Landelijke vakantie Nederland

Landelijke vakantie NederlandIn ons eigen land kun je allerlei soorten vakanties houden. Je kunt lekker actief de natuur intrekken, een enerverende citytrip maken of genieten van een relaxte landelijke vakantie in Nederland. Want hoewel ons kikkerlandje bekendstaat als dichtbevolkt, zijn er nog genoeg plekken te vinden waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Of waar in ieder geval voldoende rust te vinden is. Voor een landelijke vakantie is het natuurlijk het leukste als je ergens een accommodatie vindt in een rustig natuurgebied. Ook een vakantieplek in een boerendorp is populair voor mensen die in een landelijke omgeving vakantie willen vieren. Zo kun je eenvoudig lange wandelingen maken langs de weilanden en het boerenleven gadeslaan. Gelukkig vind je in ons land nog polders genoeg waar dat mogelijk is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het uitgestrekte vlakke land van Friesland en Zuid-Holland. Ook Gelderland biedt dit met daarnaast nog gevarieerde natuur in de vorm van bossen en heide. Het platteland combineren met de zee kun je prima op het Waddeneiland Texel. Of ga daarvoor naar Zeeland met zijn prachtige stranden. Er is dus nog genoeg te ontdekken voor een landelijke vakantie.

Je kunt daarom ook kiezen om tijdens een vakantie in Nederland in meerdere provincies te verblijven. Ga bijvoorbeeld een week naar Zeeland, daarna naar Gelderland en sluit af met een week in Friesland. Zo heb je dicht bij huis een zeer afwisselende vakantie en leer je bovendien ook nog je eigen land goed kennen. En niet alleen dat, je ontdekt zo ook de mooiste plekjes van Nederland.Friesland: beleef het Friese boerenleven tijdens je vakantie in eigen land

Friesland: beleef het Friese boerenleven tijdens je vakantie in eigen land

Polders, meren en de Friese Wouden, in Friesland kun je volop buiten zijn en van de frisse lucht genieten. Wil je even wat anders dan het uitgestrekte platteland tijdens een landelijke vakantie in Nederland, bezoek dan de steden van de Elfstedentocht. Dat hoeft niet per se met de schaats, maar kan bijvoorbeeld ook op de step, met skeelers of gewoon met de auto.

Bekijk accommodaties in Friesland


Zuid-Holland: ontdek Hollands glorie tijdens een landelijke vakantie in Nederland

Zuid-Holland: ontdek Hollands glorie tijdens een landelijke vakantie in Nederland

In Zuid-Holland vind je platteland en koeien genoeg. Het is de streek waar de beroemde Goudse kaas vandaan komt. Nog meer boerenleven vind je terug in de vorm van fruittelers. Ben je toch het platteland van Zuid-Holland aan het ontdekken, vergeet dan niet om langs een of meerdere molens te gaan.

Bekijk accommodaties in Zuid-HollandVakantie op Texel: schapen, strand en rust

Vakantie op Texel: schapen, strand en rust

De boeren op het Waddeneiland Texel hebben zich gespecialiseerd in wol. Hier vind je dus schapen genoeg tijdens een landelijke vakantie in Nederland. Verder biedt het eiland prachtige stranden waar je eindeloos kunt wandelen. Ook kun je eens in een van de leuke plaatsjes streekproducten gaan proeven in een café of restaurant. En natuurlijk is het leuk om de vuurtoren van Texel te beklimmen.

Bekijk accommodaties op TexelVakantie in Zeeland: proef de boeiende keuken in een interessante provincie

Vakantie in Zeeland: proef de boeiende keuken in een interessante provincie

Zeeland staat bekend als leverancier van de aardappel, maar deze boeiende provincie biedt je op een landelijke vakantie in Nederland veel meer. Hier kun je bijvoorbeeld ook prima kreeft en oesters eten. Net zo afwisselend als de menukaart is ook de omgeving. Dwaal bijvoorbeeld over de eindeloze stranden of geniet van de gezellige sfeer in een van de steden aan de kust, zoals Vlissingen en Terneuzen.

Bekijk accommodaties in Zeeland


Vakantie in Gelderland: bossen, fruitboomgaarden en weilanden

Vakantie in Gelderland: bossen, fruitboomgaarden en weilanden

In Gelderland vind je tijdens je landelijke vakantie in Nederland allerlei soorten boerenbedrijven. Deze provincie is bekend om de fruitteelt in de Betuwe en heeft ook nog de agrarische Achterhoek. Verder heeft het bovendien een groot natuurgebied: de Veluwe. In Gelderland kun je dus volop van de frisse plattelands- of anders de geurige boslucht genieten. Of ga eens zwemmen in het Veluwemeer.

Bekijk accommodaties in GelderlandVoor een landelijke vakantie in Nederland heb je dus volop keus. Behalve de genoemde tips kun je bijvoorbeeld ook nog naar het heuvelachtige Limburg of naar het gezellige Brabantse boerenland. Het leukste is als je het platteland nog beter kunt leren kennen door bijvoorbeeld een workshop te volgen. Zo zijn er boerderijen die je de mogelijkheid geven om een koe te melken en zelf kaas te maken. Vaak zit daar ook nog een proeverij bij. Wil je iets creatiefs doen? Er zijn mogelijkheden genoeg om een oude ambacht uit te proberen, zoals manden vlechten. Of wil je weten hoe het runnen van een boerderij nu in de dagelijkse praktijk gaat? Er zijn boeren die graag een rondleiding geven over hun bedrijf en meer vertellen over de dieren en gewassen. Hieronder zijn ook boerderijen die gespecialiseerd zijn in duurzaam ondernemen. Vaak zijn dit niet alleen leuke en educatieve uitjes voor volwassenen, maar ook kinderen leren ervan en beleven er veel plezier aan. Een andere manier om het landelijke leven te leren kennen, is tijdens volksfeesten of andere evenementen. Elke stad en elk dorp heeft wel zijn jaarlijks terugkerend festijn. Check daarom of er tijdens jouw vakantie in de omgeving mogelijk een traditioneel festival plaatsvindt.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie