TCS Amsterdam Marathon

Amsterdam Marathon 16.10.2016Legs runnersDit jaar is alweer de 40ste editie van de TCS Amsterdam Marathon. Dit jaarlijkse hardloopevenement vindt altijd plaats op de derde zondag in oktober. In 2016 is dit 16 oktober. De marathon van Amsterdam kent diverse hardloopwedstrijden: de hele marathon van 42,195 km (de hoofdafstand), de halve marathon, de 8 km-loop en verschillende jeugdlopen van 1 tot 2,5 km. De lopen vinden in en om de stad Amsterdam plaats. Voor de hoofdloop schrijven zich jaarlijks zo'n 15.000 deelnemers in uit Nederland en nog eens gemiddeld 17.000 buitenlanders. Hiermee is de marathon van Amsterdam de grootste marathon van Nederland en één van de grootste in Europa. Op de marathon van 2013 waren 82 nationaliteiten vertegenwoordigd. De start en de finish van de loop is het Olympisch Stadion. De marathon staat bekend om zijn vlakke, snelle karakter en er wordt elk jaar weer gehoopt op een wereldrecord. Het wereldrecord is tot op heden nog niet gebroken tijdens de Amsterdam Marathon. Ook komt de loop langs veel historische plekken en andere hoogtepunten in de stad, zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark en het Tropenmuseum. In 2013 liep de marathon voor het eerst onder het Rijksmuseum door. Een ervaring voor hardlopers uit binnen- en buitenland.

 

Geschikt voor..

Natuurlijk mogen sportliefhebbers de TCS Amsterdam Marathon niet missen door zelf mee te doen aan één van de lopen en/of langs het parcours. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen aan meedere runs meedoen op verschillende locaties. Op deze locaties worden allerlei activiteiten georganiseerd, zo zijn er springkussens, muziek en een loterij.
Inschrijven voor de verschillende runs kan op de site van de TCS Amsterdam Marathon.

 

Wat u verder nog moet zien in Amsterdam..

De marathon van Amsterdam gaat dwars door het Rijksmuseum, maar ook u moet zeker een bezoek brengen aan dit bekende museum. Het is het grootste en belangrijkste museum van Nederland. Hier komt u alles te weten over de Nederlandse geschiedenis en kunst. Er hangen werken van grote kunstenaars als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het bekendste schilderij dat in het museum hangt is De Nachtwacht van Rembrandt. Er worden ook altijd tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Sinds 1885 bevindt het Rijksmuseum zich op de huidige locatie aan de rand van de binnenstad. Het gebouw is destijds speciaal voor dit doel ontworpen door P.J.H. Cuypers. Hij gebruikte een stijl die neogotiek wordt genoemd; het heeft allerlei ornamenten die verwijzen naar de Nederlandse geschiedenis. Hij wilde hiermee een typisch Nederlandse stijl creëren.
Wie van sport houdt kan een bezoek brengen aan de Amsterdam Arena, de thuishaven van voetbalclub FC Ajax. Vijf keer per dag kunt u mee met de Stadiontour die wordt gegeven in het Nederlands en Engels.

 

Vakantiehuizen in Amsterdam

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie