IAA Frankfurt

IAA Frankfurt 22.-29.09.2016

IAA Frankfurt2_copyright DZT - Rainer Kiedrowski_KLEIN.jpgDe eerste internationale automobieltentoonstelling werd gehouden in Berlijn in 1899. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde de IAA naar Frankfurt. In 1951 werd met ongeveer 570.000 verkochte tickets al een groot bezoekersaantal genoteerd, hoewel de meeste Duitsers zichzelf nog geen auto konden veroorloven. Tegenwoordig wordt de Internationale Automobil Ausstellung(IAA) Frankfurt altijd gehouden in september in de oneven jaren. In 2013 noteerde de 65ste autobeurs meer dan 1.100 exposanten uit 35 landen. Fabrikanten van over de hele wereld gebruiken de IAA Frankfurt om hun scala aan voertuigen te demonstreren. Op de IAA van 2013 behoorden de elektrische mobiliteit en multimediale uitrusting van voertuigen tot de belangrijkste thema's van de autotentoonstelling in Frankfurt. Ook worden er vaak zogenaamde studies gepresenteerd op deze autobeurs. Dit zijn prototypes van auto's die mogelijk, als er voldoende weerklank is, als seriewagen geproduceerd gaan worden. De komende IAA Frankfurt zal van 17 tot 27 september 2015 haar deuren openen en honderdduizenden autofans naar de Main-metropool lokken. Boek, als u van plan bent een bezoek aan de autobeurs te brengen, op tijd een vakantiewoning in Frankfurt omdat onderkomens in de metropool aan de Main vaak snel volgeboekt zijn.

Tip van een insider

Vooral bij de stands van grote en bekende luxemerken krioelt meestal van de bezoekers. Maar interessante ontwikkelingen kunt u ook ontdekken bij de kleinere fabrikanten. Bij de laatste IAA Frankfurt was China de absolute insider's tip.

Geschikt voor ...

De IAA Frankfurt trekt bezoekers van alle generaties die passie hebben voor chique en snelle auto's, maar ook voor technische innovaties in de auto-industrie. Het publiek is altijd erg gemengd. Scholieren, studenten, jongvolwassenen, maar ook senioren zijn op de publieksdagen in de hallen van de IAA Frankfurt te vinden. Comfortabele schoenen zijn een must voor bezoekers van de IAA Frankfurt, want de afstanden zijn groot.

Wat u verder nog moet zien in Frankfurt..

Frankfurt is een financiële metropool met een wereldwijde reputatie. Dus wat ligt er meer voor de hand dan een bezoek aan de Oude Beurs (Alte Börse). Er zijn rondleidingen waarbij bezoekers vanaf de bezoekersgalerij een kijkje kunnen nemen op de beurswerking. Het gebouw zelf is gebouwd in de 19e eeuw en opgesierd met veel figuren. Cultuurliefhebbers kunnen het ouderlijk huis van Johann Wolfgang von Goethe bezoeken. Hier krijgt u een indruk hoe deze beroemde Duitse dichter zijn jeugd doorbracht. Culinaire afwisseling biedt de " Fressgass " genoemde wandelboulevard tussen de opera en het Rathenau-plein. Hier vindt u een aaneenschakeling van restaurants, cafes en delicatessenwinkels.

Vakantiehuizen in Frankfurt

Foto: © DZT - Rainer Kiedrowski

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie