Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival: Dit jaar gehouden tussen 10 mei en 14 mei 2016.
Eurovision Song Contest Grand Final  2013 _coypright Dennis Stachel EBUVoor het 61ste Eurovisie Songfestival 2016 sturen 29 landen hun deelnemers voor de derde keer in de geschiedenis van deze muziekwedstrijd naar Denemarken. De locatie is de moderne B & W Hallerne waar op 6 en 8 Mei in de twee halve finales beslist wordt, welke outsiders het in de finale van 10 mei opnemen tegen de vermeende grootheden van deze competitie. De vroegere scheepswerf op het eiland Refshaleøen is speciaal omgetoverd tot 40.000 m² Eurovision Island, een nieuw entertainment concept. De evenementenhal, die maar liefst 60 meter hoog is, beslaat een kwart van de oppervlakte. Een perscentrum van 8.000 m² voor 1500 journalisten, 20.000 hotelkamers in de regio (waarvan 3600 gereserveerd voor het Eurovisie Songfestival), vele attracties op het buitenterrein: het voormalige Grand Prix Eurovision is geëvolueerd van een pure muziekwedstrijd tot een massaevenement. Maar het onbetwistbare middelpunt van het Eurovisie Songfestival is de finale. De zangers en zangeressen treden dan voor 170 miljoen tv-kijkers in het strijdperk. Beleef dit spektakel in levenden lijve en geniet van uw verblijf in een gezellig appartement in Kopenhagen.

Tip van een insider

Het loont zich om in Kopenhagen juist bij grootschalige evenementen als deze het openbaar vervoer te vermijden. Als belangrijkste vervoersknooppunt van Denemarken is zowel de aankomst per vliegtuig, trein of boot als het vervoer in en rond de stad per tram, metro, bus en fiets uitstekend geregeld.

Geschikt voor ...

Het Eurovisie Song Festival 2014 in Kopenhagen, een gebeurtenis die landen dichter bij elkaar brengt, is meer dan ooit een evenement voor het hele gezin. Het nieuwe themapark Eurovision Island is ideaal voor buitenrecreatie, de drie data van de muziekwedstrijd lokken je naar de voormalige hangar. Deze muziekshow voor alle generaties is ook een kwestie van uithoudingsvermogen, want tussen de start om 19 uur en de bekendmaking van de winnaar zit wel een paar uur.

Wat u verder nog in Kopenhagen moet zien

Naast de wereldberoemde attracties lokt u de hofleverancier van de koninklijke zoeternijen, Somods Bolcher, waar het snoepgoed nog steeds met de hand gemaakt wordt. Perfecte cocktails en verfijnd smørrebrød, jazz muziek en een schemerachtige sfeer van niveau: Salon 39 is een aanbevelenswaardig adres, ook voor uw zakelijke afspraken. Eenvoudiger maar daarom niet minder gezellig, gaat het er bij mooi weer aan toe op de Koningin Louise Brug, waar jong en oud naar toe gaan voor een picknick en vele leuke evenementen, zoals het Cultuurfestival of een rommelmarkt. Onvergetelijk is in ieder geval een wandeling over het wad langs het strand van Kopenhagen.

 

Vakantiehuizen in Kopenhagen tijdens de Eurovisie Songfestival

 

Foto: coypright Dennis Stachel EBU

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie