IFA Berlijn

IFA Berlijn 07.-07.09.2016

IFA Berlin_copyright visitBerlin Scholvien_KLEIN.jpgDe Internationale Radiotentoonstelling (IFA) in Berlijn is één van de grootste en belangrijkste elektronica- en technologiebeurzen ter wereld. Ongevcer 1500 exposanten presenteren ieder jaar op het Berlijnse beursterrein (Berlijn Expo Center City) fascinerende hoogtepunten uit de entertainment- en consumentenelektronica - van de grootste flatscreen-tv voor de woonkamer tot de kleinste afstandsbediening, van de meest fantasierijke koelkast tot een complete hometheater. Naast een spectaculaire show van technische innovaties en geavanceerde technologieën, biedt de IFA het publiek ook een eersteklas entertainmentprogramma met talrijke beroemdheden. Per jaar stromen meer dan 200.000 technologieliefhebbers naast professionals massaal de grote hallen aan de voet van de Berlijnse Radiotoren binnen. De IFA opent haar deuren iedere beursdag van 10-18 uur. In de voorverkoop zijn dagkaarten goedkoper te krijgen dan aan de kassa. Voor gezinnen met maximaal drie kinderen zijn er voordelige familietickets om een dag lang te genieten van alle hoogtepunten van de beurs. Wie alleen 's smiddags tijd en zin heeft om naar de IFA te gaan, kan een happy- hour ticket kopen. Ervaar de nieuwste technologische hoogtepunten van de IFA en verblijf tijdens de IFA comfortabel in een appartement in Berlijn.

Tip van een insider..

Een hoogtepunt van de IFA zijn de openluchtconcerten die in de tuin van de Berlijnse beurs plaatsvinden. Hier wordt de bezoekers leuk afwisselend entertainment gepresenteerd, waarbij talloze kunstenaars, artiesten en bands optreden.

Geschikt voor ...

Een bezoek aan de IFA is een belevenis voor jong en oud. Het aanbod aan entertainment-technologie is erg breed en varieert van de nieuwste tablet tot aan de “slimme” oven. Speciaal voor jongeren is er de "Young IFA ". Daar kunnen jonge bezoekers van de IFA bloggen, twitteren, films produceren en beroemdheden interviewen. Een speciale aanbieding voor bezoekers "in hun beste levensjaren" was de afgelopen twee jaar de " Guided Tour 60+".

Wat u verder nog moet zien in Berlijn..

De Duitse hoofdstad Berlijn heeft veel toeristische attracties. Hier de meest beroemde bezienswaardigheden:

Brandenburger Tor: Deze overgebleven stadspoort van Berlijn is één van de meest markante bouwwerken van de stad en een symbool van de eenheid van Duitsland.

Berlijnse Muur: 28 jaar scheidde ze Berlijn in Oost en West. Vandaag de dag zijn alleen nog een aantal stukken ervan te zien. Beste uitgangspunt voor een bezichtiging is de “Gedenkstätte Berliner Mauer ", de gedenkplaats voor de Berlijnse Muur.

Kurfürstendamm: De Kurfürstendamm van 3,5 km lang is in 1542 al aangelegd als een ruiterpad en is het meest populaire uitgaansgebied in Berlijn.

Reichstag: De Rijksdag met de prachtige glazen koepel is nu de zetel van de Duitse Bondsdag.

Vakantiehuizen in Berlijn

Foto: © visitBerlin Scholvien

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie