Rock im Park

Rock im Park 03.-07.05.2016

Rock-im-Park_copyright G-Pfannmueller_KLEIN.jpgDe bas die in je maagstreek dreunt, duizenden mensen die tegelijk op en neer springen, Dixi toiletten en tenten dicht op elkaar, een hoog tattoo gehalte en een aantal van de grootste muzikale sterren ter wereld die een gitaar pakken – dat is Rock im Park! Dit festival, dat meestal met Pinksteren plaatsvindt op het Zeppelinveld in Neurenberg, is één van de openluchtevenementen die je als muziekfan eens in je leven bezocht moet hebben. Dit bewijst een blik op de line- ups van de afgelopen jaren. Bij de Neurenberg première in 1997 stonden Kiss en Aerosmith op het podium, Metallica was van 1999-2012 vijf keer hoofd-act, ook de lokale toppers Die Ärzte en Die Toten Hosen hadden deze eer op Rock im Park net als Depeche Mode, Rage Against the Machine en Linkin Park. Kortom: In Neurenberg komt al meer dan 15 jaar drie dagen lang de Who is Who van de rock scene bijeen. Behalve genieten van muziek kunnen de ongeveer 60.000 bezoekers van het festival profiteren van een perfecte organisatie. En dankzij de consequente controle die voorkomt dat wapens, glazen flessen of vuurwerk worden meegebracht, kan Rock im Park uitbundig, maar ook vreedzaam gevierd worden. U kunt deze drie dagen durende bijzondere situatie natuurlijk meemaken in een tent op het festivalterrein. Om zeker te zijn van een iets comfortabelere omgeving om oren en benen te ontspannen kunt u een vakantiewoning in Neurenberg boeken om de volgende dag goed uitgerust weer urenlang op en neer te springen.

Tip van een insider

Over het algemeen is spontaniteit een hele goede eigenschap – maar wie van plan is een bezoek aan Rock im Park te brengen, moet zeker ver vooruit plannen . Omdat de tickets de afgelopen jaren meestal ruim voor het begin van het festival al uitverkocht waren is het verstandig uw bezoek tijdig te organiseren, inclusief het reserveren van tickets.

Wat u verder nog moet zien in Neurenberg..

Neurenberg biedt voor elk wat wils: Liefhebbers van prachtige kerken, moeten zeker een bezoek brengen aan de Lorenz-, de Sebald- of de Frauenkirche. Liefhebbers van geschiedenis komen in het documentatiecentrum van het Reichsparteitagsterrein alles te weten over de oorzaken, samenhangen en gevolgen van het nazi-regime. Kunstliefhebbers moeten de tijd nemen voor het Albrecht-Dürer-Haus. Verder zijn er in de op één na grootste stad van Beieren bezienswaardigheden als het kasteel van Neurenberg, de dierentuin of het speelgoedmuseum waar de geschiedenis van het speelgoed van vroeger tot nu getoond wordt. En na een uitgebreide sightseeing tour is het tijd om de culinaire specialiteiten van de stad te proeven, van de legendarische Neurenbergse braadworst via Krautwickala tot Frankische aardappelsoep.

Vakantiehuizen in Neurenberg en omgeving

Foto: © G-Pfannmueller

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie