ING New York City Marathon

New York City Marathon 06.11.2016

NYC Marathon_copyright Susanne.jpgDe eerste zondag in november is vaste prik voor ambitieuze amateurlopers en 's werelds beste langeafstandslopers. Het is de dag van de marathon van New York. Wat in 1970 begon met 127 deelnemers, is tegenwoordig één van de grootste hardloopevenementen ter wereld. Ongeveer 50.000 lopers nemen inmiddels deel aan het hoofdevenement van de New York Marathon. Er zijn ook duizenden mensen die de halve marathon lopen of de afstand in een rolstoel overwinnen. Talloze records werden in de verschillende disciplines bij de vrouwen en de mannen verbroken, meestal door atleten uit Afrikaanse landen. De bijzondere sfeer kun je al dagen voor de New York Marathon voelen. Uiteindelijk, als de wegafzettingen geplaatst worden en buslijnen omgeleid, wordt heel New York door de besmettelijke marathonkoorts bevangen. Miljoenen toeschouwers staan langs het parcours die van Staten Island via de Verrazano Narrows Bridge door Brooklyn, Queens, de Bronx, Harlem en Manhattan loopt. De finish is aan de zuidkant van Central Park bij Tavern on the Green. Van de vroege ochtend tot de late avond spelen onophoudelijk meer dan 130 bands en de toeschouwers worden niet moe van het aanmoedigen van de lopers. Duik zelf in deze ongelooflijke sfeer en moedig ook de lopers van de New York Marathon aan. Voor uw verblijf in de Big Apple bieden we u een centraal gelegen appartement aan in Manhattan.

Tip van een insider

Op de Health en Fitness Expo komt u de nieuwste trends in fitness en hardlopen te weten. Reserveer plaatsen in de Blue Line Lounge aan de finish in Central Park. U geniet van Amerikaanse gerechten en maakt de marathon op grote schermen van dichtbij mee.

Geschikt voor ...

Voor sportliefhebbers is een bezoek aan de marathon van New York een must. U geniet van een gevarieerd programma dat zowel plezier en amusement biedt voor kinderen als voor volwassenen. Als u vroeg naar het circuit toe gaat verzekert u zich van stoelen op de eerste rij vlakbij de hekken. Met comfortabele schoenen, aan het weer aangepaste kleding en voldoende proviand komt u als toeschouwer de marathon het allerbeste door.

Wat u verder nog moet zien in New York ...

New York kent oneindig veel bezienswaardigheden. Als u onderweg bent naar de New York Marathon, neem dan een kijkje langs het parcours. St. Michael 's Church in Brooklyn (mijl 8) met zijn ei-vormige toren. Talloze galerieën, cafés en winkels in de kunstenaarswijkWilliamsburg in Brooklyn (mijl 11 en 12). Voel de Latijns-Amerikaanse sfeer in de wijk El Barrio met zijn veelzijdige cultuur en keuken (mijl 18-20, East Harlem). Op mijl 23 in Manhattan liggen het Guggenheim Museum, het Joods Museum en het Museum of the City of New York naast elkaar.

Vakantiehuizen in New York City

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie