Populaire bestemmingen

Populaire bestemmingenNederlanders gaan in totaal wel zo´n 36 miljoen keer per jaar op reis, zo blijkt uit cijfers van het CBS. We gaan met z´n allen dus graag op vakantie, mag je wel zeggen. De meeste vakantiegangers blijven in Europa, waarvan velen ook in Nederland. De Nederlandse toerist maakt daarbij een keuze tussen comfort, luxe en betaalbaarheid, waarbij ook de afstand tot de bestemming wordt overwogen. Goed nieuws voor diegenen die dichtbij huis willen blijven: voor een mooie vakantie hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld!

Tot de populaire vakantiebestemmingen behoren Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Turkije. In de zomermaanden blijft Frankrijk de onbetwiste nummer één onder de populaire bestemmingen. Over het hele jaar genomen blijkt Duitsland echter de koppositie te bezitten. Beide landen zijn relatief dichtbij en goed met de auto bereisbaar. Bovendien is het klimaat er beter dan in Nederland, in ieder geval in de meer zuidelijk gelegen gebieden. De reden waarom Frankrijk in de zomer goed scoort, overigens net als Spanje, Italië en Turkije, is natuurlijk ook vanwege de vele lonkende kustgebieden langs de Middellandse Zee. Golven, waterpret, en een stralende zon hebben op veel vakantiegangers een grote aantrekkingskracht. Bovendien zijn de prijzen van eten en drinken in Spaanse, Italiaanse en Turkse restaurants vaak wat vriendelijker.

Maar ook ons eigen land is voor velen een attractieve optie en ook hier geldt de magnetische werking van de kustgebieden op toeristen. De Noordzeebadplaatsen zijn populair onder Nederlanders. Natuurlijk komen ook onze Oosterburen in de vakantieperiodes graag een zandkorreltje van de Hollandse stranden meepikken. Lees hieronder meer over populaire vakantiebestemmingen in Europa en besluit waar je volgende vakantie naar toe gaat.Nederland: een populaire vakantiebestemming

Nederland: een populaire vakantiebestemming

Dat Nederland zich tot de populaire bestemmingen mag rekenen, is vooral te danken aan de Noordzeestranden. De hele Zeeuwse kuststrook en plaatsen als Scheveningen en Zandvoort zijn algemeen bekend, ook in het buitenland. Maar Amsterdam, Rotterdam, de Keukenhof en Limburg zijn eveneens geliefde bestemmingen en verantwoordelijk voor een groot deel van de ongeveer 94 miljoen overnachtingen in Nederland.

Bekijk accommodaties in Nederland


Een van de populaire vakantiebestemmingen voor een veelzijdige vakantie: Italië

Een van de populaire vakantiebestemmingen voor een veelzijdige vakantie: Italië

Italië mag zich ook tot de favoriete reisbestemmingen van Nederlanders rekenen. Het land heeft een heerlijk klimaat, bezit meer dan 7.000 km kustlijn, biedt cultuur en heerlijke maaltijden. De Adriatische en de Ligurische kust worden het meeste bezocht, maar ook de wintersportgebieden en de meren in Noord-Italië zijn in trek.

Bekijk accommodaties in Italië


Het hele jaar door op vakantie in Frankrijk

Het hele jaar door op vakantie in Frankrijk

Frankrijk is voor Nederlanders een van de meest favoriete vakantiebestemmingen in Europa. In de zomer zijn de Provence, de Côte d'Azur, de Pyreneeën en Normandië veelbezochte gebieden. In de winter komen de skilatten uit de garage en rijdt men met de auto naar bijv. de Alpen. Cultuurhoofdstad Parijs is natuurlijk het hele jaar een bezoek waard.

Bekijk accommodaties in Frankrijk


Vakantie in Turkije: stijgt met stip

Vakantie in Turkije: stijgt met stip

Turkije timmert hard aan de toeristische weg en is een van de populaire bestemmingen in Europa. Op dit moment staat Turkije op plaats vijf met ongeveer 475.000 jaarlijkse bezoekers. Turkije is ideaal voor een zon-, zee- en strandvakantie, maar het land kent ook veel historische bezienswaardigheden bijv. in het schitterende Istanbul. Tot slot is de prijs-kwaliteitverhouding zeer gunstig en daarom aantrekkelijk voor veel vakantiegangers.

Bekijk accommodaties in Turkije


Bestemmingen in Spanje: voor ieder wat wils

Bestemmingen in Spanje: voor ieder wat wils

Spanje is onder Nederlanders al jarenlang een van de meest populaire vakantiebestemmingen. De zon, het Middellandse Zeeklimaat, het uitgaansleven, maar ook de witte stranden van de Costa Blanca en schitterende landschappen lokken velen. Spanje is met de bus en het vliegtuig snel bereikbaar. Een autorit met kinderen duurt vaak toch net te lang. Het kosmopolitische Barcelona is vanzelfsprekend een echte aanrader.

Bekijk accommodaties in SpanjePopulaire bestemmingen van Nederlanders zijn onder meer Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Deze vakantiebestemmingen in Europa liggen relatief dichtbij Nederland en velen stappen dan ook in de auto om hun eigen paradijsje op aarde te bereiken. Iets verder weg gelegen is Turkije, een land dat de afgelopen jaren veel Nederlandse toeristen heeft overtuigd. Het vliegtuig is hier het ideale transportmiddel en de reistijd bedraagt ongeveer 3,5 uur. Het betaalmiddel in Turkije is overigens de Turkse lira, dus vergeet niet om voldoende euro's in te wisselen. Natuurlijk is ook ons eigen kikkerlandje nog altijd een van de populaire vakantiebestemmingen. Niet alleen zijn comfort, luxe en betaalbaarheid doorslaggevend, maar ook nabijheid en vertrouwdheid. Soms is het toch erg prettig wanneer je in bijv. een uurtje op je plaats van bestemming bent en je in je eigen taal een drankje kunt bestellen. Voor diegenen die met de auto naar het buitenland gaan, is het van belang zich goed voor te bereiden op de verkeersregels in de afzonderlijke landen om ontspannen aan te komen. Denk aan een alcoholtest in je auto als je door Frankrijk rijdt, een of zelfs twee gevarendriehoeken in Duitsland en een verbod op flitsmelders in Frankrijk en Zwitserland. Dan staat een topvakantie op je favoriete bestemming niets meer in de weg!

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie