Essen Motorshow

Essen Motorshow 26.11.-04.12.2016

superbike raceVoor wie benzine in zijn bloed heeft, is de Essen Motor Show een absolute must. Op de wereldbeurs voor tuning, motorsport , seriewagens en Classic Cars brullen de motoren en hier kan je heuse droomauto's bewonderen. In de Ruhr-metropool presenteren elk jaar eind november / begin december ongeveer 500 exposanten een week lang een waar droomaanbod aan auto's die wereldwijd uniek zijn. Op 100.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, vinden de fans in de beurshallen van Essen alles wat je hart sneller doet kloppen. Seriewagens, ontwerpstudies van de autofabrikanten , " Crazy Cars", bijzondere motorfietsen, historische en moderne raceauto's, accessoires en onderdelen en niet te vergeten modelauto's. Een uitgebreid showprogramma met live events maken het programma compleet van deze grootste en belangrijkste vakbeurs in de branche op het gebied van tuning en sportieve auto's. Met de " Essen Showground " in hal 1A verwelkomt de Essen Motorshow u zelfs met een eigen partyzone. De hal 6.O is een pure motorsporthal en in de aangrenzende hal 7.O wordt een Driftparcours opgezet. Vanaf het moment dat de Essen Motor Show in 1968 voor het eerst haar deuren opende als "Internationale sport- en racewagen tentoonstelling Essen ", is ze inmiddels uitgegroeid tot de op één na grootste autobeurs na de IAA en het grootste jaarlijkse evenement in zijn soort in Duitsland. Tegelijkertijd heeft ze zich ontwikkeld als een belangrijke trefpunt voor de racerij en haar fans.

Insider tip..

Behoefte aan een kleine onderbreking van de Essen Motor Show? Dan kunt u heerlijk ontspannen in het aangrenzende Gruga-Park. Behalve rust en veel plekken voor sport en spel zijn er in het historische park meer dan 40 sculpturen van beroemde beeldhouwers zoals de Fransman Auguste Rodin of de Oostenrijker Alfred Hrdlicka.

Wat u verder nog in Essen moet zien..

Natuurlijk wordt de Ruhrmetropool Essen allereerst geassocieerd met kolen en staal. Een bewijs van dit industriële verleden is de Zeche Zollverein. Het in 1932 gebouwde complex in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid was ooit de meest moderne steenkoolmijn in Europa. Nu is de Zollverein Wereld Erfgoed en bezoekers kunnen hier de weg van de kolen vanaf de productie tot het verladen van dichtbij meemaken. Op het monumentenpad dat door de binnenstad van Essen loopt krijgt u de geschiedenis van de stad duidelijk uitgelegd aan de hand van verdwenen en nog bestaande gebouwen. Het cultuurpad loopt vanaf het Museum Folkwang in het zuiden tot de Marktkerk in het noorden over een totale lengte van vier kilometer langs vele opmerkelijke plekken in de binnenstad. Ook de moeite waard is een bezoek aan de Tuinstad Margarethenhöhe. Deze idyllische wijk werd in 1906 gesticht door Margarethe Krupp ter gelegenheid van het huwelijk van haar dochter Bertha. Ook bezienswaardig zijn Villa Huegel, het voormalige huis van de Krupps, en Kasteel Borbeck, waarvan de geschiedenis nauw verweven is met de abdij en stad Essen.

Vakantiehuizen in Essen

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie