Familievakantie in Frankrijk

Familievakantie in FrankrijkFrankrijk is ideaal voor een vakantie met het hele gezin. Door de goede snelwegen en de redelijke afstand is het land goed bereikbaar met de auto, wat met kinderen toch altijd plezieriger reizen is. Bovendien pakt het meestal goedkoper uit dan dat je voor de hele familie trein- of vliegtickets moet kopen.

Tijdens een familievakantie in Frankrijk kun je er bovendien zeker van zijn dat er voor iedereen genoeg te doen is, aangezien dit land bol staat van de pretparken, sportieve activiteiten, prachtige natuur, zon, zee en strand. Neem bijv. de veerboot en verblijf tijdens een familievakantie op Corsica op een van de mooie plekken. Door de heerlijke temperaturen, de prachtige natuur en de historische stadjes die het eiland te bieden heeft, is het hier altijd aangenaam. Voor wie graag dichter bij huis wil blijven, zijn een familievakantie in Bretagne of een familievakantie in Normandië, beiden aan de Atlantische kust, een goed idee. In het zuidoosten van Frankrijk, in het stroomgebied van de Rhône, ligt de Ardèche. Tijdens een familievakantie in de Ardèche is het vooral genieten van het vele natuurschoon. Denk maar aan heerlijke wandel- of fietstochten. Als je op zoek bent naar zon, zee en strand is een familievakantie aan de Côte d'Azur, dat aan de Middellandse Zee ligt, mogelijk ook een idee.

Het is bovendien ook de moeite waard om tijdens de reis naar je vakantiebestemming te stoppen in de wereldstad Parijs of een bezoekje te brengen aan Eurodisney. Reken maar dat je kinderen daar blij mee zullen zijn!Een avontuurlijke familievakantie in Normandië

Een avontuurlijke familievakantie in Normandië

Normandië is bij uitstek geschikt tijdens een familievakantie in Frankrijk. De regio telt bezienswaardigheden zoals de klippen van Étretat met adembenemende rotsformaties en uitzichten. Een aanrader voor een uitstapje met de familie is ook Mont Saint-Michel, een eiland dat in het verleden alleen bij eb bereikbaar was, tegenwoordig echter ook bij vloed via een voetgangersweggetje. Normandië telt bovendien vier werelderfgoedmonumenten zoals het wandtapijt van Bayeux en de indrukwekkende Amerikaanse WOII-begraafplaats.

Bekijk vakantiewoningen in Normandië


Tijdens een familievakantie in Corsica raak je niet uitgekeken

Tijdens een familievakantie in Corsica raak je niet uitgekeken

Op het eiland Corsica zul je je niet vervelen. Ga met je kinderen naar de Unesco-natuurreservaten Scandola of Calanches de Piana of slenter door de smalle steegjes van de historische stadjes met burchten, citadellen, torens en bruggetjes. Tijdens een familievakantie in Corsica mogen enkele dagen aan het strand natuurlijk ook niet ontbreken. Het is tenslotte een eiland!

Bekijk vakantiewoningen in Corsica


Geniet samen met je kinderen van een familievakantie in Bretagne

Geniet samen met je kinderen van een familie-vakantie in Bretagne

Bezoek in Carnac de meer dan drieduizend rechtopstaande stenen, ofwel menhirs, en je kinderen wanen zich even in het tijdperk van Asterix en Obelix. Je kunt ook een kijkje nemen bij een van de vele vuurtorens langs de kust van het schiereiland. Bretagne is bovendien rijk aan festivals. Met bootshows, concerten en traditionele klederdracht is daar ook voor kinderen altijd veel te beleven.

Bekijk vakantiewoningen in Bretagne


Voor een ondergrondse ervaring ga je op familievakantie in de Ardèche

Voor een ondergrondse ervaring ga je op familie-vakantie in de Ardèche

De Ardèche staat vooral bekend om de prachtige natuur. Het regionale natuurpark Monts d'Ardèche leent zich uitstekend voor heerlijke wandelingen. Je kinderen zijn vast ook heel opgewonden over een bezoekje aan een van de grotten in deze regio. De druipsteengrot bij Saint-Marcel-d'Ardèche is zelfs een van de langste in Europa. Tijdens een familievakantie in Frankrijk is het in de Ardèche dus heerlijk genieten.

Bekijk vakantiewoningen in de Ardèche


Met de familie op vakantie aan de Côte d'Azur

Met de familie op vakantie aan de Côte d'Azur

Een familievakantie aan de Côte d'Azur betekent vooral genieten van het witte strand, de heldere zee en de blauwe lucht. Steden als Saint-Tropez en Nice behoren tot de duurste plekken ter wereld en je maakt hier dus zeker kans om een beroemdheid tegen het lijf te lopen. Mocht dat niet het geval zijn, dan blijft het voor je kinderen toch wel genieten dankzij het heerlijke klimaat en het vele water.

Bekijk vakantiewoningen aan de Côte d'AzurDoor de vele bezienswaardigheden en activiteiten en de uitstekende voorzieningen moet je voor je volgende vakantie zeker eens aan een familievakantie in Frankrijk denken. Zoals gezegd zijn alle bestemmingen met de auto goed bereikbaar, maar hou er wel rekening mee hoe je auto in Frankrijk moet zijn uitgerust. Naast een gevarendriehoek en veiligheidshesjes is in Frankrijk immers ook een alcoholtest verplicht. Denk bovendien aan spelletjes om je kinderen onderweg bezig te kunnen houden. Wie liever niet al te ver rijdt, kan kiezen voor een familievakantie in Bretagne of een familievakantie in Normandië aan de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Frankrijk. Als je wilt kunnen rekenen op tropische temperaturen, is het mogelijk de moeite waard om naar het zuiden te rijden voor een familievakantie aan de Côte d'Azur. Bovendien kun je met de veerboot nog verder doorreizen voor een familievakantie op het eiland Corsica. Reken maar dat je kinderen van het varen zullen genieten. Mocht je liever in het binnenland blijven, bekijk dan eens wat de mogelijkheden zijn voor een familievakantie in de Ardèche. Wat je ook kiest, je zult je tijdens een familievakantie in Frankrijk gegarandeerd heerlijk kunnen ontspannen en genieten van het lekkere eten, de relaxte sfeer, het prachtige weer en alles wat Frankrijk verder nog te bieden heeft.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie