Rock am Ring

Rock am Ring 03.-05.06.2015

Rock am Ring_coypright Rock am Ring.jpgRock am Ring behoort net als Rock im Park, dat op hetzelfde moment plaatsvindt, tot de belangrijkste muziekfestivals in Duitsland en werd voor het eerst gehouden in 1985 met 75.000 toeschouwers. In de jaren daarna heeft het evenement regelmatig plaatsgevonden. Na een pauze in 1989/1990 trekken sinds 1991 weer veel muziekliefhebbers naar de Nürburgring om daar drie dagen te feesten en van hun bands en de unieke sfeer te genieten. Naast de typische festivalcamping rond het festivalterrein, is een ander kenmerk van Rock am Ring dat naast bekende artiesten ook nieuwkomers gepresenteerd worden. Nogal wat van deze artiesten horen nu ook tot de groten in de muziekwereld. Er wordt gekampeerd en gefeest in tenten en bestelwagens, tuinhuisjes en stacaravans die de feestgangers voor de duur van het festival onderdak bieden. Rock am Ring, Duitsland's meest populaire open-air festival, biedt plaats aan meer dan 85.000 bezoekers en vindt meestal plaats met Pinksteren. Feest mee met tienduizenden gelijkgestemden op de Nürburgring en beleef uw favoriete bands en de unieke sfeer van nabij.

Tip van een insider..

Rock am Ring is meestal snel uitverkocht en tickets zijn dan vaak alleen nog beschikbaar op eBay of soortgelijke platforms. Dus kunt u het beste tickets op tijd kopen en vroeg aankomen op de plaats van bestemming. Anders zijn de beste plekken op de camping al vergeven.

Geschikt voor..

Rock am Ring is geschikt voor wie jong en jong van hart is en die graag één keer de unieke sfeer van één van de meest populaire open-air festivals in Duits taalgebied live mee willen maken. Naast de vele bekende bands en tot dan toe onbekende nieuwkomers wacht feestgangers veel gelijkgestemden om mee te feesten en plezier mee te hebben. Overal het algemeen wordt er rock muziek gespeeld, maar wel gevarieerd, zodat iedereen wel iets naar zijn smaak vindt.

Wat u verder nog moet zien in Nürburg..

Het bezoek aan de Nürburgring kun je prima combineren met uitstapjes naar Nürburg en omgeving. Erg interessant zijn bijvoorbeeld de kastelen van Nürburg en Bürresheim of de Dauner Burg. Als u geïnteresseerd bent in vulkanen is het de moeite waard in ieder geval een bezoek te brengen aan het Vulkaanmuseum in Daun. Daar kun je meer te weten komen over Eifelvulkanen, zoals de bekende Dauner Maare. En als je nog niet genoeg hebt van al het feesten, breng dan een bezoek aan de Cultuur- en Recreatiefabriek "Zikkurat".

Vakantiehuizen in Ahrweiler

Foto: © Rock am Ring

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie