandse Noordzeekust biedt namelijk een prachtig podium voor de zakkende zon. Heerlijk om naar te kijken als je na een dag strand nog wat eet en een drankje drinkt in een van de vele strandpaviljoens langs de kust. Is het weer iets minder, dan bieden de Nederlandse kustplaatsen tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust genoeg vertier. Dat is het voordeel van een vakantie in eigen land, want Nederlanders zijn ingesteld op de mogelijkheid van een regenachtige dag. Zo kun je bijvoorbeeld een museum bezoeken of naar een bowlingbaan gaan. Is het bewolkt, maar wel droog, dan is het ook mogelijk om je buiten goed vermaken. Er zijn op sommige plaatsen bijvoorbeeld golfbanen of opties om te gaan kanovaren of paard te rijden. Om er eens echt even helemaal uit te zijn heeft een vakantie aan de kust van Nederland dus genoeg te bieden. En dat geldt niet alleen voor de zomer. Heb je je wel eens bedacht hoe het is om in de herfst lekker uit te waaien aan het strand? Of hoe prachtig het in de winter aan de kust kan zijn als er sneeuw ligt op de duinen?

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie