Korte vakantie

Korte vakantieEr is altijd wel een reden te bedenken voor een korte vakantie. Misschien ga je op bezoek bij een bekende? Maar er kan ook een speciaal evenement of festival zijn dat je graag wilt meemaken. Of wil je eens lekker shoppen in een andere stad? Gewoon een nieuwe omgeving leren kennen kan natuurlijk ook.

Je ziet dat er tal van redenen zijn om eens even weg te gaan. Heb je eenmaal het plan opgevat voor een korte reis, dan heb je keus genoeg. In Europa alleen al zijn er veel leuke steden voor een kort bezoek. Ontdek bijvoorbeeld Berlijn en Hamburg in Duitsland, die ieder hun eigen charme hebben. Of proef even van de zuidelijke sferen in het Italiaanse Rome. Ook Londen is een populaire bestemming voor een lang weekend. Je bent er met het vliegtuig zo en er is enorm veel te doen. Maar je kunt natuurlijk ook voor een stedentrip naar een plek buiten Europa reizen. Ga eens kijken in de stad die je al in zo veel films hebt gezien: New York. En ontdek waarom de wereld hierover maar niet raakt uitgepraat. Maar waar je ook naartoe gaat: met een reisje naar een andere stad ben je er in ieder geval echt even helemaal tussenuit.

Je kunt nieuwe restaurants ontdekken en lokale gerechten proberen. Je hoort een andere taal en beleeft andere gewoonten. Bestudeer vooral ook de verhalen achter boeiende monumenten en leer zo iets over de geschiedenis van de stad van je keuze. En vergeet natuurlijk niet om foto's te maken en souvenirs mee te nemen. Zo kun je nog heel lang een mooie herinnering koesteren aan een trip van een paar dagen.Een boeiende korte vakantie in Berlijn

Een boeiende korte vakantie in Berlijn

Ooit was deze stad verdeeld, maar nu barst hij van de dynamiek. Je vindt er sporen van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, zoals resten van de Berlijnse Muur, maar ook is Berlijn de stad van de hypermoderne architectuur, trendy boetieks, hippe restaurants en een bruisend uitgaansleven. Moe van alle indrukken? Rust dan even uit in een van de mooie parken.

Bekijk appartementen in Berlijn

Ontdek op vakantie in Rome het Italiaanse leven in een wereldstad

Ontdek op vakantie in Rome het Italiaanse leven in een wereldstad

Heb je zin in zuidelijk temperament tijdens een korte reis? Ga dan naar Rome. Hier vind je een eeuwenoude geschiedenis terug in indrukwekkende monumenten en diverse musea. Rome is ook een prima stad voor degenen die van lekker eten houden. Zo kun je alles te weten komen over spaghetti in een museum over pasta. En natuurlijk kun je tussen de Italianen onvervalste Italiaanse lasagne eten in een authentiek Italiaans restaurant.

Bekijk appartementen in Rome

Maak een enerverende korte reis naar New York

Maak een enerverende korte reis naar New York

Het Vrijheidsbeeld, Central Park, Broadway... Dit zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die je gezien moet hebben in New York. Daarbij is de dynamiek van de stad zo bijzonder, dat je alleen al voor het dagelijkse straatbeeld ogen en oren tekort zult komen. Ook qua eten valt er genoeg te ontdekken in deze stad, die restaurants heeft uit alle windstreken.

Bekijk appartementen in New York

Citytrip naar Londen: de stad voor een lang weekend

Citytrip naar Londen: de stad voor een lang weekend

Naar Londen kun je gerust vaker gaan. De stad biedt niet alleen winkelstraten met trendy zaken en historische warenhuizen. Je vindt er ook prachtige parken, interessante musea en boeiende bezienswaardigheden. Heb je die allemaal gezien? Dan zijn er nog de vele evenementen, musicals en natuurlijk de Britse pubs. Of duik het echte Londense nachtleven in via een van de hippe clubs.

Bekijk appartementen in Londen

Ga voor een bruisende vakantie naar Hamburg

Ga voor een bruisende vakantie naar Hamburg

De op een na grootste stad van Duitsland bruist niet alleen van de levendigheid, maar ook van het water. Er is niet alleen een haven, maar bovendien een rivier en twee meren. In Hamburg kun je je dus prima vermaken. Ook biedt de stad genoeg amusement in de vorm van musea, winkels en theaters.

Bekijk appartementen in Hamburg


Voor een lang weekend hoef je niet lang te reizen. Je kunt met de auto of de trein naar een interessante stad in Nederland gaan en deze ontdekken, maar ook het buitenland is goed te doen met de auto, zoals België en het westen van Duitsland. Ga je verder, dan is het raadzaam om een vliegticket te boeken. Of je moet in plaats van een korte reis een langere vakantie willen maken. Wanneer je een bestemming voor je korte vakantie hebt uitgekozen, check dan of er interessante voorstellingen zijn. Zo is het natuurlijk heel bijzonder om een Italiaanse opera te bewonderen in Rome zelf of om een van de spetterende voorstellingen in een theater op het New Yorkse Broadway te zien. Bedenk wel dat je hiervoor meestal vooraf tickets moet bestellen, anders heb je de kans dat ze zijn uitverkocht gedurende je reis. Nog een tip, maak een stedentrip wanneer er een speciaal evenement plaatsvindt. Zo zijn er jaarlijkse wel bijzondere sporttoernooien. Denk maar aan Wimbledon in Londen en de marathon in New York. Of ga op reis wanneer de festiviteiten van een stad in het teken staan van cultuur, zoals tijdens het Thames Festival in Londen. Ook eten en drinken is een dankbaar onderwerp voor een jaarlijks festijn. In Berlijn bijvoorbeeld kun je allerlei bieren proeven tijdens het Internationales Berliner Bierfestival. Zo krijgt je stedentrip een extra dimensie.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie