Roland Garros French Open

Roland Garros French Open 16.05.-05.06.2016

Roland Garros_copyright Atout France Stéphane Tellier_KLEIN.JPGElk jaar in de laatste week van mei start het tenniskampioenschap, de French Open, in het 16e Arrondissement van Parijs. Schilderachtig gelegen aan de Bois de Boulogne, de groene gordel op het westelijke uiteinde van deze Seine Metropool, trekt de French Open ieder jaar een internationaal publiek naar dit historische park, dat genoemd is naar de Franse vliegheld uit de Eerste Wereldoorlog, Roland Garros. Het complex werd in 1927 gebouwd voor het spelen van de Davis Cup wedstrijden van de Franse teams tegen de Amerikanen. Sindsdien is het sportpark meerdere malen uitgebreid - de belangrijkste baan, "Philippe Chartier", met een capaciteit van 14.840 zitplaatsen is de grootste van het complex en werd in 1994 aangevuld met de Susanne Lenglen baan met 10.068 zitplaatsen. Onder tennisfans wordt Roland Garros French Open beschouwd als één van de meest aantrekkelijke toernooien, het is de enige van de vier Grand Slams, die wordt gespeeld op het trage rode gravel, wat de wedstrijden soms tot echte marathons maakt. Het toernooi van Roland Garros wordt niet voor niets beschouwd als een uitdaging voor iedere speler – vele van de sterspelers die hier in het strijdperk traden, moesten aan het einde van hun carrière afscheid nemen zonder een toernooi-overwinning in de 'Hel van Parijs ".

Tip van een insider

Hoewel meestal alleen de dure tickets voor het Centre Court en de Suzanne Lenglen baan aan de kassa te krijgen zijn, hoeft een bezoek aan Roland Garros French Open niet duur te zijn. Wie in februari op de officiële website zogenaamde Ground Tickets boekt, kan er al voor zo'n € 20 live bij zijn.

Geschikt voor ...

Het Roland Garros French Open is een echt hoogtepunt voor fans van deze sport. Omdat Parijs dichtbij is, is dit evenement ook goed te combineren met een korte vakantie in de Seine Metropool. En vanwege de relatief bescheiden toegangsprijs, is het toernooi erg populair bij zowel jonge tennisfans als gezinnen. Dus als u spannende tenniswedstrijden van wereldniveau wilt beleven, dan zit u goed op de French Open!

Wat u nog meer moet zien in Parijs..

De "stad van de liefde" heeft naast de French Open natuurlijk veel meer te bieden. Wie de niet te evenaren charme van de stad wil beleven, moet zeker een bezoek brengen aan Montmartre waar de kathedraal de Sacre-Coeur staat. Een museumbezoek aan het Louvre mag in het programma niet ontbreken evenmin een bezoek aan de Eiffeltoren, sinds de Wereldtentoonstelling van 1889 hét symbool van de stad. Ook indrukwekkend: de gotische kathedraal van de Notre-Dame, gebouwd tussen 1163 en1345, één van de meest beroemde bezienswaardigheden van Parijs.

Vakantiehuizen in Paris

Foto: © Atout France Stéphane Tellier

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie