Familievakantie in Spanje

Familievakantie in SpanjeWil je lekker met je gezin op vakantie naar de zon? Dan is het misschien een goed idee om een van de talrijke familiereizen naar Spanje te boeken. Met de prachtige stranden, het heerlijke weer en de vele attracties voor groot en klein kun je prima een leuke familievakantie in Spanje houden. Daarbij zijn de Spanjaarden dol op kinderen. Spanje biedt veel mogelijkheden voor een vakantie met de familie. Afhankelijk van waar je reis naartoe gaat, vind je er lange zandstranden, pretparken en uitgaansgelegenheden.

Dat laatste wordt vaak gewaardeerd door oudere kinderen die graag naar de discotheek gaan. Je kunt er daarom voor kiezen om met je gezin een levendige en gezellige Spaanse stad te bezoeken. Ga bijvoorbeeld op familievakantie naar Barcelona. Deze stad is niet alleen mooi, maar ligt ook nog eens aan zee. Of neem je kinderen mee naar een van de bekendste badplaatsen van Spanje tijdens een familievakantie aan de Costa Brava. Deze streek is al jaren een bekend vakantiegebied en biedt daarom veel faciliteiten voor gezinnen. Ga je iets zuidelijker, dan kom je in de regio Valencia. Deze streek is beroemd om zijn boomgaarden vol sinaasappels en is ook een geliefde vakantiebestemming. Tijdens je familievakantie in Valencia kun je dan ook verwachten dat je veel activiteiten kunt doen met je gezin.

Spanje heeft ook een aantal prachtige eilanden binnen haar landsgrenzen. Boek een familievakantie op Mallorca en je ontdekt er mooie stranden en gezellige badplaatsen. Dit eiland is dan ook een geliefde bestemming bij toeristen die met hun kinderen op vakantie gaan. Je kunt de familie ook meenemen naar Ibiza. Hoewel dit Spaanse eiland bekend staat als feesteiland, heeft het ook rustigere plekken. Daarom kun je met kleine kinderen goed op familievakantie naar Ibiza.Costa Brava: de ultieme bestemming voor een familievakantie in Spanje

Costa Brava: de ultieme bestemming voor een familievakantie in Spanje

In het noordoosten van Spanje vind je een van de bekendste vakantiebestemmingen van Europa: de Costa Brava. Je kunt je familievakantie aan de Costa Brava doorbrengen in rustige stadjes zoals het pittoreske Cadaqués en Llançà. De Costa Brava is echter ook bekend om zijn bruisende badplaatsen die volop vertier bieden voor jong en oud. Als je dat zoekt, kun je bijvoorbeeld afreizen naar het populaire Blanes en Lloret de Mar.

Bekijk vakantiehuizen aan de Costa Brava


Eilandtip voor familiereizen naar Spanje: Mallorca

Eilandtip voor familiereizen naar Spanje: Mallorca

Als je van blauwe zee en lange zandstranden houdt, ga dan op familievakantie naar Mallorca. Wil je graag met de kinderen de natuur in, dan hoef je alleen maar naar het binnenland af te reizen. Je kunt ook de ruige rotsformaties aan de westkust van het eiland bekijken. Mooie baaien met zandstranden vind je in het oosten en het zuiden van Mallorca.

Bekijk vakantiehuizen op Mallorca


Spetterende feesten en serene rust: een veelzijdige familievakantie in Ibiza

Spetterende feesten en serene rust: een veelzijdige familievakantie in Ibiza

Als je wilt, dan kun je de hele nacht door feesten op het Spaanse eiland Ibiza. Maar ook kun je hier terecht voor een rustige familievakantie in Spanje. Talamanca Ibiza is bijvoorbeeld een geschikte badplaats voor families die toch in de buurt van het bruisende Ibiza Stad ligt. Je kunt ook naar het noorden van het eiland gaan voor een strandvakantie in Santa Eulalia del Rio.

Bekijk vakantiehuizen op Ibiza


Vind het pure Spanje en organiseer een familievakantie naar Valencia

Vind het pure Spanje en organiseer een familievakantie naar Valencia

Tapas, flamenco en paella: in Valencia vind je tijdens je familievakantie in Spanje de ware aard van de Spanjaard. Je kunt de prachtige stad Valencia bezoeken of in de gelijknamige streek afreizen naar een van de kleinere plaatsen aan de kust. Tijdens je familievakantie in Valencia vind je verder genoeg mooie zandstranden en pretparken voor de kinderen.

Bekijk vakantiehuizen in Valencia


Strand en cultuur, dat vind je tijdens een familievakantie in Barcelona

Strand en cultuur, dat vind je tijdens een familievakantie in Barcelona

De stad Barcelona is een bruisende metropool die bol staat van de cultuur. Behalve mooie parken, musea en historische bezienswaardigheden heeft deze Spaanse stad ook diverse zandstranden. Voor familiereizen naar Spanje met kleine kinderen kun je misschien het beste naar een van de andere en rustigere badplaatsen in de regio Barcelona gaan. De streek biedt namelijk genoeg mooie zandstranden voor een zonnige familievakantie.

Bekijk vakantiehuizen in BarcelonaEen familievakantie naar Spanje hoeft niet alleen uit ouders en kinderen te bestaan. Spanje is namelijk ook een prima land voor grootouders. Het heerlijke Spaanse klimaat is goed voor de gezondheid en dat voor jong en oud. Daarbij kan het voordelig uitpakken om met de hele familie te reizen naar Spanje en samen een vakantiehuis te huren. Bovendien kunnen de ouders misschien ook eens een avondje samen uit eten gaan, indien opa en oma op de kinderen passen. Nog een voordeel van vakantie naar Spanje is dat je veel vakantiebestemmingen met de auto kunt bereiken. Ga je bijvoorbeeld voor je familievakantie naar de Costa Brava, dan ben je al in de juiste provincie beland als je de Spaanse grens vanuit Frankrijk oversteekt. Ook een familievakantie naar Barcelona en een familievakantie naar Valencia kun je per auto doen. Ga je naar een van de eilanden, zoals tijdens een familievakantie naar Mallorca, dan zul je ook een stuk met de veerboot moeten. Vanwege de afstand is het daarom waarschijnlijk beter om naar Mallorca en ook voor een familievakantie op Ibiza het vliegtuig te nemen. Afhankelijk van de ligging van je accommodatie en je plannen is het misschien een goed idee om voor een of meerdere dagen een auto te huren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je te beperken tot het strand en de restaurants in de buurt. En dat kan prima, want Spanje heeft genoeg leuke badplaatsen waar gezinnen zich prima de hele vakantie kunnen vermaken.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie