Ontdek het Vaticaan

Ontdek het VaticaanNaar de paus in Rome reizen en het Vaticaan ontdekken "Habemus Papam" heeft weer uit het Vaticaan geklonken, nadat de pauselijke verkiezing (conclaaf) succesvol is verlopen en de opvolger van paus Benedictus XVI, paus Franciscus, aan de wereld getoond wordt.

De paus is de geestelijke leider van de Rooms-Katholieke Kerk en staatshoofd van Vaticaanstad. Voor de Kerk is de paus de plaatsvervanger van Christus op aarde. De term paus is afgeleid van het Latijnse papa, wat vader, bisschop betekent. De nieuwe paus is Franciscus.

De eerste bisschop van Rome was de apostel Petrus in het jaar 40 na Christus en pausin Johanna in de 9eeeuw was naar verluidt de enige vrouw op de Heilige stoel. Ongeveer 1,2 miljard katholieken over de hele wereld wachten nu met hoge spanning op de uitslag van de pauselijke verkiezing en willen hun nieuwe leider van harte welkom heten in hun midden.


Ontdek het VaticaanU kunt deze infographic aan uw website of blog toevoegen. Gebruik hiervoor deze html-code:


   
<a href="https://www.homeaway.nl" 
target="_blank">
<img src="https://www.homeaway.nl/info/files/shared/Infografiken/Papst_Infografik_NL.jpg"
alt="Ontdek het Vaticaan"></a>

 

 

De Vaticaanse post geeft zijn eigen postzegel uit. Post met deze postzegels is niet alleen geldig, wanneer deze in de gele brievenbus van de „Poste Vaticane“ wordt gedaan of afgegeven op het postkantoor.

De Sixtijnse Kapel is beroemd om zijn fresco´s van Michelangelo. De ingang van de kapel kan alleen via het Vaticaanse Museum betreden worden. Deze sluit in de winter om 13:30 uur en in de zomer om 15:30 uur.

De Zwitserse Garde is het kleinste en oudste leger ter wereld. Het zorgt voor de veiligheid van de paus en het apostolische paleis en bewaakt de ingangen van het Vaticaan.

Fontana di Trevi: De architect Nicola Salvi won in 1732 de door paus Clemens XII uitgegeven architectuurinschrijving voor de nieuwbouw van de Trevi-fonteinen, die het levenswerk van Salvi zou worden en 11 jaar na zijn dood in 1762 werd voltooid.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie