Insider vakantietips

Insider vakantietipsAls je eens een onvergetelijke ervaring wilt hebben, dan kun je een van de bijzondere vakanties gaan maken die wereldwijd mogelijk zijn. Daarvoor kun je natuurlijk dicht bij huis en in Europa blijven.

Zo is het mogelijk om voor een bijzondere plaats te kiezen, maar ook voor een speciaal thema. Misschien houd je veel van klassieke muziek en is een week lang in Wenen de mooiste concerten bezoeken wel jouw droomreis. Of ben je een echte wandelaar? In Europa vind je een heel netwerk van wandelpaden die door verschillende landen lopen. En zo zijn er nog talloze bestemmingen en activiteiten waardoor je een speciale vakantie op het Europese continent kunt beleven.

Maar helemaal bijzonder wordt het als je naar een verre bestemming gaat. Dompel je helemaal in een echt andere cultuur. Zie dieren die je nog nooit eerder in het wild bent tegengekomen. En proef het lokale eten en drinken van mensen met een heel ander dagmenu dan het onze. Je kunt daarvoor misschien een paar landen van het kleurrijke Afrika ontdekken en een safari maken in de prachtige natuur. Of het land bezoeken dat wel tot ieders verbeelding spreekt: de Verenigde Staten. Je kunt zelfs reizen naar het Poolgebied en wilde ijsberen, van een veilige afstand, met je eigen ogen zien. En zo zijn er nog meer interessante vakantie tips te verzinnen voor een speciale vakantie. Want wat denk je van Australië aan de andere kant van de wereld, het intrigerende Nieuw-Zeeland, het vrolijke Jamaica, het mooie Maleisië of het mysterieuze Japan?Beleef een perfect verblijf in Nieuw-Zeeland met vakantie tips

Beleef een perfect verblijf in Nieuw-Zeeland met vakantie tips

Dacht je dat de Australiërs uitblinkers zijn in gevaarlijke sporten? Ook in Nieuw-Zeeland kun je volop avontuurlijke dingen doen. Maar misschien is het ontdekken van bijzondere landschappen wel genoeg. Wist je dat dit land het decor is geweest voor de trilogie The Lord of the Rings? Als je toch in Nieuw-Zeeland bent, is het misschien een leuk idee om de filmlocaties te bezoeken.

Bekijk vakantiewoningen in Nieuw-Zeeland

Op vakantie in Australië met vakantie tips

Op vakantie in Australië met vakantie tips

In de zomer skiën? Dat kan aan de andere kant van de wereld, in Australië. Maar ook biedt dit land volop mogelijkheden om te watersporten. Surfen, raften, duiken... Australië is daarvoor het land van de onbegrensde mogelijkheden. Blijf je liever op het land? Dan staat er een heel continent tot je beschikking waar je onder andere rotsen kunt beklimmen of fietsen. Of krijg een flinke adrenalinekick en ga bungeejumpen.

Bekijk vakantiewoningen in Australië

Vakantie in Maleisië: jungle, stad en strand

Vakantie in Maleisië: jungle, stad en strand

Maleisië heeft alles om je bezoek tot een van de meest bijzondere vakanties te maken. Op de tropische zandstranden kun je heerlijk relaxen. Maar je kunt ook de oeroude jungle, Taman Negara, in en de prachtige flora ontdekken. Vergeet niet om daarna de bewoonde wereld op te zoeken in het moderne en dynamische Kuala Lumpur.

Bekijk vakantiewoningen in Maleisië


Jamaica: de stek voor een van je meest bijzondere vakanties

Jamaica: de stek voor een van je meest bijzondere vakanties

Het is er tropisch, er zijn eindeloze witte zandstranden en er is heerlijke relaxte muziek: reggae. Het land van Bob Marley moet wel een onvergetelijke ervaring worden als je er op vakantie gaat. Wil je meer zien van Jamaica? Doe dat dan vanaf een paardenrug. Of ontdek de prachtige onderwaterwereld vanachter je duikbril.

Bekijk vakantiewoningen in Jamaica


Cultuurvakantie in Japan: ga op zoek naar contrasten met deze vakantie tips

Cultuurvakantie in Japan: ga op zoek naar contrasten met deze vakantie tips

Traditioneel en modern komen samen in dit bijzondere land. In Tokio vind je hypermoderne gebouwen en een razendsnel leeftempo. Maar je kunt je ook terug in de tijd wanen en de diverse tempels gaan bekijken die het land rijk is. Of onttrek je aan de mensen en ga de natuur in en bewonder van een afstand de wereldberoemde berg: de 3.000m hoge Fuji.

Bekijk vakantiewoningen in Japan


Met de genoemde vakantie tips kun je een fantastische tijd beleven. Maar nog specialer wordt het als je een van de nationale evenementen mee kunt maken. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van sport, muziek, folklore of eten en drinken zijn. In Japan heb je jaarlijks diverse traditionele festivals die heel bijzonder zijn om mee te maken. Als je de kans hebt om daarbij te kunnen zijn, dan moet je die echt pakken, want je leert zo een heel speciaal deel van Japan kennen. Ook in Maleisië kun je spectaculaire traditionele volksfeesten bijwonen. Bovendien zijn er leuke internationale sportwedstrijden, zoals het Johor International Kite-festival, waar deelnemers met zelf ontworpen vliegers aan mee doen. Als je van een feestje houdt en naar Jamaica gaat, probeer er dan te zijn tijdens het jaarlijkse Carnival. Muziek, parades en een bruisend volksfeest maken je bezoek aan dit land dan tot een van je meest bijzondere vakanties. Ook heeft Jamaica veel interessante muziekfestivals zoals de wereldberoemde International Reggae Day. In Nieuw-Zeeland vind je feesten en festivals op allerlei gebied: van rockmuziek tot aan schapen scheren. Een van de grootste evenementen is het maandenlange Summer City Festival, dat bol staat van culturele activiteiten en concerten. In Australië zijn er het hele jaar door leuke festivals. Ontdek bijvoorbeeld de Tasmaanse keuken tijdens het Taste Festival op het Australische eiland Tasmanië. Maar natuurlijk kun je ook de cultuur ontdekken tijdens een kleiner feest, zoals een jaarmarkt.
KaartKroatië Slowakije Rusland Finland Griekenland Griekenland Cyprus Turkije Albanië Bulgarije Montenegro Servië Bosnië en Herzegovina Slovenië Oostenrijk Tsjechië Hongarije Roemenië Polen Wit-Rusland Litouwen Letland Estland Afrika Luxemburg Andorra Monaco Malta Italië Italië Zweden Noorwegen Denemarken Duitsland Nederland België Frankrijk Portugal Spanje Gibraltar Zwitserland IJsland Verenigd Koninkrijk Ierland Kanaaleilanden Wereld Verenigde Staten Verenigd Koninkrijk
       

 

Meer inspiratie

 

Familie vakanties Familie vakanties
Strand vakanties Strand vakanties
Populaire bestemmingen

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie