Weekendje weg in Nederland

Weekendje weg in NederlandDenk je erover na om een paar dagen op vakantie te gaan? Hoewel een citytrip naar een van de Europese hoofdsteden altijd een goede optie is, is het ook de moeite waard om eens te kijken naar een weekendje weg in Nederland.

De steden in eigen land hebben namelijk ook heel veel moois te bieden. Ze zijn niet ver weg, waardoor je minder lang hoeft te reizen en meer tijd hebt om te genieten van je mini-vakantie. Ook zijn de reiskosten beduidend lager. Bovendien hoef je ook geen zorgen te hebben dat je je verstaanbaar moet maken in een vreemde taal of moet betalen met een vreemde muntsoort.

De hoofdstad van Nederland is zeker een bezoekje waard. Tijdens een weekendje in Amsterdam kun je, samen met de vele andere binnen- en buitenlandse toeristen, genieten van de talrijke bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Een andere mogelijkheid is de statige regeringshoofdstad Den Haag, die weer een totaal andere sfeer uitstraalt. Als je tijdens een weekendje in Den Haag door de brede lanen van deze stad loopt, waan je je zo in de negentiende eeuw. Voor moderne architectuur kun je daarentegen denken aan een weekendje in Rotterdam. Het centrum van deze stad werd na WOII in moderne stijl heropgebouwd. Wie van de Amsterdamse grachten houdt, maar niet van de grote aantallen bezoekers aan de stad, kan in plaats daarvan een weekendje naar Utrecht gaan. Ook buiten de Randstad kent Nederland enkele prachtige steden. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje in Maastricht, waar het door de vele heuvels net lijkt of je in het buitenland bent.Slenter langs de grachten tijdens een weekendje in Amsterdam

Slenter langs de grachten tijdens een weekendje in Amsterdam

Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Wandel langs de Amsterdamse grachten, bezoek karakteristieke wijken zoals de Jordaan en de Wallen. Of breng een middag door in een van de vele musea die de stad rijk is, zoals bijv. het wereldberoemde Anne Frank Museum. Ook winkelliefhebbers komen tijdens een weekendje in Amsterdam aan hun trekken, bijv. in de dure P.C. Hooftstraat, de populaire Kalverstraat of op een van de vele markten.

Bekijk accommodaties in Amsterdam

Geniet van het Bourgondische leven tijdens een korte vakantie in Maastricht

Geniet van het Bourgondische leven tijdens een korte vakantie in Maastricht

Tijdens een weekendje in Maastricht zul je je niet vervelen. Met tientallen musea en 1677 rijksmonumenten zijn er genoeg bezienswaardigheden om je dag te vullen. Daarna kun je je ontspannen in een van de talrijke cafés. Door de vele restaurants met Michelin-sterren is het goed eten in Maastricht. Sluit de avond vervolgens af met een bezoekje aan het theater, want de stad is rijk aan professionele en amateurgezelschappen.

Bekijk accommodaties in Maastricht

De zee is nooit ver weg tijdens een weekendje in Den Haag

De zee is nooit ver weg tijdens een weekendje in Den Haag

Ga tijdens een weekendje weg in Nederland eens naar Den Haag. Bekijk de vele regeringsgebouwen, waaronder het eeuwenoude Binnenhof, neem een kijkje bij Paleis Noordeinde of Paleis Huis ten Bosch en ga daarna uitwaaien op de boulevard bij het strand van Scheveningen. Met de tram ben je overal in een handomdraai.

Bekijk accommodaties in Den Haag

Bezoek een weekend Rotterdam, ofwel het Manhattan aan de Maas

Bezoek een weekend Rotterdam, ofwel het Manhattan aan de Maas

De vele wolkenkrabbers maken van Rotterdam de enige echte hoogbouwstad in Nederland. Architectuurliefhebbers komen hier dus zeker aan hun trekken. Tijdens een weekendje in Rotterdam kun je ook een kijkje nemen bij de grootste haven van Europa. Als je met kinderen een weekendje weg in Nederland gaat, zullen die zeker genieten van een dagje in Diergaarde Blijdorp.

Bekijk accommodaties in Rotterdam

Genieten tijdens een weekendje in Utrecht

Genieten tijdens een weekendje in Utrecht

In het historische stadscentrum van Utrecht raak je niet uitgekeken. Beklim de 112 meter hoge Domtoren of bezichtig een van de vele andere kerken die de stad rijk is. Ook de talrijke andere historische, niet-kerkelijke gebouwen, poorten, hofjes en molens zijn de moeite waard. Enkele voorbeelden zijn het Academiegebouw in neorenaissancestijl of het Rietveld Schröderhuis uit 1924.

Bekijk accommodaties in Utrecht


Kortom, de Nederlandse steden hebben veel te bieden. Mocht je er nog nooit zijn geweest, dan zijn ze zeker de moeite waard voor een weekendje weg in Nederland. Zelfs als je een stad al eens hebt bezocht, kun je terugkeren om wat dieper in de sfeer ervan te duiken en de stad nog beter te leren kennen. Je kunt de dagelijkse zorgen even vergeten en heerlijk tot rust komen in een café of restaurant tijdens een weekendje in Maastricht of aan het Scheveningse strand tijdens een weekendje in Den Haag. Als je de drukte en de opwinding wilt voelen van een internationale wereldstad, ga dan een weekendje naar Amsterdam of een weekendje naar Rotterdam. Voor een stad die bol staat van de geschiedenis, is een weekendje in Utrecht dan weer een optie. Dit zijn echter slechts enkele mogelijkheden van wat Nederland te bieden heeft. Ook steden zoals Den Bosch of Groningen lenen zich uitstekend voor een weekendje weg in Nederland. Al deze steden zijn goed bereikbaar met de auto, maar parkeren kan mogelijk een probleem zijn. Je kunt daarom ook de trein nemen en in de stad zelf gebruikmaken van het openbaar vervoer. Dan hoef je je helemaal nergens meer zorgen over te maken en kun je echt helemaal genieten van je mini-vakantie in eigen land.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie