Wandel in de voetsporen van Leonardo da Vinci naar Italië!

Leonardo_Startbild_01.png Ga samen met Leonardo da Vinci op een onvergetelijke reis door Italië

Wandel in de voetsporen van Leonardo da Vinci door Lombardijen en Toscane. Ontdek hier de meest bekende plaatsen van zijn werk en leer meer over het leven van deze wereldberoemde schilder, genie van de Renaissance.

Leonardo da Vinci werd geboren in het Toscaanse stadje Vinci. Dit is niet ver van Florence, waar je sinds 1953 diverse musea vindt met een groot aanbod aan da Vinci's werken.

Leonardo leerde in deze magische stad zijn ambacht. Ook andere grote kunstenaars waren in die tijd in Florence gevestigd en hebben bijgedragen aan het feit dat deze stad nog steeds wordt aangeduid als de bakermat van de Renaissance. Leonardo da Vinci groeide uit tot een van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd.

In het beroemde Florentijnse stadje Uffizi zijn ook verschillende werken van de kunstenaar Leonardo da Vinci tentoongesteld. Reizigers worden geadviseerd om Florence te bezoeken in de herfst of winter, want dan is de wandeling door de stad en haar winkels, musea, etc. een stukje rustiger dan in het hoogseizoen. 

 

 


Het bekendste werk van Leonardo da Vinci is ongetwijfeld de Mona Lisa, die nog steeds te zien is in het Louvre in Parijs. Het schilderij is een van de meest waardevolle schilderijen in de wereld. Naast schilderen was da Vinci ook een gewilde ingenieur en uitvinder. Zo vond hij bijvoorbeeld de parachute uit. Door veel tijdgenoten werd Leonardo beschreven als "vindingrijk". Zijn technisch talent kun je bewonderen in het technisch museum in de stad Milaan. Leonardo werkte hier ook een aantal jaren. In deze stad schilderde hij bijvoorbeeld "Het Laatste Avondmaal " en diverse andere bekende werken. Leonardo da Vinci woonde afwisselend in Florence en Milaan en later werkte hij ook nog in Venetië en Rome, voordat hij naar Frankrijk verhuisde.

Leonardo da Vinci veroverde dus niet alleen het land Italië, maar ook Frankrijk, Rusland, Duitsland en nog vele andere Europese landen. Dus wie in zijn voetsporen wilt treden, kan een mooie en zeer interessante rondreis door deze verschillende landen plannen en zo al Leonardo zijn belangrijkste werken en uitvindingen gaan bewonderen.
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie