Marathon van Berlijn

BMW Berlin Marathon 24.09.2016

Berlin Marathon_copyright visitBerlin Scholvien_KLEIN.jpgDe voormalige Berliner Volksbank Marathon, 40 jaar geleden voor het eerst gehouden en tot 1980 met de route langs het Grunewald, is vandaag de dag uitgegroeid tot de internationale BMW Berlin Marathon. Deze City-Marathon is naast die in New York en Londen, één van de grootste en meest prestigieuze marathons ter wereld. Bovendien behoort de BMW Berlin Marathon met die van Londen en Boston tot de snelste ter wereld. De jaarlijkse loop door Berlijn vindt meestal plaats in het laatste weekend van september. De marathon van Berlijn wordt georganiseerd door SC Charlottenburg en begint in de Straat van de 17de juni en eindigt bij de Brandenburger Tor. Het aantal deelnemers is wel aanzienlijk toegenomen ten opzichte van de eerste Berlijnse Volksmarathon, waarvoor op 13 oktober 1974 het startsein gegeven werd. Meldden zich destijds bijna 300 deelnemers aan de start, tegenwoordig doen rond de 42.000 lopers mee aan de Marathon van Berlijn. Er zijn ook mensen die op zaterdag deelnemen aan de marathon voor inline skaters en de minimarathon voor Kinderen. Op zondag kun je meedoen aan marathons voor rolstoelen, powerwalkers en handbikes. In totaal gaan rond de 57.000 sporters uit ongeveer 120 landen van start - enthousiast aangemoedigd door vele duizenden toeschouwers. Op de zaterdag voor de hoofdloop, vindt om 9.30 uur de traditionele "ontbijt run" plaats, die van Slot Charlottenburg naar het Olympisch Stadion loopt, waar voor de deelnemers een ontbijt klaarstaat. En natuurlijk biedt Berlijn de actieve en passieve deelnemers rond de BMW Berlin Marathon een bont programma, dat al een week voor de race begint. Wie het marathongevoel wil ervaren - actief of passief – moet minstens één keer de BMW Berlin Marathon in de Duitse hoofdstad meemaken. Het is de moeite waard! Beloofd!

Tip van een insider

Wie zijn inzet voor de sport met maatschappelijke betrokkenheid wil combineren kan dat doen op de Marathon van Berlijn met één van de Charity-startbewijzen. Zo krijgt u niet alleen uw startvergunning, maar ondersteunt u ook geselecteerde hulp-of milieuorganisaties.

Wat u verder nog moet zien in Berlijn..

Met het ongelooflijke aantal bezienswaardigheden dat Berlijn kent, wordt sightseeing al snel een bezichtigheidsmarathon. Maar er is een andere manier. Als u wilt kunt u de Duitse hoofdstad ook heel ontspannen verkennen vanaf het water. Met de boot leert u het regeringskwartier kennen en komt u langs Slot Charlottenburg, het Museumeiland en het Nikolai-kwartier. Vanaf de glazen koepel van de Rijksdag heeft men een fascinerende blik op Berlijn, en vanaf het uitkijkpunt van de Franse kathedraal kunt u genieten van een al even prachtig panorama van Berlijn. Deze staat op de Gendarmenmarkt, die wordt beschouwd als het mooiste plein van Berlijn. Ook de moeite waard tijdens een bezoek aan Berlijn is het Museumeiland op het noordelijke deel van het eiland in de Spree in het historische centrum van Berlijn. Dit unieke culturele en architectonische geheel is sinds 1999 UNESCO-werelderfgoed.

Vakantiehuizen in Berlijn

Foto: © visitBerlin Scholvien

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie