Vakantie in Slovenië


Bossen, meren, bergen, vlaktes en kustgebieden, het landschap van Slovenië is erg afwisselend. Daarbij is het land qua grootte de helft van Nederland. Dat betekent dat je dus diverse soorten landschappen snel binnen je bereik hebt tijdens een vakantie in Slovenië.

Dit land is dan ook een geliefde bestemming bij mensen die graag outdooractiviteiten doen, maar ook rustzoekers en natuurliefhebbers trekken met veel plezier het groene binnenland in of naar de Sloveense kust. Maar met wat voor reden je ook naar Slovenië wilt, het landschap is er in ieder geval prachtig. Ook is er genoeg te doen. Je kunt de kano pakken, op de fiets stappen, je wandelschoenen aantrekken of je uitrusting voor een bergbeklimming in orde maken en je uitleven in het landschap van Slovenië. Ook voor de minder actief ingestelde reiziger is er veel te zien en te beleven. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij de eeuwenoude stoeterij met Lippizaner-paarden in het dorpje Lipica. Verder heeft Slovenië het nationale park Triglav. Daar vind je ook meteen de hoogste berg van Slovenië, die het nationale symbool van het land is. Verder heeft dit park twee meren. Het grootste is het Bohinj-meer, dat een geliefde vakantiebestemming is en al veel is gefotografeerd dankzij de hoge bergen die om het meer staan.

Het mooiste meer van Slovenië is misschien wel het Meer van Bled met in het midden een eilandje met een kerk erop. Wil je de gezelligheid van een stad? Dat kan ook. Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske Piran aan de kust. Of ontdek de Sloveense cultuur in de straten van de hoofdstad Ljubljana.


Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie