Ideeën voor vakantie op de zonnige Griekse eilanden


Ideeën voor vakantie op de zonnige Griekse eilandenDe beste basis voor een vakantie op een Grieks eilanden is een gehuurde villa. Steeds meer mensen houden vakantie op de Griekse eilanden. De Griekse reisbrochures staan vol met afbeeldingen van ongerepte stranden, prachtige landschappen, gezellige tavernes en vooral veel zon.

Omdat vakanties op de Griekse eilanden zo populair zijn geworden, en er zelfs al echte partyreizen worden georganiseerd, is het goed om te weten dat u in Griekenland ver weg van alle drukte een vakantiewoning kunt huren. Op de Griekse eilanden zijn allerlei soort vakanties mogelijk. Eilanden zoals Kos en Mykenos zijn ideale plaatsen voor een combinatie van strand- en uitgaansleven. Maar als u liever de drukte vermijdt en het authentieke Griekse leven wilt ervaren, dan zijn er een groot aantal idyllische vakantievilla's op de minder bekende eilanden zoals Alonissos, Thasos en Paxos. Met zo veel vakantiehuizen op de Griekse eilanden zult u altijd wel iets naar uw smaak vinden, hoe populair deze bestemmingen ook zijn. Wanneer dit uw eerste reis is naar de Griekse eilanden en u er echt een rondreis van wilt maken, dan is dat de beste manier om zo uw droomvilla te vinden voor uw volgende vakantie in Griekenland. Uw gezin zal zich vast niet vervelen wanneer u een vakantiewoning huurt op een van de 227 Griekse eilanden die bewoond zijn (in totaal zijn er 1.400 eilanden).

Aan de heerlijke zandstranden, in de gezellige tavernes en op de wandelingen door de bergen zult u zeker veel tijd doorbrengen. En dan zijn er ook nog de vele watersporten in het krsitalheldere water van de Egeïsche en de Ionische Zee. Zeilvakanties naar Griekenland behoren tot de beste ter wereld. en wat is er heerlijk om van eiland naar eiland te zeilen, aan wal te gaan voor een picknick of gaan te snorkelen of scuba-duiken. Zeevissen hoort daar natuurlijk ook bij, vooral als u 's avond uw zelf gevangen vis op de barbecue legt in een Grieks vakantiehuis.Vakantie op de Ionische eilanden

Vakantie op de Ionische eilanden

Deze zeven Griekse eilanden zijn het populairste voor het huren van een Griekse vakantievilla: vakantiehuis. Hiertoe behoren onder andere het druk bezochte Corfu en de meer traditionele Griekse eilanden Lefkas en Paxos. Hier kunt u genieten van het lekkere Griekse leven, het heerlijke eten en de vele zonuren.

Bekijk vakantievilla's die te huur zijn op de Ionische eilanden


Vakantie op de Egeïsche eilanden

Vakantie op de Egeïsche eilanden

De Egeïsche eilanden bestaan uit zo veel verschillende eilanden dat het moeilijk zal zijn een keuze te maken. Maar welk eiland u ook kiest, een verblijf in een Griekse vakantiewoning zal u een onvergetelijke vakantie bezorgen. Hier raakt u overspoeld met culturele rijkdom. Tijdens een vakantie op de Egeische eilanden kunt de echte Griekse cultuur beleven en genieten van de adembenemende zee.

Bekijk vakantiehuisjes op de Egeïsche eilanden


Vakantie op de Griekse eilanden de Cycladen

Vakantie op de Griekse eilanden de Cycladen

De 39 eilanden van de Cycladen zijn alle heel verschillend, zo er is het party-eiland Mykonos of het eiland Antikeros waarvan de prachtige stranden alleen bereikbaar zijn per boot. Naast geweldige feesten en een bruisend uitgaansleven kun je tijdens een vakantie op de Cycladen ook genieten van fantastische zeiltochten.

Bekijk vakantiehuizen die te huur zijn op de Cycladen


Vakantie op de Saronische eilanden

Vakantie op de Saronische eilanden

Deze eilandengroep ligt het dichtste bij het vast land. Het landschap van de Saronische eilanden is buitengewoon mooi en de stranden zijn schoon, ideaal voor een Griekse eilandenvakantie met kinderen. Tot deze eilanden behoren Aegina, Poros, Salamina, Spetses en Hydra.

Bekijk vakantievilla's op de Saronische eilanden


Vakanties op Kreta

Vakanties op Kreta

Kreta, het grootste Griekse eiland, staat wereldwijd bekend om zijn 1000 kilometer lange zandstranden, geweldige historische bezienswaardigheden en een levendige cultuur. Voor degenen die voor het eerst naar Griekenland reizen, is een vakantiehuis op het eiland Kreta de perfecte oplossing.

Bekijk vakantievilla's die te huur zijn op KretaEen vakantievilla op een Grieks eiland is een ideale bestemming als u met kinderen op reis gaat. De Griekse eilanden zijn veilig en de Grieken zijn dol op kinderen. Het zal gemakkelijk zijn om de kinderen bezig te houden, want zwemmen aan de Griekse stranden is veilig. En ook in en rond uw villa (eventueel met zwembad) zullen ze zich best vermaken. Aan sommige stranden zijn er ook speciale cursussen voor kinderen waar ze kunnen leren snorkelen en scuba-duiken.

Geloof het of niet, ook in de winter zijn de Griekse eilanden een perfecte bestemming. Het is er dan heerlijk rustig, het landschap blijft groen en weelderig en het water is nog altijd warm genoeg om lekker te gaan zwemmen. En in de winter zult u op de Griekse eilanden veel meer van de oude tradities leren kennen. In de tavernes treft u alleen de plaatselijke bevolking, de bezienswaardigheden worden niet overspoeld door toeristen, en de prijzen van de vakantievilla's zijn een stuk lager dan in het hoogseizoen.

Een vakantie naar een Grieks eiland is niet moeilijk te organiseren. De eilanden Rhodos, Kreta, Corfu, Mykonos, Santorini, Kos en Zante hebben bijvoorbeeld allemaal een internationale luchthaven. En zoals met de meeste vakanties, hoe eerder u uw vlucht boekt, des te goedkoper. Als er geen rechtstreekse vluchten zijn naar het eiland waar u uw vakantiewoning heeft gehuurd, dan kunt u vanaf Athene (ATH), het belangrijkste knooppunt voor binnenlands verkeer, verder vliegen. Vanaf het vasteland zijn ook veel Griekse eilanden per veerboot te bereiken. In de haven van Pireaus (15 minuten buiten het centrum van Athene) vertrekken de veerboten waarmee u over zee uw Griekse vakantiehuis kunt bereiken. Maar bedenk wel, hoe meer afgelegen uw vakantievilla, ligt des te meer moeite moet u doen om er te komen.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie